Çağlar Bayur Cumartesi 20:46 Paylaş Cumartesi 20:46 sondan başlayalım, artık ülkemize gelmiyor, çin menşeli olunca ceza vergisi yüksek, gün gelir düşerse yenileri de aramıza katılır. pilli olarak tasarlanan bu araba B suv segmentinde, klasik bilgiler hemen her platformda yazıyor, benim dikkatimi ilk üretimden sonraki makyaj dikkatimi çekti. 26 adet geliştirilen 16 adet te yeni özellikler katılmış. adeta müşteri geri dönüşleri dinlenmiş ve kasa hariç her yeri değişmiş. modelin çıkışı ve hedefi, aile arabası olarak kullanışlı ve sürüşü alışılmış arabalar gibi olması. İngiltrerde 2022 de en iyi EV, 2023 te en iyi aile arabası olarak seçilmiş , merkezi İngiltere zaten. makyaj ile pili net42,8kw tan 68,3 e gücü 105 ten 115 e çıkmış. limitli son hızı 140 tan 175e yükseltilmiş. V2L (araçtan 220 V 2,2kw çıkış) özeliği gelmiş. kamp vs için çok kullanılan bir özellik, min kalacak olan pil yüzdesi ayarlanıp gece konaklamada dışarı enerji alınabiliyor. araştırma yaparken yeni öğrendim, deprem zamanı ithalatçı bu araçları güç santrali olarak bölgeye yollayıp ihtiyaç karşılamış. zaruri halde saatte 500 watt çeksek kaba hesapla 5gün civarı hizmet edebilir. sonra 50 km yol gidip şarj istasyonunda doldurulabilir. 440lt bagaj hacmi ile sınıfında oldukça bol yer sunuyor, arka koltukalarda diz baş mesafesi C sınıfı kadar iyi, koltuk deri gibi ve rahat dolgulu. arkada havalandırma ve çift usb şarj önde çift usb +kablosuz şarj var. 3d kamera ve geri viteste arka trafik uyarısı ile şehir içi dar manevralarda konforlu. diğer kameralı özellikler zaten ncap için zorunlu hepsinde var. AC de 11 Dc de 93kw şarj hızı var. düğmelerin çoğu vw ile ortak, havalandırma ve bölmelerin şekli mercedes i andırıyor. makyajlı modelde ki ekran ve hızı gayet iyi. akıllı uzun far asistanı var ve 500 kg çekme kapasiteli çeki demiri takılabiliyor. ve pm2.5 denen bir sistem ile hepa filtresi var deniyor, alerjisi astımı olanlar için dikkatten kaçan güzel bir özellik. kısaca gündelik kullanımda çoğu insanın beklentilerini sessizce karşılayan bir konvansyonel arabalar gibi bir pilli araba. vesile ile mavi si de pek şık. 10 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cumartesi 20:50 Paylaş Cumartesi 20:50 Araba SAIC yapısı. SAIC de çindeki VW fabrika ortaklığı. (arap usulü ortak olmadan fabrika açtırmıyorlar) dolayısı ile bence SAIC VW sayesinde oluşmuş. https://en.wikipedia.org/wiki/SAIC_Volkswagen ve de https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_SAIC_vehicles 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 20:51 Yazar Paylaş Cumartesi 20:51 https://www.carsized.com/en/cars/compare/fiat-sedici-2005-suv-vs-mg-zs-2020-suv/ Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter Cumartesi 20:53 Paylaş Cumartesi 20:53 Menzil bilgisi nedir abi bunların? Bir de kolay bir şekilde arka koltuklar öne doğru yatırılıp düz bir zemin elde edilebiliyor mu? Mesela bu durum bizim cmaxin bana handikaplarından biri koltuklar öne katlanıp düz zemin elde edilemiyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Cumartesi 21:37 Yazar Paylaş Cumartesi 21:37 Mehmet Yeter yazdı: koltuklar öne katlanıp düz zemin elde edilemiyor. focusta oluyor ? arka koltuk oturağı c maxte yukarı katlanmıyor mu? Mehmet Yeter yazdı: Menzil bilgisi nedir abi bunların videolardaki kullanıcı anlatımlarından şehir için 480-500 e kadar gideri var, distribütörü 590a kadar kasılabilir diyor. düz 500 diyebiliriz bu durumda olmadı 470 gideri var rahar 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk Cumartesi 21:55 Paylaş Cumartesi 21:55 500 denen araç 400 gider. gidebilir normal şartlarda. Ancak otoban şartlarında 300 gider. 300 giden aracı da 0 a kadar kullanmayacağın için 250 km de bir doldursan iyi olur. 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu Cumartesi 22:45 Paylaş Cumartesi 22:45 elektrikli arabayı pil eziyetinden ve hammalıktan ne zaman kurtaracaklar bakalım... Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz Dün saat 00:48 Paylaş Dün saat 00:48 Makyajsız halini tahsis alıp test etmiştim 2 gün, Direksiyon düğmeler vs baya baya VW'di fena da araba değildi Bu hali daha da ehlileşmiş. Yorum bağlantısı
Servet Aydın Dün saat 06:07 Paylaş Dün saat 06:07 Bir önemli not; sis farı yok. İlk defa bir kara taşıtımda olmadı. Deli yağmura yakalandım ancak nasıl bir far yaptılarsa pozantı virajlarında yol yerinde duruyordu. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek Dün saat 06:26 Paylaş Dün saat 06:26 Mehmet Yeter yazdı: Bir de kolay bir şekilde arka koltuklar öne doğru yatırılıp düz bir zemin elde edilebiliyor mu? https://www.mg-turkey.com/upi/file/mg-zs-ev-brosur.pdf Servet Aydın yazdı: Bir önemli not; sis farı yok. İlk defa bir kara taşıtımda olmadı. Deli yağmura yakalandım ancak nasıl bir far yaptılarsa pozantı virajlarında yol yerinde duruyordu. Ön sis farı gereksiz. Arka şart. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 saat önce Paylaş 20 saat önce Kim aldı kimin oldu ben anlamadım şimdi? Anahtar kimde? Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 19 saat önce Paylaş 19 saat önce Servet Aydın yazdı: Bir önemli not; sis farı yok. İlk defa bir kara taşıtımda olmadı. Deli yağmura yakalandım ancak nasıl bir far yaptılarsa pozantı virajlarında yol yerinde duruyordu. Pozantı falan kulağım hiç çınlamadı Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kemal Korkmaz yazdı: Pozantı falan kulağım hiç çınlamadı Gece geçti oradan.. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Ali Cihangiroğlu yazdı: elektrikli arabayı pil eziyetinden ve hammalıktan ne zaman kurtaracaklar bakalım... O ne demek ya Trileybüs gibi hattan alsın olmazsa elektriği pile gerek olmaz. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce İlkay Başaran yazdı: O ne demek ya Trileybüs gibi hattan alsın olmazsa elektriği pile gerek olmaz. çok açık, elektrikli arabada sorun yok, güzel, sorun elektrik kaynağında,piller çok ağır ve ilkel, bunu hidrojen pili gibi birşey çözer belki, sorun elektrite değil, elektrik kaynağında, piller böyleyken olmaz tezim hala devam ediyor direk hidrojen yakan arabalar çıkarsa zaten konuda kapanır Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Hidrojen enerji kaynağı değil diye birşey okumuştum ama bilmiyorum betondan gel bana 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce ben yazmışımdır. Ali onu kabul ediyor sanırım zaten akü olarak hidrojen demek istedi. 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Allam gözüm kör oldu o nasıl mavi Pardon yanlış konu @Servet Aydına yazacaktım. Yorum bağlantısı
Onur Demir 1 saat önce Paylaş 1 saat önce C4 ile kıyasladığımda uzunlukları neredeyse aynı, genişliklerde de 1cm fark mevcut. ama tavan yüksekliğinde ciddi farklar var. Ben beğeniyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Hidrojen enerji kaynağı değil diye birşey okumuştum ama bilmiyorum betondan gel bana yok direk yakıyorsun motorda, yeşil enerji kaynağı hemde, üretimide kullanımıda tam yeşil, bence geleceğin yakıtı olabilir, depolamada basit. Mehmet hocanın dediği ise akü olarak hidrojen pili, evet bu olur tamam diyorum ama buda değil aslında, ben esas yakıt olarak direk hidrojen kullanan içten yanmalılarda olabilir diyorum, lpg yerine hidrojen gibi düşün, tabii hidrojen pilleri gelişir süper olursa iş değişir, bildiğimiz şuanki piller zaten direk tarih olur... sorun elektriği depolamada,şuan için gördüğüm olmuyor bu iş, çok ilkel kalıyor piller, ama elektriği sınırsız ve büyük miktarda üretirsin ve üreteceklerde zaten, büyük miktar elektriği kullanıp hidrojen üreteceksin bitti, elektriği depolamakta sorun var, bunu çözerlerse işte o zaman iş değişir... 54 dakika önce tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali artık patlarlı motor olmayacak. Hidrojen pili çok sıkıntı bir iş değil. dediğin gibi hidrojeni taşıması depoya basması sorun. ayrıca zaten hidrojen yok bir de üreteceksin. Bence batarya teknolojisi birkaç sefer daha gelişir bu günler geçer 1000km 20dk bir pil ile zaten kimse birşey düşünmez. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 51 dakika önce Yazar Paylaş 51 dakika önce Mehmet Göktürk yazdı: Ali artık patlarlı motor olmayacak. Hidrojen pili çok sıkıntı bir iş değil. dediğin gibi hidrojeni taşıması depoya basması sorun. ayrıca zaten hidrojen yok bir de üreteceksin. Bence batarya teknolojisi birkaç sefer daha gelişir bu günler geçer 1000km 20dk bir pil ile zaten kimse birşey düşünmez. twizye aynı ebatta yeni nesil pil takmışlar 60 km olan menzili 130 160 civrı km ye yükelmiş maslaktaymış yapan Yorum bağlantısı
Recommended Posts