İçeriğe Yönlendir

TOGG İçin Kaşıntı Tuttu.

Ayhan Asil

Renkler  

53 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Murat Sürmeli
Mertol Kip yazdı:

Hafifletmek için nelerden feragat ettiler acaba :/

Feragat yok, paketleme farklı, daha iyi bir tasarım pil için

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Murat Sürmeli yazdı:

Feragat yok, paketleme farklı, daha iyi bir tasarım pil için

Sizin bilgiye göre 300 kg dan bahsediyoruz. öyle paketleme ile falan gitmez o.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mertol Kip yazdı:

Sizin bilgiye göre 300 kg dan bahsediyoruz. öyle paketleme ile falan gitmez o.

Bilginiz varsa yazın öğrenelim o vakit, benim bildiklerim duyduklarım paketleme ve hücre yapısı değişikliği yönünde

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

araba 300 kilo daha mı ağır olacak. öyle ise menzilin yüzde 15 i gitti demektir.

Yorum bağlantısı
Mertol Kip

Murat Sürmeli yazdı:

Bilginiz varsa yazın öğrenelim o vakit, benim bildiklerim duyduklarım paketleme ve hücre yapısı değişikliği yönünde

Murat bey o rakamları siz yazdınız, sizin yazdığınız üzerinden konuşuyoruz. 300kg öyle paketleme ile falan değişmez, 3 kg değil bu. Kaldı ki eğer bunu yapabiliyorlardıysa (300 kg hafifletmeyi) önceki modelde yapsalarmış da daha az yaksaymış. 4 kişinin ağırlığından bahsediyoruz.  Arabanın neredeyse %15 i kadar ağırlığı boşuna koymuştuk demek önceki mühendislik çalışmasına hakaret. 

LFP bataryanın  yapısı gereği daha ağır olduğu biliniyor zaten. İlla başka bir şeyleri çıkarttılar. Neyine takıldınız bunun? 

Murat Sürmeli yazdı:

Togg team türkiyeden 360kg dan 650kg ağırlığa çıktığını yazdılar bataryanın. O zaman LFP olmuştur. Demek başka ağırlıklardan kurtuldular LFP ye geçerken yada katalog verileri hatalı verildi daha önce

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mertol Kip yazdı:

Murat bey o rakamları siz yazdınız, sizin yazdığınız üzerinden konuşuyoruz. 300kg öyle paketleme ile falan değişmez, 3 kg değil bu. Kaldı ki eğer bunu yapabiliyorlardıysa (300 kg hafifletmeyi) önceki modelde yapsalarmış da daha az yaksaymış. 4 kişinin ağırlığından bahsediyoruz.  Arabanın neredeyse %15 i kadar ağırlığı boşuna koymuştuk demek önceki mühendislik çalışmasına hakaret. 

LFP bataryanın  yapısı gereği daha ağır olduğu biliniyor zaten. İlla başka bir şeyleri çıkarttılar. Neyine takıldınız bunun? 

Takıldığım nokta; alıntı yaptığınız yerde neler yapıldığı yazılmış teknik olarak, paketleme farkları anlatılmış, itirazınız var ki hangi bilgiyle itiraz ettiğinizi sormuştum. Ama şimdi ikinci alıntıladığınız ileti ise ilk duyumların olduğu iletim, o zaman teknik açıklama yoktu. Teknik açıklamaları okumadıysanız ilk alıntıladığınız x makalesinde bir şeyler yazmışlar. Bana mantıklı geldi. Size mantıklı gelmeyebilir, ona lafım yok, bilginiz varsa paylaşın biz de bilgilenelim dedim. Batarya hafifletmeye uygun yapıda üretilebildiği için ilk tasarımlar zaten bırakıldı tüm dünyada. LFP ye aynı paketlemeyle geçilse zaten menzil çok düşerdi, batarya teknolojisiyle birlikte paketleme teknolojisini de yenilemeleri iyi olmuş. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...