İçeriğe Yönlendir

Benzinliden Elektrikliye Geçişte En Mantıklı Senaryo?

ibrahim Tiryaki

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
ibrahim Tiryaki yazdı:

Merhabalar, 2,5 ay önce bayiden sıfır km Hyundai bayon almıştım, o zamanlar elektrikli araca geçmeyi hiç düşünmemiştim. Ancak bu aralar ciddi anlamda düşünmeye başladım. Arabamı 1 milyon 560 bin TL'ye almıştım ancak ilana dün koydum ve 1500 ve civarında teklifler geliyor.

Alabileceğim elektrikli araçlar her ikisinin de uzun menzil versiyonu olmak üzere --> Opel Frontera ve Citröen E-C3 Aircross. Ve bunların kabaca fiyatı 1590-1600 TL arasında.

Yani aracıma hemen verilen teklifi kabul etmem halinde ortalama 80-100 bin tl üzerine eklemem gerekecek.

Hyundai Bayon aracım şehiriçi trafikli ve çevreyolu sürüşlerinde karma 5 litre ama kabaca 5.5 litre yakıt tüketiyor. 

Benzini 64 TL'den hesap edersek yılda 20 bin km yol yapmaya 70.400 TL ödeme yapmış olacağım.

Elektrikli aracı evden şarj etme imkanım bulunuyor, bu arabanında ortalama 18 kwh tüketim yaptığını hesap edersek evden şarj maliyeti 100 km'de 75 TL civarında oluyor.

20 bin km'de evden şarjın maliyeti 15 bin tl, ara sıra dışarıda, avm'de edebileceğim şarjları da hesaba katarsam 20 bin TL kabul ediyorum.

aradaki yıllık tasarruf farkı kabaca 50 bin tl civarında.

Sizce buna değer mi?

Evde şarj olanağı varsa değer. Arabanız güzel gerçi. Şirketiniz vs varsa TOGG çok çok avantajlı. onu da düşünebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...