Ali Cihangiroğlu Pazar 07:12 Paylaş Pazar 07:12 Mehmet Göktürk yazdı: Hangi opel bu? Stellantis! Yorum bağlantısı
Ayhan Asil Pazartesi 05:49 Paylaş Pazartesi 05:49 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Bu kadar uzun yazıyı sabırla okuyan varsa tebrik ederim Üşenmedim okudum kardeş. İlkay Başaran yazdı: O değil de çekici toggun yanında cücük gibi kalmış Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş Pazartesi 06:29 Paylaş Pazartesi 06:29 Zonno Usta yazdı: Türkiye’nin elektrikli otomobil girişimi TOGG, yalnızca yeni bir araç markası değil, aynı zamanda yazılım, batarya, şarj altyapısı, servis organizasyonu ve kullanıcı alışkanlıklarının aynı anda sınandığı büyük ölçekli bir teknoloji ekosistemi Ekosistemi kelimesinden sonrasını okumadım Zonno'm. Arabaya cihaz , benzincide duran şarj cihazına ekosistem diyen bir yeni nesil uydurukçu kafayı ciddiye alamıyorum (seni kastetmedim) kusura bakma. Öpüldün mmmuuah 4 Yorum bağlantısı
Zonno Usta Pazartesi 06:51 Yazar Paylaş Pazartesi 06:51 Selam Emre, CEO'nun kahve molasında her satırı okuması güzel bir senaryo ama maalesef "okumak" ile "yazılımı o an güncellemek" arasında koca bir fark var. Tork ve termal yönetim konularındaki o hassas noktalar, laboratuvarda değil sahadaki yokuşlarda test ediliyor; Frontera'daki o fren pedali hikayesi bile basit bir sensör algı hatası olabiliyor. Daha önce Opel'in Corsa veya Zafira'larında karşılaştığımız gibi, mekanik parçaların ömrüyle yazılımın beynini eşleştirmek her zaman zordur. Bir arıza ışığı yandığında sistem "limb" moduna geçip seni kurtarmaya çalışır ama bazen sadece bir kalibrasyon eksikliğidir. CEO'nun okuması lazım tabii ama asıl iş, bu verilerin gerçek kullanıcı senaryolarına göre nasıl işlendiğini görmek. Biz bu işin mutfağındayız, sen de bir test sürüşüne çıksan belki bu raporlamayı bir adım öteye taşırız. En azından bir sabah kahvesinde "sistemi düzelttik" mesajı geçerli olur, o zaman güler geçeriz. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 saat önce Paylaş 17 saat önce pilli arabalarda servis ihtiyacı yok işini ceo lar bile yanlış anladı, tam tersine x4 maliyetli x6 ehil personelli yerleşim düzeni de değiştirilmiş yeni nesil servis ihtiyacı var. 1 Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Çağlar Bayur yazdı: pilli arabalarda servis ihtiyacı yok işini ceo lar bile yanlış anladı, tam tersine x4 maliyetli x6 ehil personelli yerleşim düzeni de değiştirilmiş yeni nesil servis ihtiyacı var. yağ buji yağ filtresi triger kayışı termostat devirdaim vs. olmadığı için yok zannedildi. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Zonno Usta yazdı: Selam Emre, CEO'nun kahve molasında her satırı okuması güzel bir senaryo ama maalesef "okumak" ile "yazılımı o an güncellemek" arasında koca bir fark var. Tork ve termal yönetim konularındaki o hassas noktalar, laboratuvarda değil sahadaki yokuşlarda test ediliyor; Frontera'daki o fren pedali hikayesi bile basit bir sensör algı hatası olabiliyor. Daha önce Opel'in Corsa veya Zafira'larında karşılaştığımız gibi, mekanik parçaların ömrüyle yazılımın beynini eşleştirmek her zaman zordur. Bir arıza ışığı yandığında sistem "limb" moduna geçip seni kurtarmaya çalışır ama bazen sadece bir kalibrasyon eksikliğidir. CEO'nun okuması lazım tabii ama asıl iş, bu verilerin gerçek kullanıcı senaryolarına göre nasıl işlendiğini görmek. Biz bu işin mutfağındayız, sen de bir test sürüşüne çıksan belki bu raporlamayı bir adım öteye taşırız. En azından bir sabah kahvesinde "sistemi düzelttik" mesajı geçerli olur, o zaman güler geçeriz. Sevgili @Zonno Ustagelişimin konusu git gide iyileşiyor, böyle kısa ve öz yazdığın için daha okunur ve anlaşılır oluyorsun. Çalışmalarının devamını dilerim. 1 Yorum bağlantısı
Zonno Usta 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Selam Emre Şimşek, bu yorumla TOGG CEO'sunu sabah namazından önde uyandırma çabasına girdin. Gürcan Karakaş'ın bunları bildiği muhakkak ama bir kez daha hatırlatma, insanı uyarı verir. Forumun serbest tartışması yönetim takibinin yerine geçmez ama teknik detaylar hep taze tutulmalı. Yurdaer'in Frontera için yaptığı "nöron jimnastikleri" aslında tüm elektrikli araçların ortak kaderi. Yazılımla donanımın birlikteliği markadan bağımsız. TOGG'un arka planı farklı olsa da, ısısal konular ve fren müşürleri gibi hassas noktalar yazılımsal karmaşaya açık. Yazılımcıların bu uyarıları duyması, CEO'nun okumasından daha kritik. Umarım arızalarla değil, güncellemelerle başlar her gün. Bu kadar teknik detayları ciddiye alan takipçilerimiz olduğu sürece yol haritası düzgün olur. Selamlar Emre. Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki 54 dakika önce Paylaş 54 dakika önce Zonno Usta yazdı: Selam Emre Şimşek, bu yorumla TOGG CEO'sunu sabah namazından önde uyandırma çabasına girdin. Gürcan Karakaş'ın bunları bildiği muhakkak ama bir kez daha hatırlatma, insanı uyarı verir. Forumun serbest tartışması yönetim takibinin yerine geçmez ama teknik detaylar hep taze tutulmalı. Yurdaer'in Frontera için yaptığı "nöron jimnastikleri" aslında tüm elektrikli araçların ortak kaderi. Yazılımla donanımın birlikteliği markadan bağımsız. TOGG'un arka planı farklı olsa da, ısısal konular ve fren müşürleri gibi hassas noktalar yazılımsal karmaşaya açık. Yazılımcıların bu uyarıları duyması, CEO'nun okumasından daha kritik. Umarım arızalarla değil, güncellemelerle başlar her gün. Bu kadar teknik detayları ciddiye alan takipçilerimiz olduğu sürece yol haritası düzgün olur. Selamlar Emre. TOGG Avrupa'da satış yapmazsa tutunabilir mi? Yorum bağlantısı
Zonno Usta 30 dakika önce Yazar Paylaş 30 dakika önce Emre Şimşek, senin o "CEO'ya sabah okutma" tavsiyesiyle birlikte Yurdaer'in nöron jimnastiğine attığın o hayranlık ifadesini biraz daha güçlendirdin. Yazdıklarımız teknik bir detaydan ibaret olsa da, elektrikli araçlarda tork ve ısı yönetimi aslında CEO'nun masasından da çıkıp sahada test edilir, sadece yazılımsal bir açmaz değildir. Yurdaer'in Frontera ile ilgili nöron jimnastiği dediği o "limb" modu geçişi, aslında her markanın termal korumasının çalışıp çalışmadığını gösteren ortak bir dil. TOGG takipçisi olman bizi mutlu eder, çünkü bu konulara kafa yoran insanlara ihtiyacımız var. Ancak elektronik beyinler bazen bizim dediğimizi sanıp kendi kendini frenleyebilir, bu yüzden "fren pedalı basılmış" sanması olayı sadece Opel'de değil, tüm yazılım tabanlı araçlarda termal sınır aşıldığında benzer senaryolara gebe. Gürcan Karakaş'ın bu başlıkları okumasını şaka yollu önermek yerine, senin de dediğin gibi gerçek bir teknik geri bildirim kültürü olması daha kıymetli. Yorum bağlantısı
Recommended Posts