Fatih Alpur 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce @Çağlar Bayur @Coşku Mert abilerim aracs motor yaptık ilk 1400 2000 km arası yağ yakmayı kesti ve yeniden başladı araba yakmaya segmanlar oturdu diye kesmiştir dedim mantığım yatmadı neden kesti neden tekrar yakmaya başladı 1200 civarında yağ değişimi yapmıştım 5w30 la başladık rodaja 5w40 geçince 200 km de daha yaktı ve kesmişti gidişattan anlamadım neden kesiyor tekrar yakıyor segmanlar oturdu mu oturmadı mı zamanla mikron mikron oturacak mı nedir ne değildir işin uzmanları olan sizlere bu konuyu danışmak istedim aracı seviyorum ve ilgilendikleri öğreniyorum değerli tecrübe ve bilgilerinizden yaralanarak toparlamaya çalışıcaz inşallah ☺️☺️ bu arada yakarken çok iyi kaçıyor 300000 km de ki bi passat b6 ile kafa kafa gittik 😂😂 Yorum bağlantısı
Fatih Alpur 45 dakika önce Yazar Paylaş 45 dakika önce Fatih Alpur yazdı: @Çağlar Bayur @Coşku Mert abilerim aracs motor yaptık ilk 1400 2000 km arası yağ yakmayı kesti ve yeniden başladı araba yakmaya segmanlar oturdu diye kesmiştir dedim mantığım yatmadı neden kesti neden tekrar yakmaya başladı 1200 civarında yağ değişimi yapmıştım 5w30 la başladık rodaja 5w40 geçince 200 km de daha yaktı ve kesmişti gidişattan anlamadım neden kesiyor tekrar yakıyor segmanlar oturdu mu oturmadı mı zamanla mikron mikron oturacak mı nedir ne değildir işin uzmanları olan sizlere bu konuyu danışmak istedim aracı seviyorum ve ilgilendikleri öğreniyorum değerli tecrübe ve bilgilerinizden yaralanarak toparlamaya çalışıcaz inşallah ☺️☺️ bu arada yakarken çok iyi kaçıyor 300000 km de ki bi passat b6 ile kafa kafa gittik 😂😂 Mesela yağ segman boşluğu doldurduğu için mi iyi kaçıyor yoksa yağ yaktığı için piston daha rahat itiklediği için mi yağın oktanı patlamayı dengesizleştiriyor mu yoksa yakıtla aynı oktana mı sahip aslında ynı soruyu farklı bilgilerle sormuş oldum mantık olarak yatması işin nereye varacağını anlamak için Yorum bağlantısı
Fatih Alpur 30 dakika önce Yazar Paylaş 30 dakika önce Fatih Alpur yazdı: @Çağlar Bayur @Coşku Mert abilerim aracs motor yaptık ilk 1400 2000 km arası yağ yakmayı kesti ve yeniden başladı araba yakmaya segmanlar oturdu diye kesmiştir dedim mantığım yatmadı neden kesti neden tekrar yakmaya başladı 1200 civarında yağ değişimi yapmıştım 5w30 la başladık rodaja 5w40 geçince 200 km de daha yaktı ve kesmişti gidişattan anlamadım neden kesiyor tekrar yakıyor segmanlar oturdu mu oturmadı mı zamanla mikron mikron oturacak mı nedir ne değildir işin uzmanları olan sizlere bu konuyu danışmak istedim aracı seviyorum ve ilgilendikleri öğreniyorum değerli tecrübe ve bilgilerinizden yaralanarak toparlamaya çalışıcaz inşallah ☺️☺️ bu arada yakarken çok iyi kaçıyor 300000 km de ki bi passat b6 ile kafa kafa gittik 😂😂 Yaktığı yağ miktarı çizgi üzerinde 300 km 5te1 kadar yani üst çizgiden biraz aşağıda bariz şekilde ama ortaya yakın değil karter havalandırmadan yapabilir mi peki karterden çıktığı tarafta sıkıntı yok fakat kartere doğru hava akışı hafif açık kalıyor yani hava akışı çok az oluyor komple kesmiyor valf onun yüzünden olma ihtimali olabilir mi Yorum bağlantısı
Fatih Alpur 14 dakika önce Yazar Paylaş 14 dakika önce Fatih Alpur yazdı: @Çağlar Bayur @Coşku Mert abilerim aracs motor yaptık ilk 1400 2000 km arası yağ yakmayı kesti ve yeniden başladı araba yakmaya segmanlar oturdu diye kesmiştir dedim mantığım yatmadı neden kesti neden tekrar yakmaya başladı 1200 civarında yağ değişimi yapmıştım 5w30 la başladık rodaja 5w40 geçince 200 km de daha yaktı ve kesmişti gidişattan anlamadım neden kesiyor tekrar yakıyor segmanlar oturdu mu oturmadı mı zamanla mikron mikron oturacak mı nedir ne değildir işin uzmanları olan sizlere bu konuyu danışmak istedim aracı seviyorum ve ilgilendikleri öğreniyorum değerli tecrübe ve bilgilerinizden yaralanarak toparlamaya çalışıcaz inşallah ☺️☺️ bu arada yakarken çok iyi kaçıyor 300000 km de ki bi passat b6 ile kafa kafa gittik 😂😂 Çiğ yakıt kokusu da var arabada egzozdan mı geliyor tam emin değilim ama içeride kokmuyor zengin fakir yakıt karışımı muhabettide işin içinde olabilir mi adım adım nasıl bir analiz yol izlemeliyim elemeliyim aklıma geldikçe denklem sabitlerini yazmaya çalışıyorum ki suçluyu bulabilelim 😄☺️ Yorum bağlantısı
Recommended Posts