İçeriğe Yönlendir

Carplay ile Çalışan Rakım (yükseklik) Gösteren Uygulama

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Kullandığım Gps uygulamalarında rakım bilgisi yok, eskiden kullandığımız navigasyon cihazları rakım bilgisi verirdi. 

Bunu bir şekilde eklemenin yolunu yada carplar ile çalışan rakım bilgisi görebileceğim bir uygulama bilen var mı? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Gps status toolbox var arkada googlemapste calisiyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sinan Akgöl yazdı:

Gps status toolbox var arkada googlemapste calisiyor

Nasıl çalıştırıyoruz. 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mehmet Ozyurek yazdı:

Nasıl çalıştırıyoruz. 

App olarak android ama emmi. Googleappstoreda var. Bende arkadasimda görmüştümm

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

ioscası var mı bakayım.. 

ios'ta da var dama 150 liraymış.. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
(düzenlendi)

@Mehmet Ozyurek Abi, siri'ye sorabilirsin; muhtemelen soyleyebilir.

Ama senin asil ihtiyacini soyle bir sey guzel karsilar diye dusunuyorum; ancak uydu ile falan konusmasi vs gerekecektir; Inclinometer diye geciyor; yon, aracin egimi, yukseklik, hiz vs hersey var. Bu arada bu mobil uygulama anlasilan ancak apple carplay ya da android auto destekli olmayabilirler; telefonu acik tutarak genelde kullaniliyor gibi.

Car Inclinometer for Off-Road, GPS Speedometer MPH KMH with Compass,  Multi-Functional Digital HUD, Compass‌ /GPS Time/Latitude & Longitude/ Altitude‌/ Speed‌/ Vehicle Inclinometer 6-in-1 : Amazon.in: Car & Motorbike

tarihinde Gökhan Tuna tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA

strava var ama ne kadar işinizi görür bilemiyorum. Genellikle bisikletçiler kullanıyor. Otomobilde kullanılır mı bakmak lazım

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Gökhan Tuna yazdı:

Ama senin asil ihtiyacini soyle bir sey guzel karsilar diye dusunuyorum; ancak uydu ile falan konusmasi vs gerekecektir; Inclinometer diye geciyor; yon, aracin egimi, yukseklik, hiz vs hersey var. Bu arada bu mobil uygulama anlasilan ancak apple carplay ya da android auto destekli olmayabilirler; telefonu acik tutarak genelde kullaniliyor gibi.

Car Inclinometer for Off-Road, GPS Speedometer MPH KMH with Compass,  Multi-Functional Digital HUD, Compass‌ /GPS Time/Latitude & Longitude/ Altitude‌/ Speed‌/ Vehicle Inclinometer 6-in-1 : Amazon.in: Car & Motorbike

Bunun cezası var atık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Abi, al bi tane huawei akıllı saat. yüksekliği görebilirsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Gökhan Tuna yazdı:

Çok güzel görünüyor, ancak önceliğim carpaly destekli olması. 

Bir kaç uygulama buldum ama, carplay de görünmediler. 

Serhat Işık yazdı:

Abi, al bi tane huawei akıllı saat. yüksekliği görebilirsin.

Telefonda da görüyorum len.. Amaç arabada görmek. 

Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

strava var ama ne kadar işinizi görür bilemiyorum. Genellikle bisikletçiler kullanıyor. Otomobilde kullanılır mı bakmak lazım

Direksiyon simidine takarsak olur ama.. Ben ekranda istiyorum :)

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kullandığım Gps uygulamalarında rakım bilgisi yok, eskiden kullandığımız navigasyon cihazları rakım bilgisi verirdi. 

Bunu bir şekilde eklemenin yolunu yada carplar ile çalışan rakım bilgisi görebileceğim bir uygulama bilen var mı? 

Gemini aşağıdaki bilgileri verdi :

Maalesef, 2026 yılı itibarıyla Google Haritalar'ın CarPlay sürümünde doğrudan, canlı bir rakım (yükseklik) göstergesi seçeneği standart bir özellik olarak bulunmuyor. Google, CarPlay arayüzünü dikkat dağıtmamak adına oldukça sade tutuyor ve genellikle hız sınırı veya tahmini varış süresi gibi temel verileri ön planda tutuyor.

Ancak bu bilgiyi CarPlay ekranınızda görmenizi sağlayacak bazı yöntemler ve alternatifler mevcut:

1. Google Haritalar'da "Arazi" (Terrain) Katmanını Kullanmak

Google Haritalar'da rakımı sayısal bir değer olarak (örneğin "1500m" gibi) anlık göremezsiniz, ancak bölgenin topografyasını görebilirsiniz.

• Nasıl Yapılır? Telefonunuzdan Google Haritalar'ı açın, Katmanlar (üst üste binmiş kareler simgesi) menüsünden Arazi (Terrain) modunu seçin.

• CarPlay'de Sonuç: Bu modda harita üzerinde yükselti çizgilerini ve tepeleri görebilirsiniz. Ancak sürüş esnasında bu çizgilerdeki rakım rakamlarını okumak oldukça zordur ve dinamik bir takip sağlamaz.

2. CarPlay Destekli Üçüncü Taraf Rakım Uygulamaları

Eğer rakım bilgisi sizin için kritikse, CarPlay desteği olan özel uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar genellikle harita üzerine veya yan panele yükseklik bilgisini yansıtır.

• Sygic GPS Navigation: Google Haritalar'a en güçlü alternatiflerden biridir ve CarPlay üzerinde rakım bilgisini gösterebilen nadir navigasyon uygulamalarındandır.

• Altimeter (Rakım Ölçer) Uygulamaları: App Store'da bulunan bazı "Altimeter" uygulamaları (örneğin Furkan Özoglu'nun veya Pelican gibi geliştiricilerin uygulamaları) CarPlay desteğine sahiptir. Bu uygulamalar navigasyon yapmasa da o anki yüksekliğinizi büyük rakamlarla ekrana yansıtır.

3. Apple Haritalar (Apple Maps)

Apple Haritalar, son güncellemelerle birlikte bazı bölgelerde topografik detayları ve yükseklik verilerini Google'a göre daha belirgin sunmaya başladı. Navigasyon modunda olmasanız bile haritayı "3D" moduna aldığınızda yükseltileri görsel olarak daha iyi fark edebilirsiniz.

Özetle: Google Haritalar'da bu özelliği aktif eden gizli bir düğme bulunmuyor. Sürüş sırasında sürekli rakım takibi yapmak istiyorsanız Sygic gibi bu veriyi ekrana basan bir navigasyon uygulamasına geçmeyi veya CarPlay uyumlu bir Altimeter uygulamasını bölünmüş ekran (Dashboard) modunda kullanmayı deneyebilirsiniz.

CarPlay ekranınızda genellikle navigasyonun yanında müzik ve takvim görünür; bu alanı bir rakım widget'ı ile özelleştirmek isterseniz, bu desteği veren bir uygulama yüklemeniz yeterli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eski basit dandik internetsiz navi cihazlarında bile görüyorken şimdi görememek garip geliyor bana

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yılmaz Ertek yazdı:

• Sygic GPS Navigation: Google Haritalar'a en güçlü alternatiflerden biridir ve CarPlay üzerinde rakım bilgisini gösterebilen nadir navigasyon uygulamalarındandır.

Bunu kurdum. 

Tam istediğim uygulama aslında. 

Pusula var, hız sınırı var, araç hızı var. Bulunduğun cadde veya sokağın adını yazıyor. Rakım yazıyor.. 

Ancaaak. 

Gerçek zamanlı trafik yoğunluğu ve hız kameraları için yıllık 800 lira istiyor. 

Araçta deneyim bakalım ne yapacak. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Gerçek zamanlı trafik yoğunluğu

yan tarafa da telefon as rotayı oradan seç diperinden devam et?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...