İçeriğe Yönlendir

Bu Günden Bir Kaç Anekdot

Metin Mankal

Recommended Posts

Murat Sahın

Eğitim ile engellenecek olsa Japonya'da Kanada'da Finlandiya'da yaşanmazdı. Kanunların sertliği ile engellenecek olsa ABD'de yaşanmazdı.

Güvenlik bir şekilde sağlanmalı. Bu tartışmaya açık bir konu değil. Öncelikle siber güvenlik sağlanmalı. Bir çok haber kaynağında bunların sosyal ağlar üzerinden örgütlenen bir grup tarafından teşvik edildiğini okudum. Bunun takibi yapılabilir. 

Diğer taraftan; ulaşımın devlet tarafından sağlandığı, atıyorum 10 farklı okuldan oluşan kampüsler yapılsa ve güvenlik tedbirleri alınsa bu vahşet önlenebilir diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar demiş ki kim arayacak, niye biri arasın? Xray diye bir şey var. Havalimanı girişlerinde herkes aranabiliyor. 10 okulun başlama saatleri arasına 15'er 20'şer dk fark koyulur, her öğrenci, her öğretmen, her hizmetli xray taraması ile okula girer. Çantalar bantlı görüntüleme cihazından geçer. 1 personel de bunu takip eder. Sonuç çocuklarımızın güvenliği ise yapılabilir, yapılmalıdır. Bu şekilde uyuşturucuyu okullardan uzak tutmuş oluruz, bu yaşanan elim hadisedeki gibi durumlara karşı önlem almış oluruz. 

Ben çalıştığım şirkette aynı zamanda güvenlikten sorumlu yetkili yöneticiyim. Bununla ilgili de düzenli eğitimlere ve denetlemelere tabi tutuluyoruz.. Bunca yılda öğrendiğim şu; olduktan sonra müdahale etmek yerine olmaması için önlem almak doğru olan seçenek. 

Daha ütopik çözümler var, bireysel silahlanmanın tamamen bitirilmesi, silaha erişimin engellenmesi vesaire ancak bunlar dediğim gibi, şimdilik ütopik. 

Buradan sonrasının çok iyi okunmasını rica edeceğim;

Biz çocuktuk, metin diye bir sınıf arkadaşım vardı, daha ilkokul 2'ye gidiyoruz. Beni evlerine çağırdı bahçede oynarız hem sana bir şey göstereceğim diye. Gittim.

Evin arkasında kömürlüğün kapısının kulpundan geçen bir ip, ipin bir ucuna boynundan bağlanmış bir kedi, kenarda duran bir kesici alet (tam hatırlamıyorum ama ya falçata ya ustura idi). İpi tutup çekiyor, kedi boynundan asılıyor, kedi çırpınınca kesici ile kediye bir kesik atıyor. Bu şekilde sadistçe bir eğlence. Metini dövdüm, kediyi serbest bıraktım. Aileme söyleyemedim çünkü babam metin ile görüşmemi istemiyordu. İlerleyen zamanlarda metin önce hırsızlığa başladı, sonra cinayetten hükümlü. Metinin ne olacağı ilkokul 2'de belliydi. Bunu metini ilk görüşünde babam anlamış ve bununla görüşmeni istemiyorum demişti. Babam anladı ise aile de anlayabilir, öğretmen de anlayabilir. Bizde sorun anladıktan sonra yapacak çok bir şey olmaması.

Bence bu tarz suça eğilimli, kendisinden güçsüz canlıya eziyet etmekten haz alan sosyopat bireylerin toplumdan izole edilmesi gerekiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Olaydan sonra eşimle konuşuyoruz o anaokulundan beri kolej egitimi almış bana göre daha iyi yerlerde okumuş ben devlet okullarinda okudum üniversitelere gidisimiz farkli. Bana dedigi suydu bizim okulda bir ogrenci kavga cikardi ikinciyi cikardi okuldan attilar. Peki bende ortaokulda da yaramazlik haylazliktan dolayi bir gün fena şekilde kadin mudur yardimcisindan bir dayak yedim 15 dakika boyunca surdu.(eli dert gormesin o ayri) ailem okula geldi tek kelime etmediler kimseye banada guzel bir konuşma tamam. Internet cafelerden çikmazdim full counterstrike turnuvalar vs full silah full öldürme gidipte sağı solu taramadik o jenarasyondan böyle bişi bile cikmadi. Biz iletişime açık nesildik simdiki nesil tamamen iletisime kapali bi yere girip siparis vermeye bile cekiniyorlar, telefonla konuşmak bile istemiyor whatsapptan yazsana diyorlar. Pardon demeye utanip omuz atip geciyorlar benciller kendi odaklilar. Allah daha nasip etmedi cocugum yok ama 8. Sinif kiz yigenim elimde buyudu simdi bakiyorum napiyosun diyorum napicam yatiyorum diye cevap geliyor. O anlatmadigi an bisi sormuyorum bile bazen ama aileler ilgili olsalar bile cocuklar cok ice kapandilar disarisi guvensiz sokakta oynayan cocuk kalmadi. Ailelerde cocuklarinin sorunlarini gormezden gelip surekli benim cocugum oyle degil ne sacmaliyosunuz kafasindalar.

Son olarak ikinci uniyi okuyorum sinifta bir kiz vardi selam selam o kadar bir gun geldi yanima söyle o diger kizlara benle ugrasmasinlar bicaklarim onlari dedi. Ben yasta buyuk oldugu icin ciktim asistanlara olayi anlattim bakin bu kizda bir sorun var is cikaricak beni ya ilk haftadan olay cikarmayin diye gonderdiler bende dedim bir olay olursa gorusuruz. Dedigimde oldu birgun kizlari saclarindan tutup merdivenlerden atiyor vs olay buyuyor. Ertesi gün ailesi geliyor diyorlarki benim cocugumda bipolar bozuklugu var biz size soylemedik. Aile kizi uniden aliyor. Ya arkadas bipolar bozuklugu psikolojik bir hastalik malesefki bunu nasil saklarsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Sinan sana katılıyorum. Aslında oyunlar falan hep vardı ama bizim zamanımızda böyle olaylar olmadı.

Bu biraz da çocukların şu anda yaşadığı ortamla ilgili. Sokakta kimseyle konuşmazlar ama discord gibi platformlar üzerinden tanımadığı yetişkinlerle akşama kadar oyunlar oynarlar. Anneleri de onların odasına arada bir yiyecek taşır. Yeter ki çocuk sıkılmasın, sıkıntı çıkartmasın diye.

Bu tip eylemleri gerçekleştiren çocukların ben birileri tarafından azmettirildiğinden eminim. Çocuğunuz oyun oynayabilir ama onlara bir sınır koymazsanız kontrolsüz bir biçimde çok kötü bir internet ortamına sokmuş olursunuz.

Daha 2 gün önce çocuğu yatırdım, kulaklık taktım pubg oynadım. Oyunda iki çocuk denk geldi 10  yaşlarında. Nasıl küfrediyorlar... Ben o an kulaklıkta olmasam hanım o küfürleri duysa ben yerin dibine geçerdim. Bilmem anlatabildim mi? İnternetteki insanlar çok tehlikeli olabiliyor. Bunlardan bir tanesi çocuğunuza denk gelse ve çocuğunuzun kötü bir anına denk gelse Allah korusun, ondan sonrası örnekteki gibi işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Bu arada silah sesini duyunca okula koşup saldırgan çocuğu durdurmaya yardım eden abiye de helal olsun. İnşallah yargılanmaz. 

medyada bu konuyla alakalı dedikodular (savcılık ifadesi dahil) var.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

O adamın eline sağlık ama yargılanacak gibi duruyor. Yine de kamu vicdanına serbest bırakılabilir. 

Kağıt üstünde yere yatırılmış ve elinde silah olmayan saldırgana bıçakla ölümüne sebep olmak suç sayılır. Umarım savcı ve hakimler olayın geneline bakıp karar verir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

müdürle ilgili haber yapan gazeteci gözaltına alınmış... ne haberi yaptığını yazmam...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...