Semih Özdoğdu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Dostlar merhaba. 2 gün önce ilk sahibinden 1.4 benzin 8 valf 2012 model 130 binde bir 207 aldım. Araç daha önce sürekli antifirizli kullanılmış. Yolda geliyorken vitesteyken ayağımı gazdan çektiğimde hararet ibresi 60lara kadar düşüyor. Tekrar gaza bastığımda 80'lere kadar geliyor. Pozantı yokuşunu vs çıktım 90ın üzerine hiç çıkmadı. Gece düz yolda gidiyorken araç sürekli 80 civarlarında kaldı hiç yükselmedi. Hafif yokuş gördüğü an 90'a geliyor. Bu sorundan dolayı dün sanayiye gittim, hemen yağ bakımını yaptırdım. Sorunumu da ustaya söyledim. Termostat, termostat gövdesi daha sıfır dedi. Devirdaimde de bir sorun yok gibi trigerle beraber değişmiş gibi duruyor dedi. Şuanda araç 90a geldikten sonra rölantide 1 dk kadar bekliyorum hararet ibresi 90'ın bir üst çizgisine geliyor. Fan açmasında da bir sorun yok. Ancak fan açtığında 92 93'lerde duruyor 90a getirmiyor. Bu normal midir ? ustanın yanında da ibre yukarı doğru çıktı, su deposunun kapağını çok hafif havasını alarak açtı. Bu araba hararet yapsa bunu mümkün değil bu şekilde açamazsın dedi. Çok aklıma takıldı. Bu sorun neyden olabilir ? Başına gelen varsa tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Teşekkürler. 3 saat önce tarihinde Semih Özdoğdu tarafından düzenlendi Cümle Düzeltme Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Yaz geliyor bence elleme. Üstelik Gaziantep sıcak memleket. Kış olunca termostat değişirsin. 5w30 yağ koy devam et. 3 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Hararet müşürü ile işe başlamak lazım bence. Değiştiği söylenen parçaların kodu vs doğru ise geriye bir o kalmış Yorum bağlantısı
Semih Özdoğdu 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Yaz geliyor bence elleme. Üstelik Gaziantep sıcak memleket. Kış olunca termostat değişirsin. 5w30 yağ koy devam et. 5w30 koydum hocam evet. Sorun sizce termostattan kaynaklı mı ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Semih Özdoğdu yazdı: 5w30 koydum hocam evet. Sorun sizce termostattan kaynaklı mı ? Tabii ki bunun başka bir sebebi yok ki. Yağ tipini özellikle belirttim tutup da 10 40 koymasınlar. Termostatı bozuk arabada tüketimi arttırır yağ pompasını zorlar. Muhtemelen motor tu3 3 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Termostatınız arızalı. Yeni ama arızalı maalesef. Yorum bağlantısı
Semih Özdoğdu 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ali Darbaz yazdı: Tabii ki bunun başka bir sebebi yok ki. Yağ tipini özellikle belirttim tutup da 10 40 koymasınlar. Termostatı bozuk arabada tüketimi arttırır yağ pompasını zorlar. Muhtemelen motor tu3 Evet motor tu3 kodlu 8 valfli motor. Termostatı hangi markayla değişmemi tavsiye edersiniz peki ? Sani Gerşon yazdı: Termostatınız arızalı. Yeni ama arızalı maalesef. Bu arada uzun yolda hararet 60'lara kadar düştüğünde kaloriferi açıyorum ve resmen kaynıyor. En ufak bir soğuk veya ılık üfleme yok. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Semih Özdoğdu yazdı: Bu arada uzun yolda hararet 60'lara kadar düştüğünde kaloriferi açıyorum ve resmen kaynıyor. En ufak bir soğuk veya ılık üfleme yok. 60 derecede sıcak üfler, normaldir. Yorum bağlantısı
Semih Özdoğdu 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Sani Gerşon yazdı: 60 derecede sıcak üfler, normaldir. Anladım. Ustaya sorduğumda 90 sabitken termostatın sürekli açık falan değil şuan bakıyorum kapalı dedi eliyle kontrol edip, arızalı olsa soğuk üfler gibi bir şey de söyledi. Ustamı değişme vaktim gelmiş sanırım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Semih Özdoğdu yazdı: Evet motor tu3 kodlu 8 valfli motor. Termostatı hangi markayla değişmemi tavsiye edersiniz peki ? Peugeot Mopar termostat 🙂 Yorum bağlantısı
Semih Özdoğdu 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Peugeot Mopar termostat 🙂 Mopar orjinal diye biliyorum, doğru mudur ? Gates, facet, dayco gibi markalar var. Bunları önermiyorsunuz sanırım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Semih Özdoğdu yazdı: Mopar orjinal diye biliyorum, doğru mudur ? Gates, facet, dayco gibi markalar var. Bunları önermiyorsunuz sanırım. Aynen Mopar olan orjinal. Digerleri alternatifleri. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Normalde 91 derecede açılan bir termostat var arabanızda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts