İçeriğe Yönlendir

C Sınıfı Suv Önerisi

Onur Demirci

Recommended Posts

Sinan Akgöl
Onur Demirci yazdı:

3008ler beni cok cezbetmeye basladi 1.5 dizelleride iyi diyolar ama yakit tuketimini arastirmak lazim tabi

Ortalama 5-6lt/100km arasi gezersiniz.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Onur Demirci yazdı:

Hocam sehir ici yakit tuketimi ne durumda focustan sonra ford ile devam edip kugayada aklim gitmiyor degil..3008 ve Kuga arasinda gidip geliyorum

Hocam bendeki kasa senin focusla aynı motor şanzıman 6-7 lt şehiriçi / 5-6 lt şehirdışı

Bir üst kasanın fabrika verisi dışında kullanıcı bilgim yok maalesef. Ama birer lt daha düşük diye biliyorum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sühan Bozdağ
(düzenlendi)

2020 prime edition 1.5, eat6 'yı altı yıldır kullanıyorum, yakıtı fena değil, Şanzımanı sorunsuz, elektronik arıza hiç yaşamadım, ama adblue kronik sorunu benim de başıma geldi. Genel olarak memnunum. Hibrit alma niyetim var. Alıcı çıkarsa satarım...

tarihinde Sühan Bozdağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yusuf Berke
Onur Demirci yazdı:

Yada cok temiz bir tuscon sanirim dizelden devam edeceğim.

2018 sonrası 1.6 CRDi motorlar 2018 öncesi olanlardan farklı. Blok döküm demirden alüminyuma döndü, triger zincirden kayışa geçti, 2021 sonrası AdBlue ve 48V mild hybrid geldi. Özellikle 2021 sonrası araçlar partikül rejenerasyonu sırasında araç haber vermediği için rejenerasyon sırasında motor stop edile edile yağa mazot karışıyor. Ambeleye kalkıp motor yiyen çok 1.6 CRDi var, illa ki bazı araçların videoları gözünüze gelmiştir. Partikül filtresine çok dikkat etmek gerekiyor. Keza DCT hususunda da uzun zamandır kullansam ve hakkını savunsam da kullanmanın püf noktalarına dikkat etmeyince biraz can sıkabilir, özellikle de 4x4 olanlarda. Zaten Tucson halihazırda ağır.

1.6T bakmanız daha iyi olur, sıfırlarında 2.300 civarı liste fiyatı vardı. Canlı ve istekli giden bir motordur. Saydığım her şey kardeşi Sportage için de geçerli. Ancak GT-Line harici Sportage tarafında motorlar 150hp, Tucson tarafı boş paketlerde de 180hp. Genel olarak sorun yaşayanı görmediğim bir motor; önceki kasalarda yağ yakma sorunu harici. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...