İçeriğe Yönlendir

Togg t6 hakkında

Özgür ÇETİNKAYA

Recommended Posts

Özgür ÇETİNKAYA

Selamlar,

Malum seneye togg t6 modeli olacak B SUV olacak diye planlanıyor.

Kaykay şase ve lfp batarya olacak.

Sizce menzil, batarya kapasitesi ve şarj hızı ne olur ise alınır olur ve araç tahminlerimiz nedir? 

İyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun
(düzenlendi)

Lfp bataryanın kışın menzili ciddi düşüyor ısı pompasıyla ve min. 50kWh bataryayla gelirse fiyat da bugünkü hesapla 1.8 - 1.9 civarı olursa ciddi satar skatebord platform iç hacmin genişliğini sağlayacaktır ailelere de hitap eden bir araç olacaktır inşallah diye düşünüyorum.

tarihinde Muhammed Lokman Tosun tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

Selamlar,

Malum seneye togg t6 modeli olacak B SUV olacak diye planlanıyor.

Kaykay şase ve lfp batarya olacak.

Sizce menzil, batarya kapasitesi ve şarj hızı ne olur ise alınır olur ve araç tahminlerimiz nedir? 

İyi forumlar.

2 versiyon olur; uzun-kısa menzil. 

Kısa olan 300 km civarı, diğeri 400 civarı. 

Şarj hızı 11kw/100 kw olur

Fiyat konusunu kestirmek güç, seneye çıkacak ama yılbaşı sonrası mı bu zamanlar mı bu önemli. Bugün benzeri araçlar kısa menziller 1.6 uzun menziller 1.7-1.8 civarı. Yılbaşı sonrası uzun menziller 2-2.25 aralığı olur, yaza kalırsa 2.5 civarını görür bence. Rekabet edecek ise en az 300-500 altı olmalı bu rakamların. Ya da kredi imkanları iyi olmalı. 

Muhammed Lokman Tosun yazdı:

Lfp bataryanın kışın menzili ciddi düşüyor ısı pompasıyla ve min. 50kWh bataryayla gelirse fiyat da bugünkü hesapla 1.8 - 1.9 civarı olursa ciddi satar skatebord platform iç hacmin genişliğini sağlayacaktır ailelere de hitap eden bir araç olacaktır inşallah diye düşünüyorum.

Menzil konusu tamamen kullanılan yere bağlı. Kışın doğda çok düşüş olur belki ama egede, güneyde aman aman etkilemez. Isı pompası ihtiyacı da bu doğrulta etken tabi. 

Kesinlikle olmazsa olmaz gibi anlatılıyor ama bir sürü model var ısı pompası yok. Fayda/maliyet oranına bakmak lazım. Bugün fazladan ödenecek 500000 liranın aylık getirisi birçok kişinin aylık tüketimini karşılıyor :)

Alıp 5 sene kullanıp satınca da bugün 500000 verilip alınan fark çoğu araçta 100000 altına düşüyor. 

İyi karar vermek lazım

Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun
Ü.Emre Kartal yazdı:

2 versiyon olur; uzun-kısa menzil. 

Kısa olan 300 km civarı, diğeri 400 civarı. 

Şarj hızı 11kw/100 kw olur

Fiyat konusunu kestirmek güç, seneye çıkacak ama yılbaşı sonrası mı bu zamanlar mı bu önemli. Bugün benzeri araçlar kısa menziller 1.6 uzun menziller 1.7-1.8 civarı. Yılbaşı sonrası uzun menziller 2-2.25 aralığı olur, yaza kalırsa 2.5 civarını görür bence. Rekabet edecek ise en az 300-500 altı olmalı bu rakamların. Ya da kredi imkanları iyi olmalı. 

Menzil konusu tamamen kullanılan yere bağlı. Kışın doğda çok düşüş olur belki ama egede, güneyde aman aman etkilemez. Isı pompası ihtiyacı da bu doğrulta etken tabi. 

Kesinlikle olmazsa olmaz gibi anlatılıyor ama bir sürü model var ısı pompası yok. Fayda/maliyet oranına bakmak lazım. Bugün fazladan ödenecek 500000 liranın aylık getirisi birçok kişinin aylık tüketimini karşılıyor :)

Alıp 5 sene kullanıp satınca da bugün 500000 verilip alınan fark çoğu araçta 100000 altına düşüyor. 

İyi karar vermek lazım

Isı pompasının öyle bir maliyeti yok ve ısı pompası olmayan modellerin, örneğin Togg 88 kWh ile yaptığı yolu daha iyi bir termal yönetimle 60 kWh bataryayla yapabilir, bu da daha küçük bir batarya pakediyle daha fazla menzil demek ve bunu şarj süresinden, şarj için harcadığımız elektriğe kadar bir sürü etmenle düşünmemiz lazım. üstelik Ege de Akdeniz de olsa kışın LFP bataryanın kaybı en az %20 olacaktır.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Isı pompasının öyle bir maliyeti yok ve ısı pompası olmayan modellerin, örneğin Togg 88 kWh ile yaptığı yolu daha iyi bir termal yönetimle 60 kWh bataryayla yapabilir, bu da daha küçük bir batarya pakediyle daha fazla menzil demek ve bunu şarj süresinden, şarj için harcadığımız elektriğe kadar bir sürü etmenle düşünmemiz lazım. üstelik Ege de Akdeniz de olsa kışın LFP bataryanın kaybı en az %20 olacaktır.

500000 lirayı ısı pompası için söylemedim, genel olarak ek maliyet için örnek verdim. 

88 kw ısı pompasız araç ile 60 kw bataryalı ısı pompalı araç hangi koşulda denk veya daha iyi? Koşul belirtmeniz lazım, diğer türlü her koşulda olur ki öyle değil. Örnek E c3 aircross 54 kw ısı pompasız 399 km menzil var, 54 kw bataryalı e c4 418 km menzilli. Wltp karma menzil üretici değerleri bunlar. Dediğiniz gibi olsa ısı pompası ile 100 km fark görmek gerekirdi. 

Çok çok soğuk yerde fark eder ama bir üst mesajımda da dediğim gibi kesinlikle olması gereken bir özellik değil iklim koşulları o şekilde değilse. Nüfusumuzun büyük yoğunluğu batıda ve haliyle görece sıcak iklimde.

Sosyal medyada da çevremde de duyuyorum "ısı pompası yok, alınmaz" esprisi ne? Hangi durumda ne kadar faydası/alım maliyeti var? Bunlara bakmıyor büyük çoğunluk.

Eş koşullarda farklı piller arasındaki kayıp farkları baz kayıp+%10-20 arasında olur ortalama. O da iklim vs ile değişir. 

Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA

togg yönetim kurulu başkanı şuankinin yarısı fiyat olacak diyor ortalama 1,2 ile 1,4m arası diye konuşuluyor. 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

togg yönetim kurulu başkanı şuankinin yarısı fiyat olacak diyor ortalama 1,2 ile 1,4m arası diye konuşuluyor. 

2027'ye daha çok var. Yarı fiyata olacaksa bile epey kel-line bi donanım olur. Bakalım görelim. Tipi, yazılımı ve bataryası güzel olsun da, donanım o kadar elzem değil benim için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...