İçeriğe Yönlendir

Benzinliden Elektrikliye Geçişte En Mantıklı Senaryo?

ibrahim Tiryaki

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Nedir yani abi bu kadar karşı çıkmanın manası nedir? :s

Çok sebep aramayın, çarşı herşeye karşı.

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

1.5 milyona elektrikli arabaya vermek yerine 1.5 milyonu bankada vadeye atsak çebimize her ay 50 bin girse. 5 ay sonra vade ile gelen 250 bin tl ye 2002 opel corsa c manual alsak. 

Benzinde yılda 15000 km yapsam taş çatlasa 50000 tl yakıt harcar. 

Bankadaki parada 1.5 milyonla 1.yıl kalsa her seferinde tüm parayı vadeye koysak. Sene sonunda 2.2 milyon oluyor. 

Öf çiçek, 

Sene sonunda 1.9 milyon ve tüm yakıt masrafı karşılanmış bir Corsan oluyor. 

Bunu daha yüksek rakamlarlada hesaplamak lazım. 

Tesla ceyranlı az yakıyor diyip, aylık 70 bin tl getirisi olan parayı vermekde mantıklı değil mesela. Yılda 1 mikyon getiri.  2010 cruze alıp tüm benzin kasko bakımlarını karşılarsın üstünede paran kalıyor . Onunlada köye bir tane yaz bahçesi yaprız eve.. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
(düzenlendi)
Ebrar Tüfek yazdı:

corsa’ya lpg

Corsa'lardan birini satmıyor musun 👀

Otomatik miydi sendekiler

tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Alptuğ Özcan yazdı:

Corsa'lardan birini satmıyor musun 👀

Otomatik miydi sendekiler

Abi sattığım anda hanım jip aldıracak, sorento istiyor benim güzergahta 12 lt mazot, captiva istiyor nazlı araba, enjektör bozulsa samsunda ustası yok buralarda çorumlular yapıyor sadece, k24 vtec accord alayım dedim onu bile istemedi, madem büyük alacaz navara buldum köye falan da çıkarız kışın dedim bu çok büyük süremem diyor, şimdi tam sanayi yıkımı arifesi az daha dursun diyorum, ben bi motor ehliyetine yazılıp motoru büyüteceğim 50 lik ile heryere gidilmiyor, motoru büyütürsem arabayla işim bitiyor, sonra kırmızıyı satıp yeni bişey alacağız arabaya daha binmeyeceğim hanım zaten çok yol yapmıyor isterse v8 e binsin :) 

İkisi de otomatik, kırmızı olanı satacağım motor ehliyetini ayarlayınca, tam senlik araba :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Şunu demeyin artık arkadaş ne bu yahu "Elektrikli araç daha sessiz, daha güçlü ve konforlu hatta daha donanımlı nisbeten" e değil işte aynı araba, bizde olmayan ne var mesela? sonra yine elektrikli kötüledin deniyor, siz diğerini kötülüyorsunuzya, onu ne yapacağız!

:tongue:

Elektrikli candır. 

Mustafa konuyu çok güzel özetlemiş. 

Oradan oraya koşturan biri değilseniz, alın demiş. Doğru demiş. 

Hangi opel corsada standart koltuk ısıtma direksiyon ısıtma var. Senin clioda var mı mesela :)

Satılık Qasahqai

• Beğen 3
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

oradan ooraya koşan bir arkadaş aldı bakalım mavi. yorumlarını göreceğiz. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

1.5 milyona elektrikli arabaya vermek yerine 1.5 milyonu bankada vadeye atsak çebimize her ay 50 bin girse. 5 ay sonra vade ile gelen 250 bin tl ye 2002 opel corsa c manual alsak. 

Bankadaki parada 1.5 milyonla 1.yıl kalsa her seferinde tüm parayı vadeye koysak. Sene sonunda 2.2 milyon oluyor. 

Öf çiçek, 

Olmaz işte, olamıyor. :) Çünkü faiz getirisi kadar enflasyon götürüsü olan bir ülkedesin. 

Ayrıca, arabaya ihtiyacı olan biri için bu denklemi zaten kuramazsın. 

Benin şu anki ihtiyaç tabloma göre ben tek arabaya bile düşemiyorum. 

Mustafa her gün iş için 40 km yapan biri. 

Benim arabalar her gün aynı saatte iki ayrı yöne çıkıp 70 km yol yapıyor. 

Senin keyfin yerinde, araban kapı önünde yatıyor, akü boşalmasın diye arada bir turluyorsun. 

Ali Cihangir de öyle, benzinle günlük 100 km yol yapsın da göreyim onu :tongue:

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Erdoğan Temur yazdı:

2024 üstü kona önerebilirim.

Bugün uzun yol git gel otoparkaa girişim :)

image.png.e45cc779eecb6c6aafb97cecf58c642e.png

2024 ve üstü elektrikli kona fiyatlarına baktınız mı hocam? Binilir denilecek araçlar 1680den başlıyor ve yukarı doğru tırmanıyor. Benim bütçem o noktada değil.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Ali Darbaz yazdı:

Öf çiçek, 

Tesla ceyranlı az yakıyor diyip, aylık 70 bin tl getirisi olan parayı vermekde mantıklı değil mesela. Yılda 1 mikyon getiri.  2010 cruze alıp tüm benzin kasko bakımlarını karşılarsın üstünede paran kalıyor . Onunlada köye bir tane yaz bahçesi yaprız eve.. 

Basit ve tek bir soru sorayım. Bunu tek düşünen siz misiniz? :)

1) İnsanlar bir şeyi alırken tamamını nakit alıyor gibi düşünüyorsunuz ama değil. Büyük çoğunluğu borçlanarak alıyor, haliyle ortada faize atılacak para çok daha düşük. 

2) Hiçbir ticari kurum zarar etmek, hayır işi yapmak amaçlı çalışmaz. Yani size yıllık %50 veriyorsa bunun kat kat fazlasını girdi olarak sağlamak zorundadır. Bu oranları belirlerken de en büyük etken tabiki enflasyon. 

Bu sene 1 liraya aldığınız şeyi seneye 2 liraya alıyorsanız o para seneye 1.5 lira oluyorsa yine iyi mi diyoruz :)

Aynı şekilde alınıp kullanılan bir malın değeri de yükseliyor bu süreçte. Tek cepheden bakarak yorum yapmak anlamsız.

Cruze yerine şahin falan alırsanız aradaki parayla şahinin de 5 senelik yakıtı çıkar. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Ali Darbaz yazdı:

Öf çiçek, 

Ali sende nasıl bir vizyon var. Sıfır araba fikrinden 2002 model corsaya nasıl geldin :D Böyle bir vizyonsuzluk çok fazla. Ben öyle bir şey yapsam çevremde dalga geçmeyen adam kalmaz.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi sattığım anda hanım jip aldıracak, sorento istiyor benim güzergahta 12 lt mazot, captiva istiyor nazlı araba, enjektör bozulsa samsunda ustası yok buralarda çorumlular yapıyor sadece, k24 vtec accord alayım dedim onu bile istemedi, madem büyük alacaz navara buldum köye falan da çıkarız kışın dedim bu çok büyük süremem diyor, şimdi tam sanayi yıkımı arifesi az daha dursun diyorum, ben bi motor ehliyetine yazılıp motoru büyüteceğim 50 lik ile heryere gidilmiyor, motoru büyütürsem arabayla işim bitiyor, sonra kırmızıyı satıp yeni bişey alacağız arabaya daha binmeyeceğim hanım zaten çok yol yapmıyor isterse v8 e binsin :) 

İkisi de otomatik, kırmızı olanı satacağım motor ehliyetini ayarlayınca, tam senlik araba :) 

Hanımlarla orta yolu bulmak biraz zor oluyo,

Ben büyük araç istiyorum hanım küçük araç :D 

Onun istediklerine küçükte olsa bütçe yetişmekte zorlanıyo,

Sevmediğine(tamamen tip olarak tabi) ikna edebilirsem bu süreçte talip olurum kırmızıya,

Tabi o zamanın şartları da ne gösterir bakacağız

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Ali Darbaz yazdı:

Öf çiçek, 

Ben buna benzer bir denklemi uzun süre düşündüm. Arabam zaten var, parayı yatırım amaçlı kullanayım dedim. Ancak elindeki malı da ara ara güncellemen gerekiyor. Araba gibi ev gibi yıpranan malları. Yoksa çok eskiyince yükü artıyor. 
Faiz kısmı hariç dediklerin mantıksız değil. Yapılabilir. Parayı çalıştırmak, pasif gelir elde etmek bu dönemlerde çok kıymetli olmaya başladı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ali Darbaz yazdı:

1.5 milyona elektrikli arabaya vermek yerine 1.5 milyonu bankada vadeye atsak çebimize her ay 50 bin girse.

1430’a geçen ay sattığım X-Traili 15 gün sonra 1540’a başka biri satın almış. Faiz sadece paranı korur bu devirde. 15 günde 100 bin koymaz faiz çebine maalesef 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
ibrahim Tiryaki yazdı:

Ali sende nasıl bir vizyon var. Sıfır araba fikrinden 2002 model corsaya nasıl geldin :D Böyle bir vizyonsuzluk çok fazla. Ben öyle bir şey yapsam çevremde dalga geçmeyen adam kalmaz.

İbrahim son dört senede sekiz tane araç değiştirdim. Toplam 300.000 km’nin üzerinde yol yaptım. Egea Crossum da oldu Hyundai  i20. de. Mesleki açıdan deformasyona uğradığım için dört tekerlekli olduğu sürece tüm arabalar benim için aynı olmaya başladı. Hafta sonu Hyundai kullanmıyorum hiç silmek istemiyorum mesela. Ama babamın chevy sürmek çok daha eğlenceli geliyor bana bilemiyorum

Mustafa Arıkan yazdı:

Ben buna benzer bir denklemi uzun süre düşündüm. Arabam zaten var, parayı yatırım amaçlı kullanayım dedim. Ancak elindeki malı da ara ara güncellemen gerekiyor. Araba gibi ev gibi yıpranan malları. Yoksa çok eskiyince yükü artıyor. 
Faiz kısmı hariç dediklerin mantıksız değil. Yapılabilir. Parayı çalıştırmak, pasif gelir elde etmek bu dönemlerde çok kıymetli olmaya başladı.

Benim Citroen  almasaydım. Bankadan 1.500.000 param sıfır borcum olurdu. Şimdi 600.000 değerinde arabam ve bankada 300.000 borcum var. Ben artık borçlanmak istemiyorum. Evlenmeden önce çocuğum yokken eşim yokken tek başıma bir ev bir araba aldım., çocuk olunca evlenince hesaplar tutmamaya başladı. Hafta sonu 23 Nisan gezisi planlıyorum arabam 1200 TL yakıt harcıyor otel 6000 TL istiyor şimdi eve mi dönersin otelde mi kalırsın daha yemek daha yemedik yakıt masrafı masraf değil benim açımdan önemli olan Hanım ve kız karnı doyacak duyacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Emre Şimşek yazdı:

1430’a geçen ay sattığım X-Traili 15 gün sonra 1540’a başka biri satın almış. Faiz sadece paranı korur bu devirde. 15 günde 100 bin koymaz faiz çebine maalesef 

Hocam bu benim tavsiye ettiğim en basit yöntem. Bizim bankaya 8 milyon para koy Ataşehir’deki özel bankacılık Merkezi’nde senin ayakta karşılayıp çok farklı getiri tavsiyelerinde bulunup senin o sekiz milyonunu katlıyolar ben sadece en basit haliyle bir önermede bulundum

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Para parayı çeker tabi ama o bankada 8 milyon nakiti olan adamın başka şeyleri de oluyor arabasız kalmıyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Darbaz yazdı:

Hocam bu benim tavsiye ettiğim en basit yöntem. 

Ali araba lazım insanlara :)

Herkeste 7/24 tahsisli kiralık araç yok canım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

:tongue:

Elektrikli candır. 

Mustafa konuyu çok güzel özetlemiş. 

Oradan oraya koşturan biri değilseniz, alın demiş. Doğru demiş. 

Hangi opel corsada standart koltuk ısıtma direksiyon ısıtma var. Senin clioda var mı mesela :)

Satılık Qasahqai

kırpmasalar olacaktı :D aslında ikiside varmış, bose ses sistemide var sende olmayan şeylerde varda yok ne yazıkki.... ama kızdırma, anında fazlasıyla yaparım gayet kolay, vag com gibi ekleniyor araca, gerçi hevesim kaçtı hiçte uğraşamam artık, neyse bendede ezici menzil farkı, aynı güç ama çok daha fazla hız, daha iyi yol tutuş ve az daha iyi konfor var naaber :tongue:

kaşkay dursun, ana araba lazım sana, Mehmet hocanın tiguda lazım olacak zaten... gerçi kaşkaydan gelecek parayla ohoo neler yapılır, vazgeçtim sat gitsin...

Asıl şehir içinde orada oraya kısa mesafe koşturan alsın elektrikliyi, ucuza gelir, keyfi süren ne etsin kısıtlı menzili planlı olmayı yazın kışın farketmesini yarı sürede lastik değiştirmeyi, perte çok daha kolay çıkan kaskosu yüksek aracı :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Hocam bu benim tavsiye ettiğim en basit yöntem. Bizim bankaya 8 milyon para koy Ataşehir’deki özel bankacılık Merkezi’nde senin ayakta karşılayıp çok farklı getiri tavsiyelerinde bulunup senin o sekiz milyonunu katlıyolar ben sadece en basit haliyle bir önermede bulundum

o kadar para varsa zaten yırttın demektir, faize koymak nedir, geçin siz onu, o farklı yatırım dediğini kendinde yaparsın ve aylık %10 garantide 20-30 bile alırsın üzerine, hemde şu ortamda, nereye koyduğun önemli!

Neyse o kadar parayla benzinli araba alır çatır çatır gezersin, cebinde bir kuruşta çıkmaz, ne uğraşıcan şarjla falan, işede giderim her sene arabayıda sıfırlarım :D  8 de çok 3 milyon bile yeterli...

Tasarrufmu amacın, araban var, paranda var diyelim, kullan keyfine bak, ama tasarruf olsun diye satıp elektrikli alayım dersen külli zarardır kardeş, vereceğin farkı işlet keyfine bak, anca ne zaman olur, araban vardır paranda sınırlıdır anca değiştirecek kadardır ve hergün işe gidiyorsundur, o zaman değişip elektrikli alman doğru olur, tabii 220 V ile şarj edecek imkan olacak, zaten kullananların çoğuda arabayı sürekli kullanan insanlar, az kullanan keyfi kullanan yada parası çok olan insanın umurunda olmaz, elektrikli almaz, alırsada keyfi alır.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir

icon donanım Cliom vardı bildiğiniz üzere. (clionun full donanımlısı) 180bin TL farkla 2 yaş genç (2020-2022) bir üst segmen (B sınıfı - C sınıfı) elektrikli bir araç aldım. 

Sadece segment yüksekliğinden ziyada çoğu Suv'dan daha suv bir araç (yerden yükseklik vs.) 

Bizimkilerde olmayan sizde olan nedir diye sorulduğunda yukardakilere ek olarak; Adaptif hız sabitleyici, Açılır cam tavan, uzun kısa sensörlü gerçekten mükemmel bir aydınlatma, 360 park sensörleri, kör nokta uyarı, 18inç jant, arka kol dayama , direksiyon ısıtma, Head up Display vb. gibi ek özelliklere sahip oldum. 

Ali Darbaz yazdı:

Şirket aracım var, yurt dışı dahil kullanabiliyorum. haliyle arabaya para bağlamam tüm çevrem tarafından gereksiz olarak nitelendirilmekteydi. 1.180'e bu aracı aldığımda 1 ay geçmeden ötv zammı gördü ve 150-200K değeri arttı. almasaydım bir daha alamazdım. Bankaya koysaydın da faizi zaten 6 ayda o parayı getirirdi vs. gibi söylemleri duyar gibiyim ancak ben evden 80km uzakta çalışıyorum, evde bir aracın hazır olarak duruyor olması, işsiz kaldığımda araçsız ne yapacağım düşüncesini ortadan kaldırmak amacı ile aldım. 

Bu arada ne zaman ne olacağını bilemeyiz. 2019-2022 yılları arasında aracını satıp bir daha alamayan bir çok insan tanıyorum. 

Elektrikli araç konusuna dönecek olursak; dün eski üyelerimizden (hala üye ama aktif değil) Erkan Gültekin1 geldi Çorlu'ya, hava güzelken dışarda vakit geçirdik. yanlarına giderken elektrikli ile gittim Şirket aracım olmasına rağmen. 

C4 benzinli de kullandım, elektriklinin sakinliği konforu bana huzur veriyor nedense. Rejen kısmı zaten zevkli ani frenlemeler haricinde fren pedalı ile alakanız minimum.

Dünden bir kare ;

image.png.8323f5689ad25a942eadd7ef394b80e9.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ali araba lazım insanlara :)

Herkeste 7/24 tahsisli kiralık araç yok canım. 

Abi Peugeot 306 neyimize yetmiyor ki. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ataşehir’deki özel bankacılık Merkezi’nde

hiçbir banka yatırım tavsiyesi vereblecek vasıfta personel barındırmaz, benim temsilciye ben tavsiye veriom 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kaşkay dursun, ana araba lazım sana, Mehmet hocanın tiguda lazım olacak zaten... gerçi kaşkaydan gelecek parayla ohoo neler yapılır, vazgeçtim sat gitsin...

Satıp faize koyayım, Ali Darbaz bana bir faiz gelirisi hesaplasın.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Satıp faize koyayım, Ali Darbaz bana bir faiz gelirisi hesaplasın.. :)

Yoo almışsın 10 sene sürmezsen zarar bence. Cruze sayesinde 2 ev bir araba sahibi olduk. Alınan mal satılmaz. Borcu olmayan araba eve bereket getirir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...