İçeriğe Yönlendir

Renault Boreal Çıktı...

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Serkan Derya
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

“aracı zaten 5 sene biniyoruz ya” şeklinde yorumlara katılmıyorum. Kendini kandırmaca diye düşünüyorum. Ben 300.000km biniyorum. Ya da 100.000km binilen araç hurdaya çıkmıyor. Başkası kullanmaya devam ediyor. Sonra burada gelip başlık açıyor. Araç 100.000’de yeniden doğmadığına göre demekki 100 bin binip satıyoruz diyemeyiz. Aracın yaşantısı devam ediyor. Ürünleri sadece bizde olduğu sürede değerlendirmek nasıl bi skala merak ediyorum. 

önceki mesajda da dedim. 200 bin km kullandığım araçlar oldu. Ne termostat ne triger değiştim. Değişenler işi normalleştirmişse bilemem. Masrafını da bilemem. Aha bozuldu hararet yapacak diye tedirgin olarak da binemem

ortam şu hale geldi, anlatayım;

arabaya turbo takılıyor. 0-100 hızlanma testi yapılıyor. Haliyle yüksek devir çeviriyor. Altta yorumcu; motor harika. Şanzımana da bi el atmaları lazım, çok bağırıyor. 

bu insanlar sosyal medyaya yön veriyor. Neymiş? Ses yalıtımmış. Neymiş? Kaput izolatörmüş. Neymiş? Direksiyon dönünce yanan sis lambasıymış. 

çok boş insan var çok. 

Yanlış anladınız :) ben 100 bin km sonra araç biter anlamında demedim. Arabanın sahiplik süresi boyunca kaç kere bu dertleri çıkar onu demek istedim. Tabii ki araç 100 bin km de hurdaya çıkmaz. Şu an aracım 157 bin km de. 140 bin km de aldım. Daha önce de 180 bin km de alıp 230 bin km de sattığım aracım oldu. Sadece araçlarda kronik olarak adlandırılan ve %100 çözümü olduğu halde vebalı muamelesi gören araçlar var. 

Aracın derdi var çözümü de varsa sorun yok :) Ben aracı daha kullanmadan , hissiyatını bilmeden kıyas yapanlar için yazdım. Son satırda bahsettiğiniz bence inceleme videolarında her biri araba gurusu olan insanlar sayesinde oldu. Herkes araba uzmanı. Neye göre kime göre ? Çok haklsınız. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

“aracı zaten 5 sene biniyoruz ya” şeklinde yorumlara katılmıyorum. .

Birebir aynı fikirdeyim. Bazı esnaf arkadaşlar var benden sonra tufancı. İşi enteresan yanı fabrika müdürleri de aynını düşünüyor. 

Ford otosan müdürü ile kongrede bunu konuştum. Önce anlamadı. Garanti süresinde ne olabilir ki biz hallediyoruz felan dedi. Sonra anladı. Öte yandan 6 ay sonra vefat etti.

dediğim şuydu:

Bir arabanın 2. elini 1. eli belirler.  3. eli 2. elini belirler. 4. eli 3. elini belirler. Sen 10-20 yaşındaki arabaların akibetine yönelik planlama yapmaz isen uzun dönemde araban satılmaz ikinci eli düşer.  Çünkü 7. eli düşmüştür. İkinci eli düşünce birinci elde de tercih edilmez.  

Mersedesin en önemli artılarından biri çok eski bile olsa parça ve usta bulunabilmesi ve global mersedesin bunun arkasında durmasıdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Sen 10-20 yaşındaki arabaların akibetine yönelik planlama yapmaz isen uzun dönemde araban satılmaz ikinci eli düşer.

ford otosan hiçbir zaman ikinci el e yönelik bir çalışma yapmamıştır zira asıl üretim konusu ticari araçlar, onların ikinci el dinamiği çok farklıdır coğrafyasal işler, gpt ler ai ler yetersiz kalır anlamaz 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tam da umutlanmıştım bak şimdi...

Emekliler de bekliyor, o ne olacak?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Birebir aynı fikirdeyim. Bazı esnaf arkadaşlar var benden sonra tufancı. İşi enteresan yanı fabrika müdürleri de aynını düşünüyor. 

Ford otosan müdürü ile kongrede bunu konuştum. Önce anlamadı. Garanti süresinde ne olabilir ki biz hallediyoruz felan dedi. Sonra anladı. Öte yandan 6 ay sonra vefat etti.

dediğim şuydu:

Bir arabanın 2. elini 1. eli belirler.  3. eli 2. elini belirler. 4. eli 3. elini belirler. Sen 10-20 yaşındaki arabaların akibetine yönelik planlama yapmaz isen uzun dönemde araban satılmaz ikinci eli düşer.  Çünkü 7. eli düşmüştür. İkinci eli düşünce birinci elde de tercih edilmez.  

Mersedesin en önemli artılarından biri çok eski bile olsa parça ve usta bulunabilmesi ve global mersedesin bunun arkasında durmasıdır.

Bence bu durum mobilyacının vur kaç montaj yapmasıyla aynı. Ülkece 3 gün sonrasını planlamadan iş yapar olduk

herkes safa yatıp işi üstünden atma derdinde. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Sinan Akgöl
  • Yeni Oluştur...