Serkan Gülderen 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Murat Azalma yazdı: Özellikle ÖTV muafiyet kanununa bağlı rapor ile alımlara uygun olsun diye 1 senede yerli üretim çıkan bir araç. fiyat skalası tamamıyla ÖTV muafiyeti üzerine kurgulu. 2.871.000 TL olan sağlık raporu ile ÖTV muaf limitlerinde , bu kurala uyan yerli üretim tüm araçlardan daha büyük boyutlara ve bagaja sahip bir model. Şimdilik talebin beklenen kadar olmadığını gözlemledik. Büyük reklamlar ile girdi. Perakende satışlarda başarı olmayacak olsa da , raporlu alımlarda beklentiyi karşılayacaktır. bu araç sadece Türkiye için mi üretilecek yani? Yorum bağlantısı
Murat Azalma 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Serkan Gülderen yazdı: bu araç sadece Türkiye için mi üretilecek yani? Bu konuda bilgim yok. İhracat olacak mı bilmiyorum. Fakat burada üretilmesinin asıl sebebi iç pazarda ÖTV muafiyeti ile satış amaçlı. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Mustafa Tüfekçi yazdı: Çıkış fiyatı beklentimin üstünde. Boyutlar iyi malzeme kalite ve hissi için dokunmam lazım. Beni heyecanlandırmadı. Renonunun Clio ve Meganı dışında yeni çıkan modelleri rakiplerine göre hep hüsranla sonuçlandığı gerçeğini kırar inşallah kesinlikle. ithal benzer segmentteki stellantis hibirtler 2400 2500 civarı zaten. yarısı yerli arabanın fiyatın neden aynı? Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Reno, C tipi farlardan vazgeçmemeliydi, bu da kimliksiz araç kafilesine katılmış oldu. Yorum bağlantısı
Serkan Derya 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Bazı yorumlar aracı hiç kullanmadan , hissiyatını bilmeden çok keskin yapılıyor. Lansmanda Türk kullanıcıların taleplerine göre yapıldı dendi. Geniş bagaj ve iç hacim, teknoloji , cam tavan vs. Artık fiyat algısı kalmadığı için insan pahalı mı ucuz mu ona karar veremiyor. Ama ÖTV muafiyet avantajı olması bence sattıracak. Alamadığımız herşey her geçen gün daha ulaşılmaz oluyor. Parasının karşılığı mı bilemem ama sonrasında bu rakamlara da bulunmaz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Serkan Derya yazdı: ÖTV muafiyet avantajı olması bence sattıracak Sattıracak derken, buna hakkı olanlar zaten alabiliyor. Ekstra bir satım olmaz da, pastadan pay koparabilir diyelim. Yani senede 100 tane ötv muafiyetli araç satılırken hala 100 tane satılacak, sadece Renault da buna katılabilecek. Bu arada ben Renault olsaydım, Boreal yerine Duster'ı üretir, daha düşük maliyetle ÖTV pastasına ortak olmayı düşünürdüm. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Derya 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: megane için sorunlu demiyorum ama bende 5 yılda termostat değişmemeli. 15 sene gitmeli. Neden bozuluyor? Çok arabam olmadı hepsi japon oldu. Hiç değişmedim. Bilmiyorum o yüzden Termostat dediğiniz çok büyük bir masraf kalemi değil. 1.2 puretech aynı km de triger değiştiriyor sürekli. Asıl sorun öyle birşey bence. Birde kaçımız aldığımız araçları 100 bin km veya daha fazla kullanıyoruz? En fazla 1 bilemedin 2 kere değişir. Bence de çok büyük sorun değil termostat. Zamanında değiştiği takdirde tabii Yorum bağlantısı
Serkan Derya 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Sani Gerşon yazdı: Sattıracak derken, buna hakkı olanlar zaten alabiliyor. Ekstra bir satım olmaz da, pastadan pay koparabilir diyelim. Yani senede 100 tane ötv muafiyetli araç satılırken hala 100 tane satılacak, sadece Renault da buna katılabilecek. Bu arada ben Renault olsaydım, Boreal yerine Duster'ı üretir, daha düşük maliyetle ÖTV pastasına ortak olmayı düşünürdüm. Demek istediğim bu araçla birlikte, megane - egea tarzı muafiyetle araç alacak olanlar, bu rakamlara bu araca yönelir. Tabii ki muafiyetli alabilen insan sayısı belli ama bu araca daha çok yönelim olur bundan sonra. 100 olmazda 170 olur satış adedi. Boyut, teknoloji, büyük araç isteği vs. bu konuyu etkiler. Duster yeni kasa ile imajı biraz kaybetti galiba. Dizel olmayışı arazi kullanımı yapacaklar için biraz eleme nedeni oldu Duster' ı galiba. Ama size katılıyorum. Yeni ve geleceği belli olmayan bir modeli 10 yıl kullanım zorunluluğu biraz kumar. Duster gibi ülkede yer etmiş bir model üstüne yoğunlaşmak daha mantıklı olabilirdi. Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Sani Gerşon yazdı: Niye herkes Bigster diyor buna anlamadım. Bildiğimiz Duster bu ya? Çok para bence bu araç için. ÖTV muafiyetli alacaklar için ama büyük şans. Listeye girebilmiş yerlilik oranı ile. Bence de çok para, Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Serkan Derya yazdı: Termostat dediğiniz çok büyük bir masraf kalemi değil. 1.2 puretech aynı km de triger değiştiriyor sürekli. Asıl sorun öyle birşey bence. Birde kaçımız aldığımız araçları 100 bin km veya daha fazla kullanıyoruz? En fazla 1 bilemedin 2 kere değişir. Bence de çok büyük sorun değil termostat. Zamanında değiştiği takdirde tabii “aracı zaten 5 sene biniyoruz ya” şeklinde yorumlara katılmıyorum. Kendini kandırmaca diye düşünüyorum. Ben 300.000km biniyorum. Ya da 100.000km binilen araç hurdaya çıkmıyor. Başkası kullanmaya devam ediyor. Sonra burada gelip başlık açıyor. Araç 100.000’de yeniden doğmadığına göre demekki 100 bin binip satıyoruz diyemeyiz. Aracın yaşantısı devam ediyor. Ürünleri sadece bizde olduğu sürede değerlendirmek nasıl bi skala merak ediyorum. önceki mesajda da dedim. 200 bin km kullandığım araçlar oldu. Ne termostat ne triger değiştim. Değişenler işi normalleştirmişse bilemem. Masrafını da bilemem. Aha bozuldu hararet yapacak diye tedirgin olarak da binemem ortam şu hale geldi, anlatayım; arabaya turbo takılıyor. 0-100 hızlanma testi yapılıyor. Haliyle yüksek devir çeviriyor. Altta yorumcu; motor harika. Şanzımana da bi el atmaları lazım, çok bağırıyor. bu insanlar sosyal medyaya yön veriyor. Neymiş? Ses yalıtımmış. Neymiş? Kaput izolatörmüş. Neymiş? Direksiyon dönünce yanan sis lambasıymış. çok boş insan var çok. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Neymiş? Ses yalıtımmış. Neymiş? Kaput izolatörmüş. Neymiş? Direksiyon dönünce yanan sis lambasıymış. 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Selçuk Keleş yazdı: Reno, C tipi farlardan vazgeçmemeliydi, bu da kimliksiz araç kafilesine katılmış oldu. Bu ve duster Renault kimliği dışında dacia kimlikli araçlar aslında. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Murat Azalma yazdı: Bu konuda bilgim yok. İhracat olacak mı bilmiyorum. Fakat burada üretilmesinin asıl sebebi iç pazarda ÖTV muafiyeti ile satış amaçlı. "Bursa'daki OYAK Renault fabrikalarında üretilen C-SUV segmentindeki bu model, Türkiye’de üretilip başta Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika olmak üzere 30'u aşkın ülkeye ihraç edilmektedir." şeklinde bir bilgi var, sadece Türkiye için hiçbir marka model üretmez sanırım , ötv muafiyetli satış politikası devede tüy olarak kalır genel ihracat sayısında yani. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Metin Uzunoğlu yazdı: Bu ve duster Renault kimliği dışında dacia kimlikli araçlar aslında. O zaman Reno , Dacia kimlikli araçlar yapmasın olmuyo böyle 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Reno amca habire model çıkartıyor 2 sene sonra kapatıyorsun. Clio megan kadjar captur devam et git. Birde koleos. Bi modeli de devam ettir ya bu nedir. Meganı bile kapattın bi ara samsungdan bişey getirip fluence diye sattın keza latitude. Safranı neden devam ettirmedin. Bak adam 100 senedir polo golf passat satıyordu o da bitirdi neyse 1 Yorum bağlantısı
Murat Azalma 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Serkan Gülderen yazdı: "Bursa'daki OYAK Renault fabrikalarında üretilen C-SUV segmentindeki bu model, Türkiye’de üretilip başta Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika olmak üzere 30'u aşkın ülkeye ihraç edilmektedir." şeklinde bir bilgi var, sadece Türkiye için hiçbir marka model üretmez sanırım , ötv muafiyetli satış politikası devede tüy olarak kalır genel ihracat sayısında yani. Mutlaka öyle Serkan abi. sadece burası için üretti demek istemedim. burada üretiliş amacının baş sebeplerinden biri ÖTV muaf müşterisi. İç pazar için ÖTV muafiyeti için yılda ortalama 250 bin adet araç satışı var. Reno gibi bir marka için bizim pazar önemli. Toyota için konuştuğumuzda C_HR buradan 59 ülkeye satılıyor ve adetler yüksek , evet deve de tüy kalır. ama reno için işler bu pazarda daha önemli. 1 saat önce tarihinde Murat Azalma tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce (düzenlendi) Emekli için ötv muafiyeti çıkarsa bizim arabaların piyasası düşer. 40 dakika önce tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Azalma 34 dakika önce Paylaş 34 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Emekli için ötv muafiyeti çıkarsa bizim arabaların piyasası düşer. Hurda indirimi reddedilmişti. Bunun da sonucu o olacaktır diye düşünüyorum. Gelse babam çiftçi emeklisi , bir araç alabilirim ama sanmıyorum. Listeye Boreal de eklenmeli artık Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 dakika önce Paylaş 22 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Emekli için ötv muafiyeti çıkarsa bizim arabaların piyasası düşer. Şahin Doğan da yeniden üretilecekmiş... Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 dakika önce Paylaş 21 dakika önce Sani Gerşon yazdı: Şahin Doğan da yeniden üretilecekmiş... koçun içindeyim yok öyle bişiy Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 dakika önce Paylaş 15 dakika önce İlkay Başaran yazdı: Reno amca habire model çıkartıyor 2 sene sonra kapatıyorsun. Clio megan kadjar captur devam et git. Birde koleos. Bi modeli de devam ettir ya bu nedir. Meganı bile kapattın bi ara samsungdan bişey getirip fluence diye sattın keza latitude. Safranı neden devam ettirmedin. Bak adam 100 senedir polo golf passat satıyordu o da bitirdi neyse 2 sene önce haberlerde reno 20 yeni model üretecek demişlerdi. Daha 3’teyiz Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 12 dakika önce Paylaş 12 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Emekli için ötv muafiyeti çıkarsa bizim arabaların piyasası düşer. önce çiftçi emeklisi diye okudum. Sani Gerşon yazdı: Doğan da yeniden üretilecekmiş... hayır, yalan külli. Ali Darbaz yazdı: koçun içindeyim yok öyle bişiy ne pis bir forum burası ya 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 7 dakika önce Paylaş 7 dakika önce Ali Darbaz yazdı: koçun içindeyim yok öyle bişiy Nasıl yani? Haberler yalan mı söylüyor? https://www.sozcu.com.tr/koc-holding-gun-sayiyor-iki-efsane-model-icin-geri-sayim-basladi-p216249 Yorum bağlantısı
Recommended Posts