Tansu Kalafatoğlu 28 Mayıs Yazar Paylaş 28 Mayıs Deniz Kom yazdı: Geçen sene uçak vs benzin hesaplamasını ben yapmadım, hanıma bıraktım ve sadece uyum sağladım. Sonuç, bavullarla çekilen işkence (sadece 3 saat kazanmak için). Dahası toplamda, araba ile gidip gelmenin 3 katı daha yüksek bir maliyet oldu. O yüzden gerekirse 1 gece dinlenerek giderim ama hem varış noktamdaki araç ihtiyacımı düşünerek hem de bavul hammaliyesinden kurtulmak için arabayla giderim. 1600 km/gün üst limitim, sonrasında görüşüm falan kalmıyor aynen öyle. Valizleri Havalimanında indir. Peşine çek. Bagaja ver. İnince valizi al. Taşı. Taksiye yükle. benim evin önünden istanbul havalimanına direkt giden iett var. Ona rağmen zor geliyor bu iş. Ama uçak ucuz olsa uçakla giderdim benim yol tek yön 1100km 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 28 Mayıs Paylaş 28 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: aynen öyle. Valizleri Havalimanında indir. Peşine çek. Bagaja ver. İnince valizi al. Taşı. Taksiye yükle. benim evin önünden istanbul havalimanına direkt giden iett var. Ona rağmen zor geliyor bu iş. Ama uçak ucuz olsa uçakla giderdim benim yol tek yön 1100km 5 derece eğimi 5500 devirle çıkan araba ile zor olur ya 4 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 28 Mayıs Paylaş 28 Mayıs Bizler petrolhead adamlarız. ne zamandan beri araba kullanmaktan tenezzul eder olduk. Uçakda neymiş. Ben başkasının kullandığı gemi ucağa arabaya otobuse binince tuhaf oluyorum. vakit geçmiyor 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 28 Mayıs Yazar Paylaş 28 Mayıs İlkay Başaran yazdı: 5 derece eğimi 5500 devirle çıkan araba ile zor olur ya Aslan besleyen suyunu düşünmezmiş 2 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs İlkay Başaran yazdı: 5500 devirle naaptın ya pistte bile göremedim ben o devri 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Mayıs Yazar Paylaş 29 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: naaptın ya pistte bile göremedim ben o devri Düzde aynı hızda 1300 devirle gidince anlıyorsun. Devir değişti Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs Paylaş 29 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: Düzde aynı hızda 1300 devirle gidince anlıyorsun. Devir değişti devir değişti de hala piston kolu ile uğraşan mı kalmış ya , artık 545 ps ler var 17 kw tüketimli çağa ayak uydurmalı 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Mayıs Paylaş 30 Mayıs (düzenlendi) Ha ha , bana her gün Fiat mail atıyor 1.4 egea 1500 den başlayan fiyatlarla diye... Motorun hiç bir teknik yeniliği özelliği yok, Tork yönetimi vasıfsız bu motoru 6 ileri şanzımanla eşleştirip şöförün kucağına atmışlar. Tork marjı yok. Millet bu arabalarla uğraşıyor. Türkiye Trafiğini Bitki örtüsü olmuş durumda. Bu muhabbet 1.4 egea sahiplerine ulaşmaz. Adamın düz yolda motor devri 3000, rampada 5000 30 Mayıs tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 30 Mayıs Paylaş 30 Mayıs Mustafa Erkan yazdı: Sırf bu nedenle 12 ila 23 saat aralığında araç kullanarak defalarca makedonyaya kosovaya ve karadaga gittim. Bu kadar uzun yolculuklarda herkesin perti çıkıyor ancak verilen molalar ve yeni yerler keşfetmek yolculukları keyifli kılıyor. Geçen sene elektrikli arabamla yani Id 4 ile Macaristan’a gittik ailecek, elektrik masrafı 19.000 TL tuttu. Dizelle giden arkadaşlarım benden fazla ödedi. Kalacak yerlerle beraber 65000 TL gibi bir rakam ödedim. Sadece bir kişi 20000 TL tutuyordu gidiş dönüş. Uçakla gidişten karlı oldu ve fazladan 4 ülke daha gördük. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Mayıs Yazar Paylaş 30 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Ha ha , bana her gün Fiat mail atıyor 1.4 egea 1500 den başlayan fiyatlarla diye... Motorun hiç bir teknik yeniliği özelliği yok, Tork yönetimi vasıfsız bu motoru 6 ileri şanzımanla eşleştirip şöförün kucağına atmışlar. Tork marjı yok. Millet bu arabalarla uğraşıyor. Türkiye Trafiğini Bitki örtüsü olmuş durumda. Bu muhabbet 1.4 egea sahiplerine ulaşmaz. Adamın düz yolda motor devri 3000, rampada 5000 Lpg candan turbo taktı 1.4’e Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: 2 ay sonrasına çekirdek aile için uçak bileti baktım. (2 yetişkin, 2 çocuk) Gidiş dönüş 38 bin lira diyor. Otomobil ile yakıtım 7500 lira tutuyor. artı, gittiğim yerde araç kiralasam 2 hafta için 30 bin lira istiyorlar. Yani uçakla seyehat bana 70 bin liraya gelirken, kendi aracımla 7500 liraya aynı şeyi yapıyorum. Tek kaybım 2 günüm yola gidiyor. bu normal mi? Dünyada bu tarz durumlarda yerli halk nasıl davranıyor acaba? Uçakla yolculuk gün geçtikçe ucuzlaması gerekmiyor muydu Tansu oralarda da otoyol parası var mı, onları hesaba katmamışsın. 2360 km. yol gittim. 6755,27 kr. yakıt yaktım. 4075 lira otoyol parası ödedim ( Bayram nedeniyle iki parça yol ücretsizdi.) Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Mayıs Yazar Paylaş 31 Mayıs İbrahim Aslıoğlu yazdı: Tansu oralarda da otoyol parası var mı, onları hesaba katmamışsın. 2360 km. yol gittim. 6755,27 kr. yakıt yaktım. 4075 lira otoyol parası ödedim ( Bayram nedeniyle iki parça yol ücretsizdi.) memleketiniz zengin galiba ben sadece İstanbul gerede arasına ödüyorum o da tek yön 350 lira olması lazım abi hatt patron bazen almıyor pazartesi ankara’ya gittim. O gün ücretsiz değildi. 40 lira almış. Yeter dedi heralde 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Uçak biletine bir de havalimanı transfer maliyeti de eklemen gerekiyor Tansu. O da ciddi bir para tutuyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs (düzenlendi) Bu sabah Dayımı Almanya ucağına yetiştirdim. Orta konsola 50 euro bırakmış sonradan gördüm. Bari 100 bırakaydı yada hiç vermeyeydi. Çünkü bu parayı Almanyada bahşiş diye berbere veriyor. Ben onun berberimiyimki. Hiç vermese Aslan yeğenim bide dayısından paramı alacak olurdu respekt yapardık. 100 koysaydı bu seferde Yeğeni Ali yi Alman esnaf mumamelesi yapmamış olacaktı. Neyse artık.. 31 Mayıs tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Tansu Kalafatoğlu yazdı: memleketiniz zengin galiba ben sadece İstanbul gerede arasına ödüyorum o da tek yön 350 lira olması lazım abi hatt patron bazen almıyor pazartesi ankara’ya gittim. O gün ücretsiz değildi. 40 lira almış. Yeter dedi heralde Osmaniye- Bursa- İstanbul- Osmaniye arası. 23- 30 Mayıs tarihleri arasında. Yani aynı memleketteyiz. İstanbul- Ankara arasında ve Niğde- Osmaniye arasında 30 Mayısta ücret almadılar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Bari 100 bırakaydı yada hiç vermeyeydi. dertten kurtarayım iban atayım 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Çağlar Bayur yazdı: dertten kurtarayım iban atayım Kızın bayram harclığı kumbarasına attım. Yaz tatilinde bozburuna gitmek için 10 yaşında çoçuk para biriktiriyor. 105 eurosu birikti . 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Bu sabah Dayımı Almanya ucağına yetiştirdim. Orta konsola 50 euro bırakmış sonradan gördüm. Bari 100 bırakaydı yada hiç vermeyeydi. 50 öyro Almanya'da iyi para. Adam bizim şartları bilmiyor demek ki. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs (düzenlendi) Hüseyin Sönmez yazdı: 50 öyro Almanya'da iyi para. Adam bizim şartları bilmiyor demek ki. Dayım Almanyada Mütait. Geçen sene bana 3 ay çalış sana 7500 euro verecem diyen dayım. Ben onun 3 ayda vereceği parayı istanbulda daha rahat kazanıyom. 31 Mayıs tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs Ali Darbaz yazdı: Dayım Almanyada Mütait. O zaman yevmiye saat ücreti olarak mı verdi acaba. 1 saate 50 öyro yeter demiştir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mayıs Paylaş 31 Mayıs (düzenlendi) Hüseyin Sönmez yazdı: O zaman yevmiye saat ücreti olarak mı verdi acaba. 1 saate 50 öyro yeter demiştir. Yok saatlik 14 euro yevmiye veriyormuş. Asgari ücret Almanyada 12.5 euro imiş. Benim dayım çok bönkör 14 euro veriyor muş 😂 31 Mayıs tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Çağrı Alaf yazdı: Uçaklara olan arz da talep de arttığından bence ucuzlasa da farkedilir bir aşağı trend yok. Kaldı ki İran meselesinden sonra fiyatlar daha da arttı. Yine de uçakların biraz pahalı olmasını anlayabiliyorum, iyi planlama ile çok zaman kurtarıcı olabiliyorlar. Türkiye gibi bir yerde gerçekten tren ağının çok daha gelişmiş olması gerekirdi, bizim gibi enine boyuna uzun bir coğrafyada trenler hem yolcu hem de yük taşıyarak karayollarının yükünü hafifletirdi. Demiryolu hem barış zamanı hem de savaş zamanı kritik rol oynar. Hem çok güvenli hem de çok pratik, uçak gibi değil. Uçak demişken Ağustos gibi geleyim diyorum, git gel sadece bilet 65 bin lira tutuyor THY. tam o tarihte ucuz diye ben de oraya geliyordum anahtarları paspasın altına bırak 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Fatih Keskin yazdı: tam o tarihte ucuz diye ben de oraya geliyordum anahtarları paspasın altına bırak Paspas yok, anahtar 7 numaralı posta kutusunda. Kendi eviniz gibi. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Babamlar yazın köyde, sürekli git gel yaparız. 65 km mesafede. Yıllardır iki kişinin dolmuş ile gitmesi ile araba ile gitmesi aynı paraydı. Şu an arabayla 410 lira tutan yol dolmuşla 744 lira tutuyor. % 80 fazlası. Aynı mazotu alıyoruz ama neden daha pahalı? 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts