İçeriğe Yönlendir

Oysa ki Hayalime İlk Adımı Atacaktım :(

Coşku Mert

Recommended Posts

Coşku Mert

abiler kardeşler; takip edenler bilir otomabillerimle ilgili tüm tamir bakım hasar onarım geliştirme vs. akla gelen her şeyi kendim yaparım. bu benim için gerçek anlamda bir tutku. beni mutlu eden yegane şey de diyebilirim... bunu bir adım daha ileri taşımak adına bir süredir boş vakitlerimde bana ulaşan araç sahiplerinin de araçlarını yapmaya başladım. karşılıklı memnuniyet neticesinde bu iş oldukça hoşuma gitmeye başladı. yani ben bu işi yaparım fikri baskın hale geldi bende. çalıştığım yerdeki tazminatım olmasa şu gün bırakırım yani o durumdayım. neyse yine de ben bu işi yavaş yavaş resmiyete dökeyim, kitabına uygun yapacak hale geleyim istedim.

bunun için vergi dairesine online başvuru yaptım. tabi dükkanım sabit bir adresim olmadığı içinde seyyar oto tamirciliği koduna bağlı şekilde basit usul vergi kapsamında bu işi başlatırım diye düşünüyordum hep. bu şekilde de online olarak dilekçemi verdim ve heyecanla beklemeye geçtim. heralde uzun süre beklerim diye düşünürken 4-5 saat geçti ve vergi dairesinden aradılar. yapmak istediğim işle ilgili sorular sordular falan ama dukkan olmasa bile bu işi basit usul değil, gerçek usul vergi kapsamında yapabileceğimi; yani bir muhasebeci tutmam gerektiğini, kdv, gelir vergisi, muhtasar, geçici vergi falan hepsine tabi olacağımı söylediler. kabul ediyorsanız vergi levhanızı açayım dediler. aslında karşı tarafı aramadan direkt dilekçeyi işleme alıyoruz ama mevzuatı tam bilmeyen biri olduğunuzu düşünerek onay almak için aradık dediler. ben de düşünceleri için teşekkür ettim. şimdilik dilekçeyi işleme almayalım dedim telefonu kapadık.

yani biraz hayal kırıklığı yaşadım ama sakin kafayla araştırıp bahse konu vergilerin ve muhasebeci masrafının tutarlarını hesap edebilirsem, gelir gider durumuna göre yine de ne gerekiyorsa yapayım istiyorum. 

benzer durumu deneyimleyen veya fikir vermek isteyen varsa memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

keşke dilekçeyi vermeden önce yazsaydınız yazdımcı olurduk özelden :) dilekçe konusunda şanslıymışsınız 

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Bu işlerde sigorta işi çok yoruyor sanırım.

Zamanında emekli babası adına bir şirket kurup bir şeyler satmış bir arkadaş.. Ona sigorta yapmaya gerek olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Yıllık en az 170bin lira kuru giderin olur hiç fatura kesmeyip gelir kazanmazsan

Coşku Mert yazdı:

çalıştığım yerdeki tazminatım olmasa şu gün bırakırım

Sigorta girişine göre prim gün sayın tutuyorsa sgkdan yazı alıp şirkete teslim edip kıdem tazminatını alabilirsin abi. İhbar tazminatı hakkın olmuyor ama onu belirteyim. Sgk yı arayıp bilgi alabilirsin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...