İçeriğe Yönlendir

Yüksek km li Manuel Araçta Fren ve Şanzıman Yağlarını Değiştirmek

Barış Canbazoğlu

Recommended Posts

Barış Canbazoğlu

Selamlar focus 2 1.6 dizel aracı 286.000 kmde aldım. Şu anda 332.000 kmde. Herhangi bir fren veya şanzıman yağı değişimi yaptırmadım. Önceki sahibi de yaptırmamış. Ben şimdi yağların değişimini yaptırsam sıkıntı olur mu? Otomatik viteslilerde çok uzun süre değişmemişse şanzıman yağını değiştirmeyin diye duymuştum aynısı manuel için de geçerli mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hiç bir sıkıntı olmaz. Çok geç kalınmış. Fren için acil değişim şart. Şanzıman da kışın çok rahatlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fren yağı 2 yılda bir değişir . manuel şanzımanda eski yağ kusur örter, yağ değişimi sonrası ses vs başlar ise ustaya çökmeyin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hakan Berk
Çağlar Bayur yazdı:

fren yağı 2 yılda bir değişir . manuel şanzımanda eski yağ kusur örter, yağ değişimi sonrası ses vs başlar ise ustaya çökmeyin.

Direksiyon hidroliğinde durum ne? Benim usta üzerine ekleme yaptı sadece bir sonraki bakımda komple sıvıları değiştirtsem mi diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Barış Canbazoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Peki şanzıman yağına bakılsa, değişip değişmeyeceğini bilebilirler mi? İçinde metal parçaları falan varsa değişmesin gibi bir şey söylerler mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hakan Berk yazdı:

Direksiyon hidroliğinde durum ne? Benim usta üzerine ekleme yaptı sadece bir sonraki bakımda komple sıvıları değiştirtsem mi diye düşünüyorum

direksiyon atf, oldukça dayanır ona periyot yok bakımda

Barış Canbazoğlu yazdı:

Peki şanzıman yağına bakılsa, değişip değişmeyeceğini bilebilirler mi? İçinde metal parçaları falan varsa değişmesin gibi bir şey söylerler mi?

bakamaz, bakmak demek zaten yağı boşaltmak demek, içinde illla metal çıkar o da pek şey ifade etmez. zaten görünür bir parçacık varsa yağda, şanzıman dan çoktan sesler gelmişti 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Yüksek km li araçlarda fren ve şanzıman yağı değişiminde sıkıntı olmaz. Daha önce kullanılmadi ise yada az miktarda kullanıldı ise antifriz değişikliği sıkıntı olabiliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...