Ali Darbaz Çarşamba 06:45 Paylaş Çarşamba 06:45 Çağlar Bayur yazdı: hunday kore de tasarlanıyor diye biliyorum İzmit'teki Hyundai fabrikasını gezdim bilgisayarlarını tamir ettim , Maltepe genel müdürlükte beni ağırladılar IT çok iyi tanıyorum. Bu insanlar para kazanacak orada fabrikada çalışanlar para kazanacak az da maaş vermiyorlarmış. Klima kompresörünü yapan fabrikada para kazanacak. Gebze otomobilciler organize sanayi bölgesinde koltukları yapılacak oradakiler de para kazanacak. Evlenecekler kredi borçlarını ödeyecekler. Bugün daha iyi i20'nin yerlilik oranı Fiat egea ile yarışır ibrahim Tiryaki yazdı: ioniq3'ü mü diyon Attım ya videosu iyonik kaç hatırlamıyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 saat önce Paylaş 23 saat önce Ali Darbaz yazdı: yapılacak tasarım ayrı şeydir imalat ayrı Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Ali Darbaz yazdı: İzmit'teki Hyundai fabrikasını gezdim bilgisayarlarını tamir ettim , Maltepe genel müdürlükte beni ağırladılar IT çok iyi tanıyorum. Bu insanlar para kazanacak orada fabrikada çalışanlar para kazanacak az da maaş vermiyorlarmış. Klima kompresörünü yapan fabrikada para kazanacak. Gebze otomobilciler organize sanayi bölgesinde koltukları yapılacak oradakiler de para kazanacak. Evlenecekler kredi borçlarını ödeyecekler. Bugün daha iyi i20'nin yerlilik oranı Fiat egea ile yarışır Attım ya videosu iyonik kaç hatırlamıyorum ona benim bütçem yetmez, artık öyle ucuza elektrikli yok. içten yanmalıdan farkı yok bu elektriklilerin ben anlamadım, hani daha az parça vardı daha az maliyetliydi elektrikli araçlar.. Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bende zaman zaman elektrikli araç bakıyorum ama elektrikli olarak bu bahsettiğin modellere çok bakmazdım, elektrikli araçta en büyük sıkıntı yazılım. Ayrıca NMC bataryalar %20-80 arasında tutmak gerekiyor hep, o neden LFP batarya tercih ederdim ki yangın vs riski LFp lerde çok daha düşük. Ben BYD bayıyorum ama ülkemizde ceza yitip çıkmak isterse ne olur belli değil. MG4 Comfort elektrikli olabilir, LFP bataryalı ama menzili düşük, ısı pompası yok ve donanımı çok düşük, Luxury paketide 200 bin fark ediyor, parasını geçtim NMC bataryalı. ayrıca 2023 model. hanımda tesla var, arkadan itişli LFP bataryalı, param olsa alırım hiç düşünmezdim ama biraz fazla büyük, şehir içi sıkıntı, geçende çamaşır makinesi parçası almak için kağıthaneye gittim, tesla olsa çıkamazdı herhalde o yokuşları, hele hele yokuş çıkarken sağa sola araç durmuş sokakta 90 derece dönüş nasıl yapardık hiç bilmiyorum. Ezcümle elektrikli almayı bende istiyorum, motor parçası vs çok daha az olduğundan arıza ihtimalide az, yazılım iyise arıza çıkarmıyor kolay kolay, bakımı az, örneğin tesla da hiç yok, diğerlerinde de genelde yıllık çağırıp paranı alıp birşey yapamadan gönderiyorlar. ama pil, büyüklük, vs olarak bakınca bana uyan pek yok, belki bir iki yıla kadar daha uygun seçenekler görürüz Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce ibrahim Tiryaki yazdı: ona benim bütçem yetmez, artık öyle ucuza elektrikli yok. içten yanmalıdan farkı yok bu elektriklilerin ben anlamadım, hani daha az parça vardı daha az maliyetliydi elektrikli araçlar.. Parça sayısı vs ötesinde birkaç husus var; 1) Markalarda elektrikli ve fosil yakıtlı versiyonu olan bir modelse, elektriklide en dolu donanım oluyor. Diğerinde bu donanıma çıkınca fiyat farkı biraz artıyor genelde. 2) Özellikle Avrupa daha talepkar davranıyor, haliyle gelen araç sayısı da düşüş eğilimine giriyor. Sayı azalması, üstüne bizdeki talebin de o tarafa kayması derken fiyat esnekliği azalıyor. 3) Avantaj tarafı alım fiyatından öte uzun vadede öngörülen bakım ve işletim maliyetlerinde biraz da. Hepsini birleştirince öyle radikal fiyat farkı olmuyor alımda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts