Metin Uzunoğlu 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz Furkan Avcı yazdı: HAngisi hocam Mondeo mu soket mi her ikisi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 6 Temmuz Paylaş 6 Temmuz ilk aldığımda ve geçen sene bu hortum u değiştirdim mondeo da kronik ama takması filan çok basit 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 Temmuz Yazar Paylaş 6 Temmuz Fatih Keskin yazdı: ilk aldığımda ve geçen sene bu hortum u değiştirdim mondeo da kronik ama takması filan çok basit İyi ki önde bir yerde çok kolay gördüm ve düzelttim. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 11 Temmuz Yazar Paylaş 11 Temmuz Metin Uzunoğlu yazdı: Halen daha sözümün arkasındayım. Hocam başa döndük, Bugün öğrendim ki motor tesisatı sadece ara lehim noktalarına bakılmış, tesisat ölçümü, kontrolü yapılmamış, boş yere ECU yu söküp göndermişiz Ön SAM dan motora giden 2 ayrı (MR1 ve MR2) tesisatta herhangi bir ölçüm yapılmamış, şok oldum ben yapıldı biliyordum. motor ECU sunu besleyen iki ana hat var ön SAM dan çıkan, bu ön SAM araba Ankara'da iken söküldü, takıldı, yerine başka SAM takıldı test için vs... bayağı kurcalandı alsında. Belkide soketlerde bir gevşeklik temassızlık oldu ama biz oraya bakmamışız maalesef, haftaya ilk iş burayı söküp dağıtıp kontrol edeceğim. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Evet babasının düşmanlarına ben sövdüm, siz başka bir şey bulun Şimdi tam nokta atışı budur demiyorum ama 2-3 tane şeyi aynı anda tespit edince bilemedim. Antalya dönüşü fırsatı bulunca indim garaja ön SAM ı sökeyim dedim, öncelikle arkadaki aksesuar aküsünü söktüm çünkü ön SAM da her daim canlı hatlar var. Neyse tablayı açtım söktüm ama çok fazla soket olunca alt tarafta uzandıklarımı elle yerine tekrar oturtmaya çalıştım sıkışaltırdım, ama asıl motor ECU ya gidenleri kontrol etmek istedim, aşağıdaki resimdeki işaretlediğim soketleri söktüm temizledim ve sıkınca tekrar yerine bastırdım ( bunu daha önce yapmamıştım.) Ayrıca orada gördüğünüz bütün röleler orjinal mercedes ile değişti, eskileri yedekte duruyor. (röle değişimi çözmemişti problemi çünkü) Daha sonra motorun üstünde olan kablo tesisatının vidalarını söküp gevşettim de ne göreyim Bu manifoldu değişirken böyle değildi (sebebi bu olamaz evvelden böyle değildi ama arızamız vardı) ama bir şekilde bağlantı noktaları lehimlenirken bu kanalı altı kuruduğu için dağıldı muhtemelen ama bu şekilde bırakılmamalıydı. Bugn olmasa 2 ay sonra yine arıza arayacaktık. Neyse bende yanmaz bez bant vardı güzelce kanal gibi toplamaya çalıştım en azından motorun üstün değmesin dimi. sonra arabayı çalıştırdım çalışınca gittim yattım. Ertesi gün ufaklığı okula götürdüm oradan işe dönerken hem deneyeyim hem de video çekeyim derken herhangi bir tekeleme vs olmadı ama arıza lambası yandı, video da sonda görünüyor. İşe vardım arızaya baktım, bizim elektirksel çöküntü kodu 2177 yok ama daha önce bahsettiğim sağ kat öncesi O2 sensörüne hata vermiş yine. İyi dedim artık bir gideyim ustaya da lifte kaldırıp soketi tekrar oturtalım. Hazır mısınız? alt muhafazayı sökünce vay babasının düşmanlarını dedim yine O2 sensörünün yukarıya doğru giden kablosu yerinden çıkıp katalizörün üstüne yapışmış, üstündeki koruma kılıfı yanmış ama içindeki kablolar erimemesine (bariz bir kablo görmedim ben şase yapacak, ama bazı kaynaklar 500-600 derece sıcaklıklta mikro elektriksel kısa devre yapabilir demiş, benim uzmanlık alanım değil) rağmen elimizi dokundurduğumuz gibi sensör komple bozulmuş, bunu soketleri yerine oturtup test ederken gördük. Bu arada arkada ki yeşil kablo da KAt öncesi O2 sensörünün (asıl onun için gitmiştim lifte) o da düşmüş ön şafta sürtüyor ama kılıf yırtılmamış. İkisini birden sipariş verdim gelincede taktık, çok şükür yaklaşık 300 km oldu 2177 kodu ve o2 sensör kodları yok. Şimdi ihtimaller ya ön SAM da ki soketler bir şekilde gevşekti ara sıra ark yapıyordu, yada O2 sensörünün içinde kısa devre yapıp sensör hatlarındaki elektriği anlık çöktürüyordu. ekzantrik manyetik sensörlerle aynı bağlantı noktasından beslendiğini düşünüyorum. İnşallah burdan geriye dönmeyiz bir daha. 8 Yorum bağlantısı
Recommended Posts