İçeriğe Yönlendir

Direksiyon hidrolik yağına su katınca ne olur?

Egemen Harmankaya

Recommended Posts

Egemen Harmankaya

Nissan Primera P11-144 Direksiyon hidrolik yağı haznesine bir anlık şaşkınlıkla su kattım, bayağı az bi miktardı ve aracı hiç çalıştırmadım olaydan sonra, iyi ki hemen fark ettim. Ehliyeti de aracı ya yeni aldım acemiliğimin kurbanı oldum. Kattığım su miktarı: 1 PARMAK kalınlığında vardı hazne neredeyse doluydu üstünü ekledim diyebilirim. Ne yapmam lazım sorun olur mu?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

aracı çalıştırmadan ustaya başvurun yağı değiştirsin. büyük ihtimalle haznenin giriş çıkışını söküp hazne içindekini değişmesi yeterli olur araç hiç çalışmadı ise.

araç çalışır ise pompa ve direksiyon kutusuna gider o zaman tüm yağ değişimi ile çözülebilir. 

Yorum bağlantısı
Egemen Harmankaya
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

aracı çalıştırmadan ustaya başvurun yağı değiştirsin. büyük ihtimalle haznenin giriş çıkışını söküp hazne içindekini değişmesi yeterli olur araç hiç çalışmadı ise.

araç çalışır ise pompa ve direksiyon kutusuna gider o zaman tüm yağ değişimi ile çözülebilir. 

Arkadaşım sürüşte hissettirmediği sürece acelesi yok yakında değiştir dedi, öyle yapmak istiyorum ama bu durumda illa vakumla çekmek mi gerekir dolaşımda ki yağı? Ben kelepçeyi açıp yağı akıtıp kendim havasını alarak yenilemek istiyorum ama.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

sürüşte etkisi mutlaka olacaktır. yağın özelliği kaybolacak ve akışkanlığı düşecektir buda direksiyon kutusunda kaçaklara yol açabilir. bu ne kadar su koyduğunuz ile alakalı bir durum ancak yine de usta tarafından yapılmasında fayda var. siz yapacak iseniz aracı hiç çalıştırmadan haznenin çıkışında bulunan hortumu söküp oradan haznede bulunan yağ su karışımını boşaltın tamamen. sonra hortumu yerine takıp tekrar uygun direksiyon yağı ekleyin. akacak yağı kontrol edin araç içerisine akmasın sonuçta hidrolik yağ olduğu için boya veya değdiği yerlere zarar verecektir. aracı çalıştırdı iseniz zaten karışım tüm hatta dağılmış durumdadır o şekilde kullanmanız uygun değil, boşaltmanızda mümkün değil aracın tüm sistemine yayılmıştır. direksiyon kutusunun körükleri sökülüp kutu içerisinde bulunan yağında akıtılması gerekecek pompa içinde bulunan yağında tam olarak akıtılması veya vakumlanması gerekecektir. bunu sizin yapmanız biraz zor olacaktır. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet Kazancıoğlu
  • Yeni Oluştur...