İçeriğe Yönlendir

Araç Danışma Kararsızım

Talha Bilgi

Recommended Posts

Talha Bilgi

Değerli Forum üyeleri aracımı çalışma arkadaşıma satıp şehir içi aktif kullanımım arttığı için benzin/lpg bir suv'a geçeyim istiyorum. Suv istememdeki ana sebep yüksek oturuş pozisyonu benim siyatik ve diz rahatsızlıklarım var koltuk konfu benim için biraz öncelik tercihi ve suvların bagajları daha kullanışlı uzun yol için.

MPV sınıfıda hala dikkatimi çekiyor Mercedes B kasa w246 yani 2013 olanlar baktım bagajı uzun yol için yetersiz gibi gördüm ama 2015 Model BMW 2 serisi ise 3 silindir olması beni biraz endişelendiriyor. 

W164 ML350 Benzinli olanlarda hayalimin bir köşesinde ama nedense bazı olumsuz yorumlar aldım kronik bazı sorunları varmış.

Elimde 1- 1.1 Milyon gibi bir rakam var extra çıkmaya gayret ettim ama beni çok yoracak gibi elimdeki paraylar aşağıdaki gibi bir liste çıkardım siz değerli dostların tavsiyelerine/ tecrübelerine ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim kafanızı ağrıttığım için.

• Kugalar çok dikkatimi çekiyor geniş, 4 çeker, bagaj ideal koltuk az kısa diyorlar ama genel konforundan kullanıcılar memnun parama 2017 sonrasından bir kaç çıkıyor ama 2017 önceside çok çıkıyor

KUGA 2018 1.5 EcoBoost

KUGA 2015 1.5 EcoBoost

• Volvo oldum olası çok severim şehrimde de kullanıcı ve iyi servisleri var xc60 süspansiyonları taş gibi olsada koltukları rahat diye biliyorum

XC60 2.0 T 2011 MODEL 

• Honda CR-V-3 kasa  2.0  atmosferik ve model olarak eski kalıyor olması  sadece biraz beni şüphede bıraksada koltuk ve iç konforu çok iyi diyorlar 

HONDA CRV 2008 MODEL

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Mercedes B Bmw 2 serisi ikiside hantal. Mercedes hatta dahada hantal yakiti yuksek. Bmw 2 serisi virajda yatar zaten önden cekisli oldugu icin bir Bmw hissiyatida yaratmaz. 

Volvo yedek parca fiyatlari yuksek 2.0t yuksek kmde can yakabilir. Honda Crv dediginiz gibi artik eski kalicak. 1.1 guzel bir bakimli SuperB bulursaniz diz mesafesi konfor yakit vs sizi fazlasiyla tatmin edicektir. Kardesiniz olucak suvlardansa D segmenti her zaman candir.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Düşük km Diesel kuga aralarında en zevkli seçenek gibi duruyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

Merhaba, konfor rahatlık istiyorsanız eşinizde dostunuzda C5 Aircross varsa mutlaka deneyin. Bende var 81000 civarında aldım 01.08.2025 tarihinde bugün itibariyle tam 20k yol yapmışım çok şükür hiç bir zaman yolculuk bittiğinde yorgun olmadım

Tabi bütçede 1.1 söylenmiş onu görmemiştim. Gönlünüze göre bulursunuz umarım

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

2018 1.6 atmosferik vitara satılmayan paraya 2018 kuga satılıyor. Suzukinin piyasası yok zatende kuganında mı hiç piyasası yok bu nasıl fiyat :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
(düzenlendi)

1.5 ecoboost kugadan özellikle de 2020 öncesinden daha da uzak durun :)

Dizel kuga bakın eğer illa kuga ise hedef. 

Ben olsam 1.1 gibi bütçem varsa elektrikli bir c3 bakardım. Hatta 250000 lira 12 ay faizsiz kredisi ile sıfır km bile alınabilir. 

Şehiriçi kullanım fazla olacağı için bence elektrikli çok cazip.

@Mehmet Ozyurek abi sence de bir elektrik iyi gitmez mi :)

tarihinde Ü.Emre Kartal tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

Düşük km Diesel kuga aralarında en zevkli seçenek gibi duruyor.

Onlar benzinli üstad benzinlisi içinde aynısını dermisiniz ? :rolleyes:

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ya ama orantısız güç kullanmak forum kurallarına aykırı olması lazım :nargile: teşekkürler 

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

1.5 ecoboost kugadan özellikle de 2020 öncesinden daha da uzak durun :)

Dizel kuga bakın eğer illa kuga ise hedef. 

Ben olsam 1.1 gibi bütçem varsa elektrikli bir c3 bakardım. Hatta 250000 lira 12 ay faizsiz kredisi ile sıfır km bile alınabilir. 

Şehiriçi kullanım fazla olacağı için bence elektrikli çok cazip.

@Mehmet Ozyurek abi sence de bir elektrik iyi gitmez mi :)

Kuga 1.5 benzinliler demekki problemliymiş öylemi ? Teh neyse başka araçlara da bakayım. Üstad elektriklilere evet çok baktım ama benim evden şarj imkanım yok, şehirler arası daha yoğun kullanıcağım ve menzil benim alabileceğim araçların çok düşük kalıyor. O yüzden kararsız kaldım. Elektrikli; benim için biraz erken sanırım ilerde daha iyi bir bütçe ayarlarsam o zaman 

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Mehmet Göktürk yazdı:

Rav4 bulunur mu

Abi az daha bütçe çıkabilirsem 300 bin km’lere yaklaşmış 2010 2.0 multidrive S felan alınabiliyor aslında abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Talha Bilgi yazdı:

Kuga 1.5 benzinliler demekki problemliymiş öylemi ? Teh neyse başka araçlara da bakayım. Üstad elektriklilere evet çok baktım ama benim evden şarj imkanım yok, şehirler arası daha yoğun kullanıcağım ve menzil benim alabileceğim araçların çok düşük kalıyor. O yüzden kararsız kaldım. Elektrikli; benim için biraz erken sanırım ilerde daha iyi bir bütçe ayarlarsam o zaman 

Şehiriçi kullanım daha fazlaysa, yapılacak uzun yol 1000 km üzeri olmayacaksa 300 km menzilli bir araç bile bence ihtiyacınızı giderir. 

Bütçeniz yakın olduğu için söylüyorum c3 alsanız elektrikli fabrika menzili 300 km, siz 250km  menzil alsanız (400 km olan araçtan ben 350-375km civarı alabiliyorum) 1000 km uzun yolda her biri 30 dk dan 4-5 mola ile rahat rahat gidersiniz. 

Tamamen dışarıdan şarj ederseniz ortalama 2.5-2.75 TL/km civarı maliyetiniz olur. 

Hem 0 km araç alma şansınız olur (1 milyon+faizsiz kredi ile) hem bakımı vs çok daha maliyetsiz olur hem de yakıttan kazanç sağlarsınız. 

Eğer 0 km olmasa da olur derseniz bütçenizden çok çok az farkla 1.2 civarına ikinciel 2025 model bile denk gelebilir

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Hem ecoboost hem powershift çok riskli olacaktır. Volvo da benzer durumda. CRV eski tamam ama daha güvenli liman olabilir. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Ramazan Turan
  • Yeni Oluştur...