Metin Mankal 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Malumunuz bu gün Maraş'ta yaşanan olayları biliyorsunuz. Yazacak çok şey var da yazamıyoruz fazla. Ben de öğrencilerimle yaşadığım diyalogları paylaşayım dedim. Olayların hemen sonrası 3. sınıflaraydı dersim. Hepsi ağlıyor ,bir tanesi öğretmenim buraya da gelirler mi ? Yok çocuğum gelmezler gelseler bile bizim güvenliğimiz var. Güvenliklerin silahı var mı öğretmenim? Yok ama copları var. (ağlamalar daha da yükseldi) Çocuklar polisler de geldi kapıda bekliyor. (aslında hiç polis gelmedi) Polislerin silahı var mı öğretmenim? Var tabii çocuğum. Ya katillerin daha çok silahı varsa öğretmenim?... Öğretmenim babamı arayın beni alsın. Çocuğum babanın numarası ben de yok. Ama sen benim öğretmenimsin nasıl yok numarası? Bir tanesi bacağıma sarıldı bağırıyor. Biz daha çocuğuz öğretmenim. Bizi niye öldürmek istiyorlar. Bir öğretmen arkadaşımızın oğlu bir öğrencimizin kardeşi vefat etti. Verilen Sayılar afakidir. 2 20 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Bugün şiddetle kınayarak protestolara katıldık, yarın nefretle kınarız, ertesi gün esefle kınarız. Geçen ay ölen öğretmeni bile unuttuk bunu da unuturuz. Ölen öğretmen ve yavrularımıza rahmet, kalanlara sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. 6 Yorum bağlantısı
Hamit inan 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Yıllar önce atılan tohumlar meyvesini verdi. TV kanallarında yarışa yayınlanan görmezden gelinen şiddet dizileri... Ayrıca kesintisiz eğitim saçmalığı... Okuyacak olan kaliteli öğrenci okutulur. Yıllarca o sıralar boşa işgal edilmez ve insanların vakti calinmaz. Okuyan okur okumayan sanayide köyünde serserilik yapmaya vakit bulamadan çalıştırılır. En azından anasının babasının derdi olur.... 14 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Dizilerde Silahı,Adam vurup cezaevine girmemeyi,Uyuşturucuyu,Gece hayatını,Evlenmeden çocuk yapıp aynı evde yaşamayı,Yeğenin amca karısına yan gözle bakmasını normalleştirirsen,Bunlar gayet normal hocam. 8 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce atalar ne demiş: ne ekersen onu biçersin çok yazık çok.... veliler ve vatandaşlar da sorumlu bence. okul ile konuşacağım benden komple rıza ne gerekiyorsa.... çok acı yaa... 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Okul, dizi, sistem falan tamam da asıl mesele ailedir. Çocuk en temel eğitimi ailede alır. Diğerleri ailede eğitim almayan çocuğun yolunu kolaylaştırır. 4 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çok sorulacak soru var. Babasının niye 5 tane silahı var mesela? Dizi kısmına kısmen katılsam da büyük oranda bu işin ailede bittiğine inanıyorum. KV serisini izlemeye başladığımda liseye yeni başlamıştım, babamın silahını alıp birilerini öldürmek falan aklımın ucundan geçmedi. 5 tane silaha sahip bir polisin mental durumu ne olabilir, onun yetiştirdiği çocuğun mental durumu ne olabilir gibi sorular sorular. Öğretmenlik yaptığım okula kılıç getiren öğrenci dizi falan izlemezdi mesela. Psikolojik problemleri vardı. Allahtan erken haberdar olup müdahale etmiştik. Ateş yine düştüğü yeri yakacak, İstanbulda evine giderken kılıçla katledilen Başak Cengizi unuttuğumuz gibi, Narini unuttuğumuz gibi bunu da unuturuz. Hep söylerim, okullar bir araya getirilip kampüs sistemi oluşturulmalı, kampüs içinde sağlık hizmeti (en azından revir düzeyinde) sağlanmalı ve güvenlik tamamen emniyet kuvvetlerince sağlanmalı. Yüksek duvarlar ve tel çitler ile çevrilmeli. İçeri giren herkes x-ray taramasına tabi tutulmalı. Başka türlü güvenlik sağlanamaz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Murat Sahın yazdı: Çok sorulacak soru var. Babasının niye 5 tane silahı var mesela? Dizi kısmına kısmen katılsam da büyük oranda bu işin ailede bittiğine inanıyorum. KV serisini izlemeye başladığımda liseye yeni başlamıştım, babamın silahını alıp birilerini öldürmek falan aklımın ucundan geçmedi. 5 tane silaha sahip bir polisin mental durumu ne olabilir, onun yetiştirdiği çocuğun mental durumu ne olabilir gibi sorular sorular. Öğretmenlik yaptığım okula kılıç getiren öğrenci dizi falan izlemezdi mesela. Psikolojik problemleri vardı. Allahtan erken haberdar olup müdahale etmiştik. Ateş yine düştüğü yeri yakacak, İstanbulda evine giderken kılıçla katledilen Başak Cengizi unuttuğumuz gibi, Narini unuttuğumuz gibi bunu da unuturuz. Hep söylerim, okullar bir araya getirilip kampüs sistemi oluşturulmalı, kampüs içinde sağlık hizmeti (en azından revir düzeyinde) sağlanmalı ve güvenlik tamamen emniyet kuvvetlerince sağlanmalı. Yüksek duvarlar ve tel çitler ile çevrilmeli. İçeri giren herkes x-ray taramasına tabi tutulmalı. Başka türlü güvenlik sağlanamaz. HAttı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. AVM girişine güvenli okula güvenlik oraya güvenlik buraya güvenlik... OLMAAAZ. tamamen yanlış. Polis her yerde olacak. Her yeri dikenli telle çeviremezsin. saçma olur. İlk yapılması gereken silaha erişimi zorlaştıracaksın. İkincisi istihbarata çok zaman ayıracaksın. Psikolojik danışmanları ciddiye alacaksın. Şikayetleri ciddiye alacaksın. Gazeteciyle youtubecuyla sosyal medyayla siyasilerle uğraşmak yerine gerçek adi suçlara daha çok eğileceksin. Adalet duygusunu toplumda yerleştireceksin. telle xray ile olmaz o işler. 2 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 59 dakika önce Yazar Paylaş 59 dakika önce Evimin hemen yanında büyük bir camii var. Bakan bey şu anda orada ikindi namazı kılıyor. 3 ambulans yüze yakın araç ,bir o kadar polis bekliyor. Sokak trafiğe kapalı. Az önce evin otoparkına kimlik sorgusuyla girebildim.. Ya şu manzaradan ben utanıyorum onlar utanmıyor. 3 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Ben bu konu özelinde olayın dizi veya bilgisayar oyunlarından kaynaklandığını düşünmüyorum. Oyunsa biz en kralını ve şiddetlilerini oynadık zamanında, diziyse deliyürek, kurtlar vadisi ile büyüdük. Sorun bence toplumsal. Toplum mutlu değil. Etraftaki herkes somurtuyor ancak çocuklardan mutlu olmaları ve geleceğe umutla bakmaları bekleniyor. Olaysız bir gün geçecek olsa siyasinin biri çıkıp ortamı gerecek açıklama yapıyor. Bunun yansımasını sadece okullarda değil, trafikte, spor müsabakalarında, cafe ve restoranlarda, normal yolda dümdüz yürürken bile görebilirsiniz. Ayrıca eskiden suç çetelerinin bu çocuklara ulaşması bu kadar kolay değildi. Kimsede telefon yoktu. Şimdi bu çocukların elinde telefon kimle ne konuşuyolar hangi gruplara üyeler bilen yok. Şu an çocuklar beyinleri çok kolay bir şekilde yıkanarak kandırılabiliyor. Burada da bütün sorumluluğun ailelerde olduğunu düşünüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 44 dakika önce Yazar Paylaş 44 dakika önce Murat Sahın yazdı: okullar bir araya getirilip kampüs sistemi oluşturulmalı Aslında tam tersi olmalı Murat. Biz yıllarca butik okullar olmalı dedik. Aslında en sağlıklısı da o. Öğrencinin okula erişimi kolay olmalı. Sınıf mevcutları az olmalı ki öğretmen ,idare ,rehberlik birimi sağlıklı bir biçimde öğrenciyi takip edebilmeli. Sorunlu çocuklara zamanında müdahale edilebilmeli. Bir de işin şöyle bir yanı var. Bu katliamı yapan psikolojik sorunları olan bir şahıs. Sınıf içinde önceden çekilmiş videolar var. Hatta okul bu çocuğun özel eğitime gitmesi gerektiğini defalarca ifade etmiş. Baba araya makam mevki sokmuş. (Baba derken kendisi Ankara da iken evinde beş tabanca yedi şarjör bırakan baba ) 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 29 dakika önce Paylaş 29 dakika önce Urfadaki vakayı eğitimin zorunlu olmayışı, memleketimdeki olayı da rehberlik sisteminin sağlıklı çalışması engellerdi. O yaşlarda biz de dengesiz dengesiz hareket ederdik ama izlediğim videoya göre çocuk sanrı sahibi, normal değil yani. Bu işin dizi - oyun ya da türevleri ile ilgili olduğunu zannetmiyorum. 20 senedir CS oynarım hiçbir yere bomba koymak gelmedi içimden. Keza Kurtlar Vadisini çok severim. Politikasını ya da karakterleri değil direkt diziyi severim. Godfather izleyen neden izliyorsa o sebeple izlerim. Yasaklar her sistemi bayağılaştırır. Kimsenin yüksek duvarlı bir okula ihtiyaç duymadığı bir yarın inşa etmeliyiz. Zaten her şey yasak memlekette. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 dakika önce Paylaş 27 dakika önce Soğukta kısa kolluyla çalışan birine istediğiniz ilacı verin sonuç değişmez. Sorunu kaynağında çözemedikten sonra gerisinin bir manası kalmıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts