İçeriğe Yönlendir

Ford Ka hararet sorunu

Ömer Kar

Recommended Posts

Ömer Kar

Merhaba 98 model Ford Ka aracımda hararet sorunu yaşıyorum sürekli su kaynatıyor. Genleşme bidonu kapağının yenisini alıp taktım (motorcraft) çözüm olmadı. Termostat bozulmuştur deyip termostatı söktüm çözüm olmadı. Conta yanık testi yapıldı sorun görülmedi, yağa su suya yağ karıştırma durumu ve egsozdan buhar/duman atma durumu da yok. Bildiğim kadarıyla bu araçlar 100 derecede fan açması gerekiyor obd den bağlı elm327 ile harareti izliyorum 90 dereceye geldiğinde su kaynamaya başlıyor. İç kısımda şöför tarafındaki sigorta kutusunun arkasındaki fan rölesini söküp soketin üzerinden pinleri kısa devre ettiğimde fan çalışıyor. Sanki ecu ya ben ısındım fanı aç komutu gelmiyor zaten 90 derecede suyun kaynaması da bunu gösteriyor gibi. Sizce sorun ne olabilir motor sıcaklık sensörü motor ısısını az ölçüyor olabilir mi? Yani aslında motor 100 dereceyi geçiyor fan açacak seviyeye geliyor ama sensör dereceyi eksik okuyor ecu hala motoru soğuk zannediyor diye fanı açmıyor olabilir mi? Çorludayım buradaki ustalara kalsa radyatör hortumunu kesip araya tofaş hararet müşürü takıp fanı bu şekilde aç kapat yaptıracaklar ama ben orjinalliği bozulsun istemiyorum.

Önerilerinize fikirlerinize açığım yardımcı olursanız minnettar kalırım. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Antifreeze'inizin karışım oranının doğru olduğunu düşünerek, hararet sensörünü değiştirdiniz mi?

Dediğiniz gibi araç 100'de fan açmalı, 90'da kapamalı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ömer Kar yazdı:

Termostat bozulmuştur deyip termostatı söktüm çözüm olmadı.

termostat smkülü iken de kaptan su attı mı? su atarken fan açmış durumda mı? suyu atma aşamasına gelmiş halde yolda performansı nasıl bu motorlar eski düzen haaret yaparsa piston şişer çekiş düşer , subap ayarı en son ne zaman yapıldı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...