ibrahim Tiryaki 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Merhabalar, 2,5 ay önce bayiden sıfır km Hyundai bayon almıştım, o zamanlar elektrikli araca geçmeyi hiç düşünmemiştim. Ancak bu aralar ciddi anlamda düşünmeye başladım. Arabamı 1 milyon 560 bin TL'ye almıştım ancak ilana dün koydum ve 1500 ve civarında teklifler geliyor. Alabileceğim elektrikli araçlar her ikisinin de uzun menzil versiyonu olmak üzere --> Opel Frontera ve Citröen E-C3 Aircross. Ve bunların kabaca fiyatı 1590-1600 TL arasında. Yani aracıma hemen verilen teklifi kabul etmem halinde ortalama 80-100 bin tl üzerine eklemem gerekecek. Hyundai Bayon aracım şehiriçi trafikli ve çevreyolu sürüşlerinde karma 5 litre ama kabaca 5.5 litre yakıt tüketiyor. Benzini 64 TL'den hesap edersek yılda 20 bin km yol yapmaya 70.400 TL ödeme yapmış olacağım. Elektrikli aracı evden şarj etme imkanım bulunuyor, bu arabanında ortalama 18 kwh tüketim yaptığını hesap edersek evden şarj maliyeti 100 km'de 75 TL civarında oluyor. 20 bin km'de evden şarjın maliyeti 15 bin tl, ara sıra dışarıda, avm'de edebileceğim şarjları da hesaba katarsam 20 bin TL kabul ediyorum. aradaki yıllık tasarruf farkı kabaca 50 bin tl civarında. Sizce buna değer mi? Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Değer. Sadece şehir içi kullanılacaksa ya da az şehir dışı kullanılıyorsa 1 yıllık benzin parası 3,5 yıllık elektriğe eş değer oluyor. Kaldı ki AC ile şarj etme imkanınız olursa daha da azalacaktır maliyet. Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Hesap ortada. ibrahim Tiryaki yazdı: Elektrikli aracı evden şarj etme imkanım bulunuyor Ben beklemezdim bile. Yorum bağlantısı
Onur Demir 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Çevre yoluna çıktığınızda 120-130 ile gittiğiniz senaryoda 20kw tüketirsiniz. Şehir içinde ise kullanıma bağlı 13-15kw arası. dediğiniz alternatifler sıfır sanırım. Yine sıfır alacaksanız o fiyatlarda başka alternatif yok gibi zaten. 2024-2025 ec4 bakabilirsiniz 2el düşünüyorsanız. Bayondan c3air yada fronteraya geçmeniz durumunda pek bir değişiklik olmayacak hayatınızda. c4 kısmına geçtiğinizde segment de büyüyecek konfor artacak. Ama illaki sıfır diyorsanız da evet başka alternatifiniz yok. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Onur Demir yazdı: Çevre yoluna çıktığınızda 120-130 ile gittiğiniz senaryoda 20kw tüketirsiniz. Şehir içinde ise kullanıma bağlı 13-15kw arası. dediğiniz alternatifler sıfır sanırım. Yine sıfır alacaksanız o fiyatlarda başka alternatif yok gibi zaten. 2024-2025 ec4 bakabilirsiniz 2el düşünüyorsanız. Bayondan c3air yada fronteraya geçmeniz durumunda pek bir değişiklik olmayacak hayatınızda. c4 kısmına geçtiğinizde segment de büyüyecek konfor artacak. Ama illaki sıfır diyorsanız da evet başka alternatifiniz yok. Hocam c4 düşünmedim bagajı daha ufak, bayon alma sürecinde c4 baktım ve test ettim. hatta bagaj ölçülerini metre ile ölçmüştüm "Bayondan c3air yada fronteraya geçmeniz durumunda pek bir değişiklik olmayacak hayatınızda" demişsiniz, bu hangi anlamda? bahsettiğim arabalar bayondan daha büyük bagaj daha büyük duruyor ama, bilemedim. Değer miden kastım sadece maliyet değildi aslında, siz güzel noktadan yakaladınız.. Tamer Topaç yazdı: Hesap ortada. Ben beklemezdim bile. Yalnız araçları alırken vereceğim ilave 80-100 bin TL'yi amorti etmem yapay zeka hesabına göre 21 ayı buluyormuş H.Cenk Bayrakçı yazdı: Değer. Sadece şehir içi kullanılacaksa ya da az şehir dışı kullanılıyorsa 1 yıllık benzin parası 3,5 yıllık elektriğe eş değer oluyor. Kaldı ki AC ile şarj etme imkanınız olursa daha da azalacaktır maliyet. Yalnız araçları alırken vereceğim ilave 80-100 bin TL'yi amorti etmem yapay zeka hesabına göre 21 ayı buluyormuş Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Yani değer eğer senede 20binkm yapiyorsaniz. Senelik en az 1 bakim ucretinide düşün hesaptan. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 5 saat önce Paylaş 5 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: Yalnız araçları alırken vereceğim ilave 80-100 bin TL'yi amorti etmem yapay zeka hesabına göre 21 ayı buluyormuş Bakım masraflarını da düştünüz mü peki? Elektriklinin bakım masrafı benzinliye göre çok az. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Sinan Akgöl yazdı: Yani değer eğer senede 20binkm yapiyorsaniz. Senelik en az 1 bakim ucretinide düşün hesaptan. Hocam evden şarj için şarj aleti alacağım, bakım fiyatı ona saydım o yüzden hesapta onu yazmadım. H.Cenk Bayrakçı yazdı: Bakım masraflarını da düştünüz mü peki? Elektriklinin bakım masrafı benzinliye göre çok az. Hocam evden şarj için şarj aleti alacağım, bakım fiyatı ona saydım o yüzden hesapta onu yazmadım. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 5 saat önce Paylaş 5 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: Hocam evden şarj için şarj aleti alacağım, bakım fiyatı ona saydım o yüzden hesapta onu yazmadım. Hocam evden şarj için şarj aleti alacağım, bakım fiyatı ona saydım o yüzden hesapta onu yazmadım. Olsun o bi kere alinan birsey bakim tekrarlanicak 🙂 mantiksiz degil evden sarj imkanida varken. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 saat önce Paylaş 5 saat önce İbrahim hocamın sorusunu bir de ben sorayım ama tersten; Evden şarj imkanım yok, günde minimum 75 km yapıyorum. Hep hızlı şarj kullanmak kaydı ile, avantajıma olur mu? Rakibi 7,5 lt/100km tüketen dizel mondeo ibrahim Tiryaki yazdı: Hocam evden şarj için şarj Hiç düşünmeyin. Yorum bağlantısı
Onur Demir 5 saat önce Paylaş 5 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: bu hangi anlamda? Segment. B segmenti araçlar, C4 C segmenti. diğerleri suv geçiyor ok ancak c4 bayondan daha yüksek bir araç. Bagaj konusu ise X modelde çok daha büyük c4lerde ancak sedan tipi tercihlerinizle örtüşmeyebilir. ec3 aircross ve frontera büyük araçlar hacim olarak geniş duruyor. ama donanım olarak c4lerin çok gerisinde. Isı pompası yok. En garip özelliği (olmayan özellik) anahtarsız giriş çalıştırma yok. yani kontak çeviriyorsunuz. Ben çok araştırdım test ettim alırken, ec3 aircross'u temmuz ayında 1260a bıraktı bayii, ben ona rağmen 1180'e 2022 ec4 tercih ettim. O zamanlar ortalama tüketim göstermiyordu ve bataryası/gücü acaba dedirtti. Şimdi uzun menzil adı altında 54kw lığı çıkmış. ortalama tüketim gösteriyor. Ancak hala anahtar çeviriyorsunuz. (elektrikli araçta çok saçma) Isı pompası hala yok. ve fiyatı hatrı sayılır şekilde yüksek. sarı sitede ilanlara bakıyorum, ec3 aircrossların uzun menzil denilenleri 2024-2025 ec4 lerle yarışıyor. fikrimi belirtiyorum tabi, karar sizin. ibrahim Tiryaki yazdı: Hocam evden şarj için şarj aleti alacağım, bakım fiyatı ona saydım elinizde kalacak ve her zaman kullanabileceğiniz hatta satıp paraya çevirebileceğiniz bir şey. Bakımla kıyaslamamak lazım Her şeyi geçtim, 2sini gidin bir bayide test edin mutlaka. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Sana telefonda söylediğim test bir incede istersen ne kadar doğru Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Murat Sahın yazdı: İbrahim hocamın sorusunu bir de ben sorayım ama tersten; Evden şarj imkanım yok, günde minimum 75 km yapıyorum. Hep hızlı şarj kullanmak kaydı ile, avantajıma olur mu? Rakibi 7,5 lt/100km tüketen dizel mondeo 1 ayda her gün 75 km yaptığınız düşünsek (hafta sonu da çalışılsa) 2250 km eder. Bu da 168,75litre yapar. Elektrikli araba 100 km'de ortalama 18 kWh yaksa 405 kWh yüketim olur. Mazot maliyeti son indirimlerle 75TL'den 12656,25 TL yapar. Elektrik parası yaklaşık 16 tl'den (en pahalı tarife) 6480 TL yapar. Yarı yarıya farkediyor. %51,2 oran... Bu arada ben 15-16 kWh'lerde dolaşıyorum ortalama. 17000 km ortalamam 16,1 kWh/100 km. Evden de dışarıdan da şarj ediyorum. Aylık elektrik parası arabam için 1200 TL en fazla... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Evden şarj imkanı varsa beklenmemeli bile. Ancak şehir dışına gidecekseniz yolu süre olarak uzatmayı göze almanız gerekiyor. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Onur Demir yazdı: Segment. B segmenti araçlar, C4 C segmenti. diğerleri suv geçiyor ok ancak c4 bayondan daha yüksek bir araç. Bagaj konusu ise X modelde çok daha büyük c4lerde ancak sedan tipi tercihlerinizle örtüşmeyebilir. ec3 aircross ve frontera büyük araçlar hacim olarak geniş duruyor. ama donanım olarak c4lerin çok gerisinde. Isı pompası yok. En garip özelliği (olmayan özellik) anahtarsız giriş çalıştırma yok. yani kontak çeviriyorsunuz. Ben çok araştırdım test ettim alırken, ec3 aircross'u temmuz ayında 1260a bıraktı bayii, ben ona rağmen 1180'e 2022 ec4 tercih ettim. O zamanlar ortalama tüketim göstermiyordu ve bataryası/gücü acaba dedirtti. Şimdi uzun menzil adı altında 54kw lığı çıkmış. ortalama tüketim gösteriyor. Ancak hala anahtar çeviriyorsunuz. (elektrikli araçta çok saçma) Isı pompası hala yok. ve fiyatı hatrı sayılır şekilde yüksek. sarı sitede ilanlara bakıyorum, ec3 aircrossların uzun menzil denilenleri 2024-2025 ec4 lerle yarışıyor. fikrimi belirtiyorum tabi, karar sizin. elinizde kalacak ve her zaman kullanabileceğiniz hatta satıp paraya çevirebileceğiniz bir şey. Bakımla kıyaslamamak lazım Her şeyi geçtim, 2sini gidin bir bayide test edin mutlaka. Hocam ben c4 hiç düşünmedim eşimde beğenmedi zaten o zaman, ec3 aircross veya opel frontera bu ikisi bana uyan araçlar, uzun menzil tabi düşüncem. aslında kısa menzil alsam bütçe olarak çok daha borçsuz alabilirim ama kısa menzil ile uzun menzil 100 km fark ediyor deniyor. bu uzun yolda dezavantaj oluşturabilir. sizce c3 aircross ile bayon arasında konfor anlamında çok fark yok mudur öyle mi diyorsunuz Sani Gerşon yazdı: Evden şarj imkanı varsa beklenmemeli bile. Ancak şehir dışına gidecekseniz yolu süre olarak uzatmayı göze almanız gerekiyor. halihazırda 10 aylık çocuğum var, çocuktan dolayı zaten mecburen mola veriyoruz. yılda 2-3 kez uzun yolum oluyor. en uzak uzun yolum 600 km. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 saat önce Paylaş 4 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: halihazırda 10 aylık çocuğum var, çocuktan dolayı zaten mecburen mola veriyoruz. yılda 2-3 kez uzun yolum oluyor. en uzak uzun yolum 600 km. Hiç beklemeyin bile almak için bu durumda. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Benim şirket aracım olan hyundai i20 17478 kmde 61,381 tl masraf yapmış. Elektrikli Citroen e-c3 ile aynı yolu yapsam ve elektrikli şarj yerine evden yapsam, en pahalı senaryonda 9,700 tl maliyeti var demek. Bunu Dc şarjı ile yapsam en kötü senaryonda 29,000 tl maliyeti var. Ama esas mesele şu, herkes elektrikli araca geçince evden şarj eskisi kadar ucuz kalacak mı? Kalırmı sizlere soruyorum forum ahalisi. 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce çekiş farkı bile bayon dan kafa kafaya geçilecek ise bir pilli ye geçin dedirtiyot. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Çağlar Bayur yazdı: çekiş farkı bile bayon dan kafa kafaya geçilecek ise bir pilli ye geçin dedirtiyot. Çağlar abi bütçe 44 kwh olana rahat yetiyor 54 kwh olana zorlanıyor, 44 kwh ile 54 kwh arasında şehiriçi ve otobanda kaç km menzil farkı oluşur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: Çağlar abi bütçe 44 kwh olana rahat yetiyor 54 kwh olana zorlanıyor, 44 kwh ile 54 kwh arasında şehiriçi ve otobanda kaç km menzil farkı oluşur km bilmem de farktan çok stresi azaltıyor bol pil kapasitesi, %20 gözüken ekran ile şehirler arası biryerlerde olmak stre yaratuyıor, ayrıca bence ikinci elde de tercih sebebi olacaktır 10 kwh kapasite fark diyelim, 100 km de 15 tüketse, 60- 75 km lik bir fark oluşturur, Yorum bağlantısı
Recommended Posts