İçeriğe Yönlendir

Renault Boreal Çıktı...

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Serkan Derya
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

“aracı zaten 5 sene biniyoruz ya” şeklinde yorumlara katılmıyorum. Kendini kandırmaca diye düşünüyorum. Ben 300.000km biniyorum. Ya da 100.000km binilen araç hurdaya çıkmıyor. Başkası kullanmaya devam ediyor. Sonra burada gelip başlık açıyor. Araç 100.000’de yeniden doğmadığına göre demekki 100 bin binip satıyoruz diyemeyiz. Aracın yaşantısı devam ediyor. Ürünleri sadece bizde olduğu sürede değerlendirmek nasıl bi skala merak ediyorum. 

önceki mesajda da dedim. 200 bin km kullandığım araçlar oldu. Ne termostat ne triger değiştim. Değişenler işi normalleştirmişse bilemem. Masrafını da bilemem. Aha bozuldu hararet yapacak diye tedirgin olarak da binemem

ortam şu hale geldi, anlatayım;

arabaya turbo takılıyor. 0-100 hızlanma testi yapılıyor. Haliyle yüksek devir çeviriyor. Altta yorumcu; motor harika. Şanzımana da bi el atmaları lazım, çok bağırıyor. 

bu insanlar sosyal medyaya yön veriyor. Neymiş? Ses yalıtımmış. Neymiş? Kaput izolatörmüş. Neymiş? Direksiyon dönünce yanan sis lambasıymış. 

çok boş insan var çok. 

Yanlış anladınız :) ben 100 bin km sonra araç biter anlamında demedim. Arabanın sahiplik süresi boyunca kaç kere bu dertleri çıkar onu demek istedim. Tabii ki araç 100 bin km de hurdaya çıkmaz. Şu an aracım 157 bin km de. 140 bin km de aldım. Daha önce de 180 bin km de alıp 230 bin km de sattığım aracım oldu. Sadece araçlarda kronik olarak adlandırılan ve %100 çözümü olduğu halde vebalı muamelesi gören araçlar var. 

Aracın derdi var çözümü de varsa sorun yok :) Ben aracı daha kullanmadan , hissiyatını bilmeden kıyas yapanlar için yazdım. Son satırda bahsettiğiniz bence inceleme videolarında her biri araba gurusu olan insanlar sayesinde oldu. Herkes araba uzmanı. Neye göre kime göre ? Çok haklsınız. :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

“aracı zaten 5 sene biniyoruz ya” şeklinde yorumlara katılmıyorum. .

Birebir aynı fikirdeyim. Bazı esnaf arkadaşlar var benden sonra tufancı. İşi enteresan yanı fabrika müdürleri de aynını düşünüyor. 

Ford otosan müdürü ile kongrede bunu konuştum. Önce anlamadı. Garanti süresinde ne olabilir ki biz hallediyoruz felan dedi. Sonra anladı. Öte yandan 6 ay sonra vefat etti.

dediğim şuydu:

Bir arabanın 2. elini 1. eli belirler.  3. eli 2. elini belirler. 4. eli 3. elini belirler. Sen 10-20 yaşındaki arabaların akibetine yönelik planlama yapmaz isen uzun dönemde araban satılmaz ikinci eli düşer.  Çünkü 7. eli düşmüştür. İkinci eli düşünce birinci elde de tercih edilmez.  

Mersedesin en önemli artılarından biri çok eski bile olsa parça ve usta bulunabilmesi ve global mersedesin bunun arkasında durmasıdır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Sen 10-20 yaşındaki arabaların akibetine yönelik planlama yapmaz isen uzun dönemde araban satılmaz ikinci eli düşer.

ford otosan hiçbir zaman ikinci el e yönelik bir çalışma yapmamıştır zira asıl üretim konusu ticari araçlar, onların ikinci el dinamiği çok farklıdır coğrafyasal işler, gpt ler ai ler yetersiz kalır anlamaz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tam da umutlanmıştım bak şimdi...

Emekliler de bekliyor, o ne olacak?

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Birebir aynı fikirdeyim. Bazı esnaf arkadaşlar var benden sonra tufancı. İşi enteresan yanı fabrika müdürleri de aynını düşünüyor. 

Ford otosan müdürü ile kongrede bunu konuştum. Önce anlamadı. Garanti süresinde ne olabilir ki biz hallediyoruz felan dedi. Sonra anladı. Öte yandan 6 ay sonra vefat etti.

dediğim şuydu:

Bir arabanın 2. elini 1. eli belirler.  3. eli 2. elini belirler. 4. eli 3. elini belirler. Sen 10-20 yaşındaki arabaların akibetine yönelik planlama yapmaz isen uzun dönemde araban satılmaz ikinci eli düşer.  Çünkü 7. eli düşmüştür. İkinci eli düşünce birinci elde de tercih edilmez.  

Mersedesin en önemli artılarından biri çok eski bile olsa parça ve usta bulunabilmesi ve global mersedesin bunun arkasında durmasıdır.

Bence bu durum mobilyacının vur kaç montaj yapmasıyla aynı. Ülkece 3 gün sonrasını planlamadan iş yapar olduk

herkes safa yatıp işi üstünden atma derdinde. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

2015 deki fuarda Egea lansmanına katılmıştım. O zaman adı Aegea idi arabanın. Sonra Egea oldu. Resmini çekmiştim lansmanda. Yeni arabada egea gibi sonradan ismi değişirmi bilmem.

20150531_120525-EDIT.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

O zaman adı Aegea idi arabanın. Sonra Egea oldu.

sıfır showroom da görürsen arka isim logusuna bak hala AegeA yazar. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Sani Gerşon yazdı:

Koç'un ağzından duymadan inanmam, Ali,Ali Koç a sor. Sor Ali Koç a sor.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

1.3 Tce ile bol bol termostat sorunuyla dövüşür durur artık kullanıcı :) 

1.6 tdi motorlu vw'lerde çerez gibi değişiyor ama gel gör kimse lafını etmiyor. Bendeki B8 200k sürede 5 kere değişti. Kaldı ki üstündeki motorun üretimi çok ızın yıllardır vardı. Ha iki kere de elektrikli devirdaim değişti gavurun

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
(düzenlendi)

Macera aramayın. Ali abi ne aldıysa onu alın rahat edin. Neymiş o dacia kökenli arabalar. 1400 km menzilli clio var. Herkes aldanır Ali abi aldanmaz. 
Motor olarak da Pcx alın… …

IMG_9266.jpeg

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

kaldı ki bu daha iyi günlerimiz.

Servet Aydın yazdı:

1.6 tdi motorlu vw'lerde çerez gibi değişiyor ama gel gör kimse lafını etmiyor. Bendeki B8 200k sürede 5 kere değişti. Kaldı ki üstündeki motorun üretimi çok ızın yıllardır vardı. Ha iki kere de elektrikli devirdaim değişti gavurun

5 kere termostat mı değişir? "abe termostatı da değiştirelimmi zaten sarf mazlemesi" 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

megane için sorunlu demiyorum ama bende 5 yılda termostat değişmemeli. 15 sene gitmeli. Neden bozuluyor? Çok arabam olmadı hepsi japon oldu. Hiç değişmedim. Bilmiyorum o yüzden

Neden bozulmasın ki? Bilinçli olarak o şekilde tasarlanmış oluyor çoğu. Japonların da sorunu var, mazdalarda göğüs eriyordu, corollada çiziliyor diyorlar. Hondalarda arkada darbe bariyeri yoktu. 

Ali Darbaz yazdı:

Yaw borel morel süslü eurpo finosu arabalar. Cummins motorlu Zf8HP şanzımanlaı şantyiye pick upı almak varken tartışmaya gerek yok. 

Şantiye varsa olabilir belki, onun dışında çok anlamsız. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

“aracı zaten 5 sene biniyoruz ya” şeklinde yorumlara katılmıyorum. Kendini kandırmaca diye düşünüyorum. Ben 300.000km biniyorum. Ya da 100.000km binilen araç hurdaya çıkmıyor. Başkası kullanmaya devam ediyor. Sonra burada gelip başlık açıyor. Araç 100.000’de yeniden doğmadığına göre demekki 100 bin binip satıyoruz diyemeyiz. Aracın yaşantısı devam ediyor. Ürünleri sadece bizde olduğu sürede değerlendirmek nasıl bi skala merak ediyorum. 

önceki mesajda da dedim. 200 bin km kullandığım araçlar oldu. Ne termostat ne triger değiştim. Değişenler işi normalleştirmişse bilemem. Masrafını da bilemem. Aha bozuldu hararet yapacak diye tedirgin olarak da binemem

ortam şu hale geldi, anlatayım;

arabaya turbo takılıyor. 0-100 hızlanma testi yapılıyor. Haliyle yüksek devir çeviriyor. Altta yorumcu; motor harika. Şanzımana da bi el atmaları lazım, çok bağırıyor. 

bu insanlar sosyal medyaya yön veriyor. Neymiş? Ses yalıtımmış. Neymiş? Kaput izolatörmüş. Neymiş? Direksiyon dönünce yanan sis lambasıymış. 

çok boş insan var çok. 

Sorularım var; Mazda psa dizelini kullandı mı? Nissan reno ile ürettiği motorları kullanıyor mu? 

Çabiden ödünç vesile ile, tercihler kişilere göre değişir. Herkes senin gibi düşünseydi herkes corolla hibrit alırdı, başka araba satılmazdı. Ama kimisi güç kimisi konfor kimisi başka şeyler bekliyor araçtan. Sen sorunsuzluk bekliyorsun, bu çok normal, ben de sorunsuzluğu istiyorum ama bu forumda bile önceliği performans olan, ne bileyim, konfor olan bir sürü insan var. Selim hocam A6'yı alırken de binerken de japon alsa daha az işletme gideri olacağını bilmiyor muydu? Servet abi Passata binerken söz gelimi corolla alamıyor muydu ki gidip passat 2.0 tdi aldı? Burada beklentiler ve tercihler değişken. 

Sinan Akgöl yazdı:

Ne trigermiş arkadaş...

Çok kötü ama o sorun. Bilen tamam da bilmeyenlerin motorlar hep açıldı. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2 sene önce haberlerde reno 20 yeni model üretecek demişlerdi. Daha 3’teyiz :) 

E tamam işte, kaldı 17. Termin süresi vermedilerse itham edemeyiz :D 

Servet Aydın yazdı:

VW ne yaparsa yapsın övülüyor abi. Halkın garip bir sempatisi var.

Emre Şimşek yazdı:

Macera aramayın. Ali abi ne aldıysa onu alın rahat edin. Neymiş o dacia kökenli arabalar. 1400 km menzilli clio var. Herkes aldanır Ali abi aldanmaz. 
Motor olarak da Pcx alın… …

IMG_9266.jpeg

Bizim depo şefinde var Ali abideki kassası, 1.0 TCE olanından. Denedim, beklediğimden iyi gidiyor. İçine sığabilseydim iyiydi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki

ÖTV muafiyeti olmasa satmayacak bir model. Duster ile aynı platformda bir araba nasıl 2 milyon ve üstü olabilir..

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bagaj büyük. Arka diz mesafesi fazla. Yüksek. Heybetli. Duster’ın gelişmişi. 

yani bence alınabilir bir otomobil. Arka süspansiyonlar bağımsız değilmiş. Yüksek araç. Ağırlık merkezi yukarıda. Ama hafif. 1350kg. Sakin kullanınca sorun olmaz. 

otobanda 120 üstünde gidilmez bu araçla salınır durur rüzgarda..

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
ibrahim Tiryaki yazdı:

otobanda 120 üstünde gidilmez bu araçla salınır durur rüzgarda..

2022 dusterle otobanda 160 170 ile seyir yapıyoruz yol bitene kadar. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ne kadar boş argüman be Tansu 😁 rölantide tepe devire çıkmama motor koruma ve debriyaj ömrü için 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Servet Aydın yazdı:

Ne kadar boş argüman be Tansu 😁 rölantide tepe devire çıkmama motor koruma ve debriyaj ömrü için 

yani gider gibi yapıyoruz. gitmeyince motoru koruyoruz  ve km de artmıyor.  Çok zekice hazırlanmış bi plan :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Alptuğ Özcan
  • Yeni Oluştur...