Sani Gerşon 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Çağlar Bayur yazdı: Her yaz güneşten korunma amaçlı yüe el boyun vucud için daylong güneş kremi kullanırım, onlarca yıl olmuştur. oldukça işe yarayan çocukları misli ile güneşten koruyan bir ürün, lakin son 3 yıldır hele hele bu yıl; Hamburgtaki hans tan 7 misli pahalıya satın almak ...... yazacak bir şey yok sanırım. bizde6500-7000 tl. alamanyada 14-19 avro temsili link https://www.trendyol.com/daylong/extreme-gunes-kremi-200-ml-spf-50-faktor-p-869278792 https://www.medizinfuchs.de/preisvergleich/daylong-extreme-gel-spf-50-200-ml-galderma-laboratorium-gmbh-pzn-10189501.html Üretenden daha çok kazandıran bir KDV ÖTV sistemimiz var. Güneş kremi de neymiş Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Avrupa'da kırmızı et ucuzmuş. Kimse de söylemiyor kırmızı et neden ucuz. Ucuz çünkü tek seçenek değil, adamlar kıtır kıtır domuz eti yiyor. Senin benim yediğim inek eti onlar da ikinci planda. Adam inek eti bulamıyorsa domuz eti yiyor. Aynısını burada da yapacaksın o marka olmuyorsa Nivea alacaksın. Nivea olmuyorsa Farmasi alacaksın. O da olmuyorsa yoğurt süreceksin. Bir sistemde girdi çıktıdan küçük ise o sistem çalışmaz. Bir şeyin yerine ne koyarsanız koyun netice değişmez. İthal ürün kullanmayalım, yerli alternatif kullanalım. Demek kolay ve kulağa da hoş geliyor. Problem yok... Peki hangi şartlarda? Kalite/fiyat oranı daha yüksek ise sorun yok. Ama birçok üründe şuan fiyatlar öyle değil, yurtdışında üretilip dünyanın öbür ucuna nakledilen ve ekstra vergi alınan bir ürünün maliyeti ile burada üretilenin fiyatını karşılaştırınca genel olarak çok yakın. Nasıl oluyor? Çok basit... "O ürün 10 lira ise benim ürünüm de 9 lira eder" mantalitesi ile. Ama aynısı o ürün yurtdışına gidince yine olmuyor. Daha bugün şans eseri 4.5 sene önce aldığım bir ofis sandalyesinin sipariş bilgisini gördüm. 250 liraya almışım, şu an aynısı 3600 lira. O dönemki maaşım ile alabildiğim sayı ile bugün olan sayının alakası yok. Her sene x2 olarak maaşım güncellense 4 senede 16 kat yapıyor. Ürün 14,4 kat zamlanmış. Çok uzatmayayım, "bu pahalı oldu başka bir şey alırım" diye diye en son alacak nefes bile kalmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts