Ugur Nazlı 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Abilerim selamlar, Fiesta 2011 otomatik aracimizda frenle yavaslarken balataların tutup bırakma hissi, 100km/s hızdan sonra da orta derecede frene basınca direksiyonda sarsıntılı titreme oldugu icin ustama sordum fren diskleri yamulmustur buyuk ihtimalle, getir torna yaptıralım ya da değişelim dedi. Bir önceki yag bakımında fren balatalarini değiştirmiştik. Ama diskler değişeceği icin balatalar da yenisini ile değiştirildi. Simdi aracta bu değişimler olali 5 gun ve 400-500 km gecti. Sokak arasında yokuş asagi yavaslarken frenlerden kesik kesik ıslık sesi geliyor. Aynı sorun devam ediyor demek mi bu? Yoksa alışma süreci gibi bir durum mu var? Normal olsa ıslık sesi sürekli gelmez miydi? Neden bir kesilip bir başlıyor? Yoksa boşuna mi diskler, balatalar (balatalar ikinci kez) degisti? Değerli bilgilerinizi beklerim. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Diskler yamuk demek ki hatalı üretim disk mi takıldı acaba? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Bu işlemler yapılırken kaliper pimleri doğru (ısıya dayanıklı) gres ile yağlanmalı ki takılma hissi vs olmasın. Ötme konusu ise tamamen balata ile alakalı. Muhtemelen kalitesi düşük bir balata takıldı. İyi balatalar 2-3000 lira iken 1000 lira altına bile balata var. Balatanın ve diskin iyi bir marka olması şart Yorum bağlantısı
Ugur Nazlı 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Gece bir otoyola çıkıp 100 den sonra tekrar deneyim frenleri, direksiyon yine titriyorsa boşuna yaptırdık o kadar işlemi. Daha derinlerde bir sorun olabilir mi, bilgisizim bu konularda. Porya diski eğik olabilir mi? Ilk bakımda Kale balata, disk ile değiştiğinde ise Ferodo takıldı. Disk neydi hatırlamıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts