İçeriğe Yönlendir

Elektrikli Araç Karşılaştırma / Tavsiye

Melih TURGUT

Recommended Posts

Melih TURGUT

Merhaba, aracım 2015 model Nissan Juke (1.2 TC / SkyPack). Çalıştığım şirkette elektrikli araç şarj istasyonu, şirket personeli kullanımına ücretsiz olduğu için ve her gün işe araçla gelip gittiğim (toplam 55km) için elektrikli araç almak istiyorum. Ayrıca bebeğimiz olduğu için bebek arabasından dolayı bagaj hacmi benim için önemli bir detay. Fiyat aralığım maksimum 1.2 M TL. 

Bu fiyat aralığında alınabilecek modelleri incelediğim zaman öne çıkanlar; Opel Mokka-e ; Opel Corsa-e ; MG4 ; Hyundai Kona (kaza/hasar durumuna göre belki Kıa Niro ??) 

Bahsettiğim araçlar ile ilgili bilgisi olan ya da kullanan varsa eğer yorum ve tavsiyelere şiddetle açığım. Gerekirse telefon ile de bilgi alabilirim. (537 874 98 94)

Kendi araştırmama göre;

MG4 fiyat / performans olarak öne çıkıyor. Ama şarj soketi ile ilgili kullanıcı yorumları var. Şarj deneyimi (özellikle AC ve yazılım tarafı) diğer markalara göre daha problemli şeklinde yorumlar var. 

En çok şehir içi kullanım yapacağım için bu detaydan dolayı Corsa-e öne çıkıyor fakat hacim olarak küçük. 

Mokka-e, Corsa-e ile aynı alt yapı sadece SUV farkı diye belirten çok kullanıcı var. 

Hyundai Kona; en uzun menzil ve en kaliteli altyapı olarak belirtilmiş. 

Sizler ne önerirsiniz ? Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Bu aralar ben de TOGG almak için fena hesaplar yapıyorum. Sizin alternatiflerde öne çıkan Hyundai Kona alıp geçin, 

Yorum bağlantısı
Melih TURGUT

T10F aslında çok yakışıklı duruyor ama başlangıç paketi 1.8M TL. Umarım gönlünüze göre olur. Yanıtınız için teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kona al kardeş, düşünecek birşey yok aslında, sana uyar, mg yi zaten direk ele...

togg a gelince, şehir içinde suv gereksiz bence, sedanda gereksiz büyük şehir içi için, t8x byd olmadan çıkarsa o zaman bakarsın.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Melih TURGUT yazdı:

Çalıştığım şirkette elektrikli araç şarj istasyonu, şirket personeli kullanımına ücretsiz olduğu için

firma yapısı kendisi mi üretiyor elektriği 

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

bu alternatiflere göre ben de tercihimi kona'dan yana kullanırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Antalyadasınız bence hiç elektrikli işine girmeyin. kapalı garaj varsa olabilir. BYD atto3 alabiliyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Melih TURGUT

firma serbest bölgede bulunduğu için ve şirketin kendine ait elektrikli araçları olduğu için şirket bünyesinde şarj istasyonu var ama elektrik üretimi yok. 

Çağlar Bayur yazdı:

firma yapısı kendisi mi üretiyor elektriği 

Mehmet Göktürk yazdı:

Antalyadasınız bence hiç elektrikli işine girmeyin. kapalı garaj varsa olabilir. BYD atto3 alabiliyor musunuz?

Antalya'da bulunmam ile ilgili yorumunuzu tam anlayamadım. Hava sıcaklığı / batarya konularından kaynaklı mı söylediniz ? Benim amacım yakıt maliyetimi tamamen ücretsiz hale getirmek. Eğer ki elektrikli araç alırsam, haftada 2 kez çok rahat şekilde şarj edebilme imkanım var şirkette. 

Maalesef bir bilgim yok bu konuda. 

Yorum bağlantısı
Melih TURGUT

Maalesef bir bilgim yok bu konuda. 

Fikri Keleş yazdı:

Togg da takas yapıyorlarmi 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bence bu fiyat aralığında çocuk için geniş bagaj avantaj olacağı için biraz zorlanırsa e-c4x bulunabilir belki, 

Togg da finansman avantajı var. Mevcut aracı satıp, fark için bankadan daha düşük faizli ödeyebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Alman Olsun Çamurdan olsun.

Tercihim Opelden yana olur.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Alman Olsun Çamurdan olsun.

Tercihim Opelden yana olur.

tabi opel almansa 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
Görkem Karakaş yazdı:

tabi opel almansa 

Opel Papau yeni ginemi

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Opel Papau yeni ginemi

Stelantis satin aldigi icin artik Fransiz diyebiliriz malesefki GM sonrasi iyice Psa tabanli oldu.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
(düzenlendi)
Sinan Akgöl yazdı:

Stelantis satin aldigi icin artik Fransiz diyebiliriz malesefki GM sonrasi iyice Psa tabanli oldu.

Mühendislik Hala Alman

tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...