İçeriğe Yönlendir

Yurt Dışı Alışveriş Beyanname Zorunluluğu

Cem Dilmen

Recommended Posts

Cem Dilmen

Merhabalar. 

Geçen ay oppo nun bir telefon modelini aldım. Çok güzel ancak kılıf bulmak pek mümkün değil. Önceden Temu vardı ama artık o da yok malum. Amazon.com.tr üstünden yurt dışı sipariş olarak 2 tane kılıf aldım. Tabii ki TR fiyatının yaklaşık 2 katı fiyatına. Toplam fiyatı 1200 TL . Bunu da gümrük vs masraflarından dolayı olduğunu düşündüğüm için kabul ettim. Daha önceki alışverişlerde bir sorun yokken bu alışverişim gümrüğe geldiğinde önce SMS sonra da eve gelen PTT evrağı ile bilgilendirildim. Bilgi özetinde aracı bir GNG global adında bir müşavirlik sisteminden beyanname vermem gerektiği belirtiliyordu. Siteye girdiğimde ise müşavirlik ücreti ve damga vergisi olarak minimum 5000 TL ödemeyi kabul etmem için onay isteniyordu. E tabiki bende beyanname vermedim. Amazona sormak istiyorum ancak tek müracaat satıcıya olabiliyor. Onlar da Türkiye mevzuaatı diyorlar. 

Bu tarz bir şey yaşayan arkadaşımız var mı merak ettim. 10 gün önce başka birisi yine aynı telefon için kılıf almış onunla konuştum böyle bir şey istenmediğini bu işleri Amazonun kendisi yaptığını evine kadar teslimatın yapıldığını söyledi. Hani geçen yıl olsa ok ama neredeyse aynı dönem sipariş vermişiz. Anlam veremedim. 1200 TL yi çöpe mi atayım başka bir şey mi yapmak gerekiyor sizlere sormak istedim. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu süreci Amazon'un yürütmesi lazımdı. Amazon çağrı merkeziden geri aranma talebinde bulundunuz mu hocam?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Şu an aynı durumdayım. Amazonu aradım, bu işi sizin takip etmeniz lazım dedim. Yeni kararname ile durumun değiştiğini ve bunu müşterilerine ilettiklerini belirtti. Mail gelmiş olabilir emin değilim. Şimdi ne yapacağız, ben bunu artık almak istemiyorum, beyanname ve ilave para veremem dedim. Aldığım cevap bir şey yapma, 7 gün içinde gümrükten çekilmezse iade olur, satıcı da paranı öder dedi ve satıcıya benim adıma mesaj yazarak para iadesi istedi. Şu an bekliyorum. Satıcıya son durumu sorduğumda savaş sebebiyle nakliyenin çok aksadığını belirtti. Biraz daha bekleyip sonuç alamazsam amazonu yine rahatsız edeceğim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sonuç; alışveriş için bekleyeceğiz, birileri o telefon kılıfını vergisini ödeyerek ithal edecek. 200 liraya maledecek, bize 1800 liraya satacak. Biz de kuzu kuzu şarkısı eşliğinde alacağız. 

Tıpkı 7 liralık marulu 105 liraya aldığımız gibi. 

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Muhammet  Ölmez

Bu şekilde yurt dışından şahsi alışveriş bitti gibi bir şey; 30 euro altına beyanname zorunluluğu yoktu ama bu muafiyeti kaldırdılar. Satıcıların hemen hemen hepsi bize gönderimi kapattı zaten. Büyük ihtimalle değişiklikten sonra ürünü alışverişe kapatmayı unutan bir satıcıdan aldınız. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

şu ara pegasus ta kampanya var, yurtdışı biletleri 3-4 bin tl seviyesinde. vizeniz varsa gidin alın gelin. gezmiş olursunuz :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

telefonu geçtik kılıfı da yok artık, telefona asfalt mı döksek?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...