Ali Darbaz 5 saat önce Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) 120.000 km kullanılmış bir citroën C4 araçtan çıkarılan, 1.6 vti motora ait piston Segmentlerde yağ kurumu yok, karbon birikim oluşmamış. hararet ve aşırı yağ yakmaktan dolayı motor rektifiye olmuş. Kilometreye istinaden segmantları çok iyi buldu pırıl pırıl. Kulağına motor yağından mütevellit krank kısmında biyel kollarında çizikler var. Aşırı yağ yakıyormuş ve silindir gömleklerini çizmiş. Bir de siz inceleyin bu pistonda benim görmediğim sizi görebileceğiniz ne tip sorunlar var. Rus forumlarında gördüm arabalarda çıkan pistonlar kapkara segmantları karbon depozitten tıkanmış ve hiç parlak yüzeyi kalmamış oluyor. Pistonu bugün servisteki ustamdan istedim verdi. Nişime biblo olacak. Bir yer kolu hariç piston benim 1.4 lite ile aynı. Segmentlar için benim için bir referans noktası kabul ediyorum. 5 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 saat önce Paylaş 4 saat önce conta yakmış bu motör Ali Darbaz yazdı: pistonlar kapkara segmantları karbon depozitten tıkanmış bu ne demek hiç anlamadım ama Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: conta yakmış bu motör bu ne demek hiç anlamadım ama Rus Ep6 motorlarından çıkan pistonların segmanları karbonla tıkalı oluyor. 4 saat önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 saat önce Paylaş 3 saat önce enjeksiyon arızasında normal bu görünüm segmantı bilmiyorum ama depozit nedir? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Çağlar Bayur yazdı: enjeksiyon arızasında normal bu görünüm segmantı bilmiyorum ama depozit nedir? ruslarda öyle. Eskiyi verip yeniyi alıyorsun 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ruslarda öyle. Eskiyi verip yeniyi alıyorsun Vay arkadaş yaa. Carbon deposit: Karbon birikintisi veya Karbon tortusu demek . Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 41 dakika önce Paylaş 41 dakika önce yakıt ve hava karışımı ile ilgili bunlar. lpg nin nesi yapışacakki oraya zaten. yağ bile kirlenmiyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 36 dakika önce Paylaş 36 dakika önce katalog mühendisliği deniyor gagıldan gelenler için vesile ile birikinti ile tortu ayrı şeyler o da ayrı konu olur Yorum bağlantısı
Recommended Posts