İçeriğe Yönlendir

600-650 Bin TL Bandında İlk Araba Tavsiyesi

Ömer Kaçamak

Recommended Posts

Ömer Kaçamak

Herkese merhaba  ilk arabamı almayı düşünüyorum. Bütçem yaklaşık 600-650 bin TL civarında. Özellikle manuel vites bakıyorum. HB veya sedan fark etmez; benim için en önemli kriter aracın olabildiğince sorunsuz msarafsız düşük km’li olması.

İlk araç olacağı için beni çok yormayacak kronik problemi az satarken de çok üzmeyecek modeller önceliğim. Bu bütçede hangi araçlara bakmamı önerirsiniz? Özellikle temiz bulunursa uzun süre binilebilecek manuel araç tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Seat ibiza 2014 model bakabilirsiniz.

Kullandığım sıkıntısız sorunsuz bi araç,hemde spor genç işi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

imzanızda linea var. bu demektir ki fiat ustanız var. belki egea felan bakabilirsiniz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Muhammet Ergün yazdı:

2015 fiesta olabilir.

Bu rakamlara 2015 çok zor. Olan da ya km yüksek olur ya da çok fazla boya değişen olur. 

Yorum bağlantısı
Ersen şahin

Eğer düşük km'de bulursanız Astra g kasa derim hiçbir kronik problemi yok 

Yedi yıl kullandık arıza olarak sadece Egr valfi değişmişti 

Kalıbına göre bakarsak yol tutuşu çok güzel konforuda iyidir 

Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek

Fiat punto evo düşük km temizlerinden bulabilirsiniz öneririm 

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Marka model tip size kalmis ama tecrube dayanarak, 

1. hem dusuk km olsun hem sorunsuz olsun hem deger cok kaybetmesin satarkende zorlanmiyim. Ama butcemiz gun sartlarinda piyasaya gore cokta yuksek degil.

2. Araci alirken ucuza al satarken piyasasi neyse ona gider 3 asagi 5 yukari.

3. 600 650bintlye ayni senin dusuncende kullanici ve al satci o kadar kisi araba bakiyor ki rakiplerin cok, ya kmsi yuksek 200+binlerde piyasasi olan bir arabaya sirf kolay satilir ve sorunsuz diye alicaksin. Ya kmsi dusuk ama piyasasi cok hizli olmayan bir arac alicaksin kronigi olmasada yasi oldugu icin elbet ariza cikaricak. 

4 Yada parcasi ucuz kmsi ortalarda cokta sekle piyasasina bakmadan kullandihim surede ariza cikarmasin cikarirsada can yakmasin mantigi. I20 Ceed Rio Symbol linea Punto Accent ve turevleri genellikle benzin lpg kmler onlarda dusuk olur. Ayrica sorunsuz kronigi olmayan araba yoktur. Krongi yoktur ama yalitimida zayiftir bir siddetli yagmura yakalanirsin tavandan ikinci dunya savasi ucak savar mermisi gibi ses gelir. Mekanik iyidir yol tutus yoktur. Her marka modelin artisi eksisi vardir. Insallah gonlune gore bisi bulursun.

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

600-650 bin bütçe ile illa düşük kilometreli bir araç ararsan,

Sonuç ya kaza yapmış tekrar toplanmış bir araç yada eski model bir araç olur. 

Aracın kilometresi tek başına değerlendirilecek bir kriter değildir. Aracın nasıl kullanıldığı ve nasıl bakım yapıldığı önemli. Titiz bir kullanıcının düzenli bakımlarını yaptığı 300 bin km de ki aracı, bakımsız kötü kullanılmış 50bin km de bir araçtan iyi durumda olabilir. 

Ben kriterlerini yeniden düzenlemeni öneririm. 

600-650 bine temiz bakımlı yüksek kilometreli kaliteli bir araba mı ?

600-650 bine kazalı boyalı cilalı düşük kilometreli ucuz giriş seviyesi bir araba mı ?

600-650 bine düşük kilometreli, temiz bakımlı ama bayağı eski model bir araba mı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Evren Erakçora
  • Yeni Oluştur...