İçeriğe Yönlendir

Poco x8 pro - Samsung s25 Hangisi?

Mustafa Resül Kara

Recommended Posts

Mustafa Resül Kara

Merhabalar, telefon alma arefesindeyim. Poco x8 pro ve Samsung s25 arasında kararsız kaldım. 

Poco x8 pro 12 gb ramli modeli 31.000 TL

Samsung s25 fiyatı ise 50 000 TL civarında.

Son iki telefonum xiaomi markaydı. Şimdiki kullandığım xiaomi 12 lite telefondan memnun kalmadım. Poco da bu yüzden düşündürüyor beni. 

Olayın ikinci kısmı ise 50 000 TL Android bir telefona verilir mi sorusu. Bu paraya İPhone 15 alsam en azından ikinci el değeri olur diye düşünüyorum o yüzden Samsung s25 modeline o parayı vermek doğru mu bilemedim.

Hangisi beni üzmez karar veremedim 😊 

Yorum bağlantısı
Deniz Kom
(düzenlendi)

Önceliğiniz kamera değilse mutlaka iPhone 15 derim. Android telefonlarda ciddi değer kaybı oluyor. Ama kamera da sizin için önemli bir kriterse Andorid modellerde S25 FE ön plana çıkabilir. 36000 TL fiyatıyla da bütçeyi yaralamaz. 

tarihinde Deniz Kom tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Çağlar Bayur yazdı:

poco rokettir

Kağıt üzerinde gerçekten güzel duruyor ama kafamı karıştıran şeyler var, poco bozuluyor diye duydum ve okudum. İkincisi ise xiaominin hyperos sistemi saçmalıyor. Özellikle bunu şimdiki kullandığım 12 lite modelinde çok gördüm. 

Deniz Kom yazdı:

Önceliğiniz kamera değilse mutlaka iPhone 15 derim. Android telefonlarda ciddi değer kaybı oluyor. Ama kamera da sizin için önemli bir kriterse Andorid modellerde S25 FE ön plana çıkabilir. 36000 TL fiyatıyla da bütçeyi yaralamaz. 

Kamera ile işim yok pek. Arada sırada kullanırım. S25 fe modelinde exynos işlemci var onda da o kafa karıştırıyor 😊

o yüzden madem alacağım s25 olsun diye düşündüm.

İPhone da beni cezbeden tek durum ikinci el değeri haricinde Android daha çok seviyorum. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir önceki telefonum Poco X4 GT idi, şimdi de Poco X8 Pro Max kullanıyorum.

x4'ü 4 sene kullandım, bozulmadı, bunu da bi 4 sene kullanırım diye düşünüyorum.

İkisi arasındaki fark, Macro lens olmadığı için macro çekimlerde çok başarılı değil. Ancak OIS olduğu için sabitlemesi çok başarılı.

Performans olarak X4 de zamanının amiral gemilerine kafa tutuyordu, x8 pro max de öyle.

İşlemci marka modeline hiç takılmayın. Önemli olan benchmark sonuçlarına bakın (https://www.antutu.com/web/ranking

Son olarak, x8 pro yerine kesinlikle pro max olanı öneririm, hem performans hem de batarya konusunda bayağı farkları var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara

@Sani Gerşon bir önceki telefonum xiaomi mi mix 2 modeliydi. Çok başarılı bir telefondu. Uzun yıllar kullandım. Miui vardı o zaman gerçekten güzel bir telefondu. Kamera ile işim pek olmuyor. Donmasın kasmasın uzun yıllar götürsün derdindeyim. Bir de telefona fazla para vermeyi kendi adıma mantıksız buluyorum. Bu yüzden poco ilgimi çekti ama gel gelelim son xiaomi telefonumda yaşadığım sıkıntılar da acaba dedirtiyor. Mesela şebeke sorunu poco da olur mu? Bu konuda Samsung daha stabil olduğu için aklım biraz oraya kayıyor. 

Antutu listesine bakayım bakalım neler varmış 😊 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ne x4'te ne de x8 de herhangi bir şebeke sorunu yaşamadım, yaşamıyorum. Dediğim gibi, performans gayet yüksek olduğu için uzun zaman kullanabildim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Sani Gerşon yazdı:

Ne x4'te ne de x8 de herhangi bir şebeke sorunu yaşamadım, yaşamıyorum. Dediğim gibi, performans gayet yüksek olduğu için uzun zaman kullanabildim.

Teşekkür ediyorum cevabınız için. Peki Samsung için ne düşünüyorsunuz? 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

X3 pro vardı, klasik işlemci sorunu sebebi ile 4. senesinde gitti. 

İlk defa bir telefonum böyle bir sebepten bozuldu. Güncelleme olarakta ilk çıktığında almama rağmen güncelleme almadı pek. 

Yerine Honor 400 pro aldım, şuan olsa 600 prolarına bakarım. E sim var, kablosuz şarj var. Bataryası gayet iyi. 400 pro bile alabilirsiniz son model olsun demezseniz

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mustafa Resül Kara yazdı:

Teşekkür ediyorum cevabınız için. Peki Samsung için ne düşünüyorsunuz? 

Parasına göre pahalı. Marka farkını ortaya koyuyor. Apple iPhone 17 pro max'ın maliyeti 400$'ken 1200$'a satıyor. Üst segmentteki tüm ürünler böyle bence.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

M6Pro poco kullanıyorum. 2 yılı aştı en ufak şikayetim yok. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kağıt üzerinde

ailede 4 adet var en eskisi X3 pro, hala faal

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Ü.Emre Kartal yazdı:

Honor hiç düşünmedim işin gerçeği ama Huawei alt yapısı var sanırım o yüzden iyidir. Poco alsam 4 sene gitse kabul ederim ama Samsung ya da İPhone için kabul edilmez bir süre bana göre. 

Arıza yapana kadar sıkıntı oldu mu? 

Sani Gerşon yazdı:

İPhone için Android olarak tek rakip Samsung gibi onlar da bunu biliyor 😊 

Poco xiaomi redmi sizce her anlamda benzer mi? Bence xiaomi kendi markası olan telefonlara biraz daha özeniyor gibi. Bir de poco da reklam olayı fazla var deniyor, doğru mu? 

Murat Sahın yazdı:

Isınma reklam vs bunlar yok mu telefonunuzda? 

Çağlar Bayur yazdı:

Kağıt üzerinde yazan gerçekten de var mı diyorsun abi 😊 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kağıt üzerinde yazan gerçekten de var mı diyorsun abi

bizim veletlerin elinde parçalanmadı yanmadı ise sağlam derim. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Honor hiç düşünmedim işin gerçeği ama Huawei alt yapısı var sanırım o yüzden iyidir. Poco alsam 4 sene gitse kabul ederim ama Samsung ya da İPhone için kabul edilmez bir süre bana göre. 

Arıza yapana kadar sıkıntı oldu mu? 

Arıza yapana kadar problem olmadı ama hiçbir işaret vermeden kapandı ve bir daha açamadım. 

Kronik olarak sorunlu bir model, birçok cihazda yaşanmış. Normal şartlarda üretimsel bir durum olduğu için firma sahip çıkmalıydı, ama tabiki :)

Güncelleme konusu da problem, son modeli alıyorsun Türkiye ile yurtdışı sürümler farklı, gelmiyor güncelleme düzgün. Çok az güncelleme alıyorsun vs

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Çağlar Bayur yazdı:

bizim veletlerin elinde parçalanmadı yanmadı ise sağlam derim. 

Son xiaomi telefonumdan memnun kalsam gözüm kapalı alırdım ama hyperos sistemi sinir bozucu olabiliyor. Sizde ısınma şebeke çekmeme gibi sorunlar oldu mu? 

Ü.Emre Kartal yazdı:

Şak diye kapanması da kötü olmuş, mesela benim telefon sinyal veriyor artık beni değiştir diye 😃 Ülkemizde İPhone bile sahip çıkmıyor ürünlerine, poco dan hiç beklemem böyle bir durum 😊 güncelleme xiaomi kendi cihazlarına veriyordur. Redmi ve poco için çok uğraşmıyor demek ki 😊 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ısınma şebeke çekmeme gibi sorunlar oldu mu? 

ısınma olmaz soğutucu var poco da, ön cam altında navi açınca ısınıyor orada. çekmedi dediğimiz bir yer olmadı yollarda

Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara
Çağlar Bayur yazdı:

ısınma olmaz soğutucu var poco da, ön cam altında navi açınca ısınıyor orada. çekmedi dediğimiz bir yer olmadı yollarda

Çekmedi değilde çekiyor gibi yaptığı diyelim. Mesela çekiyor görünüyor ama çekmiyor sahte şebeke gibi. Xiaomi de bunu yaşadım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...