Ali Akgül 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Bugün 2015 benzinli 1.25 fiesta aracımın ağır bakımlarını ford özel servisinde yaptırdım. Triger, V Kayışı, Devirdaim değişimi yapıldı. Dolayasıyla devirdaimle birlikte antifriz değişimi de yapıldı. Ancak usta sadece yedek su deposundan 3 lt FMY Super Plus Xlc Kırmızı Antifiriz doldurdu ve hiç ilave su eklemedi. Sorduğumda ise bu ürün konsantre ve su ilave edilmesine, gerek yok, yetkili serviste çalıştığım dönemde de böyle yapıyorduk , suya gerek yok dedi. Dolayısıyla şu anda soğutma sisteminde sadece 3 lt antifriz var susuz. 2015 fiestanın soğutma suyu kapasitesi 3 litre olamaz diye düşünüyorum. Değişimden sonra 25 km civarı yol yaptım antifriz miktarında eksilme de olmamış yedek deponun maksimum cizgisi civarında. Ölçüm de yaptım derecesi -54 falan heralde şuanda. Sizce ben ne yapmalıyım? Gerçekten suya gerek yok mu? Varsa 1 litre yedek su deposundan çekip yerine saf su ilave edeyim mi? Yoksa eksilme yapar mı eksilmesini bekleyip öyle mi su ilave edeyim? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce https://www.opetfuchs.com.tr/assets/uploads/pdf/bilgi-formlari/tbf_fmy_super_plus_xlc.pdf üreticisi buna antifirz demiş, dolayısı ile %50 su karışımı ile kullanılır, soğutma sıvısı dense idi su karışmadan kullanılılırdı. su olmadan konunca ne olur? donma derecesi azalır, soğutma performansı azalır dolayısı ile sıcak havalarda soğutma sisteminin ısısı gereksiz yükeslie. su koyması lazımdı Yorum bağlantısı
Ali Akgül 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: https://www.opetfuchs.com.tr/assets/uploads/pdf/bilgi-formlari/tbf_fmy_super_plus_xlc.pdf üreticisi buna antifirz demiş, dolayısı ile %50 su karışımı ile kullanılır, soğutma sıvısı dense idi su karışmadan kullanılılırdı. su olmadan konunca ne olur? donma derecesi azalır, soğutma performansı azalır dolayısı ile sıcak havalarda soğutma sisteminin ısısı gereksiz yükeslie. su koyması lazımdı Fiestanın 5-6 litre soğutma sistemi var görünüyor, içinde şu anda 3 lt antifriz var. Peki ne dersin abi 3 litrenin yarısını çekip su mu ekleyeyim? -37 yi bulana kadar? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce haznede su tam gözüküyor ise 6 lt toplam sıvı olmalı, 3 lt antifriz ile %50 tamamlanmış oluyor aslında, sadece 3 lt sıvı olsa hazne boş olurdu, usta belki de şaka yaptı su koymadım diyerek. eldeki ölçülebilir verilere göre bir şey yapmaya gerek yok . içiniz rahat etsin istiyorsanız donma derecesini ölçürün -30 larda çıkarsa zaten teknik olarak sorun yok Yorum bağlantısı
Coşku Mert 2 saat önce Paylaş 2 saat önce işlem sırasında sadece motor içinden dökülen antifriz tamamalanmış oldu. yani radyatör, klima peteği ve dolaşımda olan diğer kısımlardaki sıvı dökülmediği için 3 litre antifriz yetmiş demek ki 1 Yorum bağlantısı
Ali Akgül 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: haznede su tam gözüküyor ise 6 lt toplam sıvı olmalı, 3 lt antifriz ile %50 tamamlanmış oluyor aslında, sadece 3 lt sıvı olsa hazne boş olurdu, usta belki de şaka yaptı su koymadım diyerek. eldeki ölçülebilir verilere göre bir şey yapmaya gerek yok . içiniz rahat etsin istiyorsanız donma derecesini ölçürün -30 larda çıkarsa zaten teknik olarak sorun yok Devirdaimi sökdüğünü suyu boşalttığını ve 3 Litre antifrizi eklediğini başka birşey eklemediğini gördüm abi başındaydım ve özelliklede su olayını sordum aslında ama dediğiniz gibi sadece 3 litre antifrizle depo max.da da olmamalı. Belki sistemde su kalmıştır, donma derecesini ölçtüğümde -58 civarı çıktı biraz daha kullanıp yeniden ölçeyim. Yorum bağlantısı
Ali Akgül 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Coşku Mert yazdı: işlem sırasında sadece motor içinden dökülen antifriz tamamalanmış oldu. yani radyatör, klima peteği ve dolaşımda olan diğer kısımlardaki sıvı dökülmediği için 3 litre antifriz yetmiş demek ki 25 km falan kullandım ama. O zaman içinde kalan sıvı ile ilave edilen karışıp %50-%50 seviyelerine gelmesi ve -37 ideal seviyeye gelmesi lazım değil mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts