Mustafa Serhat 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Arkadaşlar selam, yine marjinal bir konu Mondeo MK4 serisinde Convers+ ekran kullanıyor. Bu ekranlara Convers güncelleme adı altında ufak güncellemeler yükleniyor. Dijital hız, akü ve motor su sıcaklığı, görsel uyarılar ve renk temaları gibi. Şu sıralar 3-4 bin TL civarına dışarıda yüklüyorlar. Biraz araştırdım, driver2.ru sitesi Mondeo için güzel bir kaynak. Burada gördüğüm kadarıyla kopya UCDS Pro kablosuyla bu yazılım yüklenebiliyor. Geçtiğimiz sene AliExpress'ten UCDS Pro kablo sipariş etmiş, geldiğinde bir kaç denemeden sonra olmadığı için kenara atmıştım. Çünkü yazılım bunu yüklemek için 2. seviye kredi istiyordu. Geçen ay yine aynı siteden yapanların konularını tekrar okudum ve tekrar denemeye karar verdim. Şansa mı yoksa sıralama bu mu bilmiyorum ama başardım Karışık gelebilir, uğraşmak istemeyebilirsiniz veya ücretiyle yaptırmak isteyebilirsiniz saygı duyarım. Yazılımı kurcalarsanız daha fazlasını da yaptığını görürsünüz. Motor ve Bcm modüllerinin yazılımlarını da güncelledim. Direkt mortal menüsünden yükleme 2. seviye kredi istediği için asla yapılamıyor ama önce orijinal Convers+ yazılımı atıp sonra mortal sekmesine gittiğinizde işlemi yapıyor. Burada kilit nokta, kontağı işlemler sırasında hiç kapatmamak. Birde mümkünse Windows 7 bir bilgisayar kullanmak. Denemelerim sırasında makyajlı kasa Convers+ programını dahi yükledim. Ekran kaydığı için uyumsuz oldu ama yükledi. Yani oradaki farklı versiyonları yanlışlıkla kursanız bile telafisi var. Sadece yükleme sırasında akü bitmesin ve bağlantı kopmasın yeter. Sıralama şu şekilde, • Mümkünse Windows 7 yüklü bir notebook kullanın ve internet bağlantısını kesinlikle devre dışı bırakın. • UCDS kablosunu bilgisayara USB ve araç üzerinde OBD2 portlarına bağlayın. • Birlikte verilen yazılımı (V1.27.001 UCDS) çalıştırın ve açıldığında güncelleme uyarısını asla seçmeyin. • Kontağı açın ve sonuna kadar kapatmayın (!). • Pencerenin sağ alt kısmındaki “CAN modu” düğmesine basın. Bağlantı başarılı ise araç online olacaktır. Ekrandan Mondeo yu seçin. • Açılan pencerede “Convers+” sekmesinde, açılır listeden, MK4 ise Convers+ (old) altında 1007 ve Main+Extended seçin ve yüklemeye başlayın. • Yükleme başlarsa bağlantı ve sürücüler sorunsuz demektir. Yükleme 10 DK kadar sürüyor. • Bence olay burada kontak aç kapat uyarılarını dikkate kesinlikle almayın. • Tamamlandığında, “Convers+ Mortal’s” sekmesine gidin. “Convers+’ın mevcut durumunu iste” düğmesine tıklayarak panelin durumunu isteyin ve hemen altındaki “Temel” sürümde Park yardımı ve PTC programlandı. 2. seviye krediler kaldırılmayacak.” kutusunu işaretleyin. • Firmware açılır penceresinde 1122 altında en dolu olan sürümü seçin. 2 seviye kredisi istemeden programlamayı başlat düğmesine tıklayarak işlemi başlatın. Eğer yine 2. seviye kredi isterse üstteki işlemi tekrarlayın. Başarılı olursa bittiğinde ekran tamamen kararacak ama kontağı kapatıp açtığınızda işleminiz bitmiş olacak. Uyarı: Bu konudaki bilgiler tavsiye değildir ve yapılan işlemlerden yapan kişi sorumludur 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts