İçeriğe Yönlendir

Benzinliden Elektrikliye Geçişte En Mantıklı Senaryo?

ibrahim Tiryaki

Recommended Posts

Onur Demir
Çağlar Bayur yazdı:

citroendeki motor ile opeldeki aynı marka mı acaba 

vesile ile aracfiyat diye bir site yok 

citroen opel Pejo aynı araçlar neredeyse. Fiat da bunlara dahil oldu. 

Frontera - c3 aircros 

c3 - grande panda

C4 - 2008 - Astra  (2008 her ne kadar SUV geçse de c4 ile aynı araç :)  )

Corsa - 208 

diye liste uzar. 

Şanzıman, elk motoru alt yapı şase vs. segmetnlerde fark ediyor sadece yoksa gerisi aynı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Çağlar Bayur yazdı:

citroendeki motor ile opeldeki aynı marka mı acaba 

vesile ile aracfiyat diye bir site yok 

Aynı motor, fiyat farkının sebebi fronteranın karşılığı c3 aircross olmasından geliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Çağlar Bayur yazdı:

marka ne acaba motorda

Emotors diyo çetciipiitii. Stellantis ile Japon-Fransız ortaklı dev elektrikli motor üreticisi Nidec Leroy-Somer arasında bu amaçla kurulmuş, yüksek profilli bir ortak girişimdir.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yurdaer Elay yazdı:

Stellantis ile Japon-Fransız ortaklı dev elektrikli motor üreticisi

kia ile renault da aynı motoru kullanıyor olabilir gerçi falza bilgi yoki mesela motor no değişimi nasıl olacak ruhsatta , şaseye entegre pil değişiminde şase no başka yerde mi  vb. wikipedia şu an yetersiz kaldı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

kia ile renault da aynı motoru kullanıyor olabilir gerçi falza bilgi yoki mesela motor no değişimi nasıl olacak ruhsatta , şaseye entegre pil değişiminde şase no başka yerde mi  vb. wikipedia şu an yetersiz kaldı 

@Ali Cihangiroğlu haklı galiba.. şu aşamada pil ya da motoru değiştireceğine komple arabayı değiştir daha iyi :D 

Kia ve Renault genelde kendi motorlarını kullanıyorlarmış bu arada.

• Kia, Hyundai Motor Group bünyesinde yer aldığı için elektrik motorları büyük ölçüde grup içinde geliştirilir ve üretilir (Hyundai Motor Group/Hyundai Mobis).
  • Renault uzun yıllardır elektrik motorlarını büyük ölçüde kendi geliştirmekte ve Fransa'daki Cléon tesisinde üretmektedir. Yeni nesil motor projelerinde Valeo ile iş birliği yapılmaktadır.
tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki

Güncelleme yapayım araçla ilgili, bildiğiniz gibi opel frontera uzun menzili almıştım.

bayramda 600 km gidiş 600 km geliş yolculuk yaptım. bursa nevşehir arası.

nevşehirden %100 şarjla çıktım. dönüşte 2 mola ile 15 dk + 28 dk şarj ettim ve bursaya döndüğümde %28 şarjım mevcuttu. uzun yolda hiç yormadı. yol bilgisayarına göre 14.1 kwh yakıt tüketimi olmuş ortalamada.  260 km'yi tek atışta yaptım ve %22 ile şarj istasyonuna girdim. demek ki rahatça bu mevsimde 280 km'ye kadar risksiz gidilir ve şarja girilebilir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...