İçeriğe Yönlendir

MG ZS-EV

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Talha Bilgi
Onur Demir yazdı:

C4 ile kıyasladığımda uzunlukları neredeyse aynı, genişliklerde de 1cm fark mevcut. ama tavan yüksekliğinde ciddi farklar var. Ben beğeniyorum. 

image.png.6d648ce72eb469a1a89dfc7aa762537b.png

Anaaa ne güzel bir karşılaştırma platformu ? Bizlerin ulaşabileceği bir platformmu bu ?

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Talha Bilgi yazdı:

Anaaa ne güzel bir karşılaştırma platformu ? Bizlerin ulaşabileceği bir platformmu bu ?

Evet çok güzel bir site. Ara ara kullanıyorum. 

Site herkese açık. Carsized.com

• Beğen 2
  • Teşekkür 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şöyle bir veri paylaşayım; deneyen yoktur.

Mg'yi seyir halinde iken akışı kinetik olan yerde boşa alıyorum. Anlık motor deviri ve çekilen akım hıza göre değişiyor, güç tüketimi 0 oluyor. Sistemin mantığı da çıkıyor.

Şöyle ki, brusless motorlar harici dönüş talebi alırsa voltaj üretir ( rejen fren enerji kazanımı ) ancak sistem seyir halinde iken boşa almak motoru durdurur. Tekrar yük verildiği anda ( vites D konumu ) motor bir anda harici dönüş ile çok yüksek frenleme tepkisi verir. Bu işlem ne motor ne de motor sürücü için iyi olmaz. Kaçınılmaz olarak patlatır ne var ne yoksa. 

İş bu hal nedeniyle motor daima sürüş devirine paralel dönüş yapıyor. ( boşta gaza basınca motor deviri gerçek sürüş devir hızına göre artıyor veya azalıyor )

Bunu vaktinde Toyota Dma çevrimi yaparken atlamıştı ve test araçları yolda kaldığında daha çekiciye yükleme yapılırken driverler patatese dönmüştü.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

Bozacak...

Hemgarantisi var hem gasko

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...