Baran Arslan 18 saat önce Paylaş 18 saat önce Herkese merhabalar katalitik konvertör ömrü ortalama ne kadardır ? Aracımın üzerindeki orijinal hiç değişmemiş 27 yıllık. Değişim yapılsa orijinali yok veya bulması çok zor nasıl bir yol izlenmeli ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 17 saat önce Paylaş 17 saat önce Baran Arslan yazdı: Herkese merhabalar katalitik konvertör ömrü ortalama ne kadardır ? Aracımın üzerindeki orijinal hiç değişmemiş 27 yıllık. Değişim yapılsa orijinali yok veya bulması çok zor nasıl bir yol izlenmeli ? Aftermarket Cat var onlardan montajlıyorlar orta susturucuya. Gerci senin arabadaki bozulsa düz boru yap gitsin. 1 Yorum bağlantısı
Baran Arslan 17 saat önce Yazar Paylaş 17 saat önce Ali Darbaz yazdı: Aftermarket Cat var onlardan montajlıyorlar orta susturucuya. Gerci senin arabadaki bozulsa düz boru yap gitsin. Düz boru olursa muayeneden geçmiyor hocam, ayrıca kat iptali olursa backpressure kaybından dolayı alt devirler ölü olur diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Baran Arslan yazdı: Düz boru olursa muayeneden geçmiyor hocam, ayrıca kat iptali olursa backpressure kaybından dolayı alt devirler ölü olur diye biliyorum. Aynen muayeneden geçmiyor ama alt değil üst devirler gidiyor. Düz boru ile 0-100 süresi kısalıyor ama son hız da düşüyor ve yakıt artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Baran Arslan 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce Selçuk Bakış yazdı: Aynen muayeneden geçmiyor ama alt değil üst devirler gidiyor. Düz boru ile 0-100 süresi kısalıyor ama son hız da düşüyor ve yakıt artıyor. Ben tam tersi olarak biliyordum abi. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Baran Arslan yazdı: Ben tam tersi olarak biliyordum abi. Benim araba düz boru idi çok güzel devirleniyordu, orijinale çevirince biraz üzüldüm 😅 1 1 Yorum bağlantısı
Baran Arslan 16 saat önce Yazar Paylaş 16 saat önce Selçuk Bakış yazdı: Benim araba düz boru idi çok güzel devirleniyordu, orijinale çevirince biraz üzüldüm 😅 Seste ne kadar değişim oldu ? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 16 saat önce Paylaş 16 saat önce Sağlıklı yakıt yanma sistemi olan araçlar 120k periyodu koyuyor değişim için 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Baran Arslan yazdı: Seste ne kadar değişim oldu ? Yaklaşık yarı yarıya bir azalma oldu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 saat önce Paylaş 8 saat önce Tıkanması yanlış ya da aşırı yağdan yahut lpg den olur. Ya tıkanır ya çatlar ses yapar. Periyodik bakımı değişimi yoktur. Gerektiği zaman muadil ile değişir 2 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Baran Arslan yazdı: Düz boru olursa muayeneden geçmiyor Bizim araçta da susturucu şeklinde düz boru var. 2013 yılından bu yana kullanılıyor. Muayenede herhangi bir sorun olmadı. 1 Yorum bağlantısı
Baran Arslan 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Üzerindeki orijinal diye söktürmek istemedim ama aracın egzoz sesi çok hoş değil tıkanıklık var gibime geliyordu egzozcuya gösterdiğimde net olarak tıkalı falan demedi ama değişse iyi olur diye konuşuldu. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) 2021 de çift katalizör olan focus 2'de 160bin km civarı muadil ile değişim yaptık. 2025 yılında araba katalizörden tekrar hata vermeye başladı. Hata tam süzmeme üstüne, artık bir şey yapmıyorum. Performansta hissettiğim bi şey yok büyük ihtimalle tıkanmamıştır ama kat tam süzmüyor diye hata veriyor. ya da oksijen sensörü bozuldu. araba 207 binde.. Hatayı 5. vites 80-90 km ile yol gittiğimde veriyor. uzun yolda 3000 devirin üstünde 100-120 gidince hata vermiyor. şehir içi kullanımda da vermiyor. bu şekilde devam.. 6 saat önce tarihinde Görkem Karakaş tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Görkem Karakaş yazdı: 2021 de çift katalizör olan focus 2'de 160bin km civarı muadil ile değişim yaptık. 2025 yılında araba katalizörden tekrar hata vermeye başladı. Hata tam süzmeme üstüne, artık bir şey yapmıyorum. Performansta hissettiğim bi şey yok büyük ihtimalle tıkanmamıştır ama kat tam süzmüyor diye hata veriyor. ya da oksijen sensörü bozuldu. araba 207 binde.. Hatayı 5. vites 80-90 km ile yol gittiğimde veriyor. uzun yolda 3000 devirin üstünde 100-120 gidince hata vermiyor. şehir içi kullanımda da vermiyor. bu şekilde devam.. Lpg var mı 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mehmet Göktürk yazdı: Lpg var mı 50 binden beri lpgli. 160binde ilk değişimi yaptık. sanıyorum muadilde 30-35 bin gitti ya da o2 sensor arızalandı.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Görkem Karakaş yazdı: 50 binden beri lpgli. 160binde ilk değişimi yaptık. sanıyorum muadilde 30-35 bin gitti ya da o2 sensor arızalandı.. lpg varsa manifold ve sonrası bozulur 1 Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 3 saat önce Paylaş 3 saat önce (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: lpg varsa manifold ve sonrası bozulur yanma değerleri şuan mükemmele yakın, tekleme tıksırma yok bu yılbaşında baskı balata ve trigerde değişti. bakımlar zaten düzenli olarak senelik yapılıyor. biraz yağ kaçağı var. onun dışında on numara kondisyonda. kat arızasını artık takmıyorum hocam bu sene sonunda vedalaşabiliriz kendisiyle bakalım nasip 3 saat önce tarihinde Görkem Karakaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Servet Aydın yazdı: Sağlıklı yakıt yanma sistemi olan araçlar 120k periyodu koyuyor değişim için demekki 300 bin km filan çalışır benzinde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts