İçeriğe Yönlendir

Cerato’nun Farlarına Ne Yapmalı?

Yusuf Berke

Recommended Posts

Yusuf Berke

Merhaba,

Hanımın kullandığı bir 2016 Cerato’m var. Aracı geçen sene aldığımda üstünde LED kısa-uzun ampüller takılıydı, farlar normalde halojen mercekli. İlk aldığım dönemler en güzel aydınlatan farlı aracım diye iç geçirdiğimi bilirim, kısaların aydınlatması çok iyiydi. Kesilme çizgileri için eh diyeyim.

Geçtiğimiz ay uzunca bir süre araca el değdirmedikten sonra uzun yola çıktığımda fark ettim ki far kalitesi yarı yarıya ölü. Aldığımda da camın dışında üstte vernik atıkları ve çatlaklar ile buğu, ki bunlarda far tasarımımdan ötürü sanıyorum ki çok yatkın, iyice ilerlemiş ve içten hafif su almış gibi izler var. Sonrasında ampüllerden biri diyotlardan tekini yakınca 600 kilometre en sağ şeritten uzunlarla idare ederek geldim. Aynı ampüllerin sıfırını alıp taktım ama nafile. Halojen merceğe xenon takmışım da yanmış kıvamı bir berbatlık var farda. Kısalar artık risk oluşturacak düzeyde. 

Bu fara en basitinden ne yapmalı? Farlar orijinal, dışlarında hasar yok zaten kazası da yok, hatasız. Bi-LED dönüşüm yapmak en mantıklısı ancak muayeneden artık geçme şansımız da yok sanıyorum ki, sadece mercek ve cam değişimi ne kadar toparlayabilir?IMG_0855.jpeg.6611e57964c7f38d711a69ae5be26f26.jpegIMG_0856.jpeg.80acab3acc31c617335cb6e27d259b4b.jpeg

Aracı ilk aldığımda farların yanma kapasitesi böyleydi.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Ben olsam önce ampulleri kontrol ederim, ampullerde sorun yoksa camın/ merceklerin temizlenmesi-değişimi yolune gidilmeli. 

Yorum bağlantısı
Yusuf Berke
Erhan Doruk yazdı:

Ben olsam önce ampulleri kontrol ederim, ampullerde sorun yoksa camın/ merceklerin temizlenmesi-değişimi yolune gidilmeli. 

Ampulleri sıfır taktım. Videodaki far tası tamirinin alüminyum bantla yapılması çok mantıklı duruyor da pürüzsüz olmuyordur yüzey, ışık çok kırılacaktır gibi geldi.

Bir de işin doğrusu, madem farı açtıracağız, gerçekten düzgün bir şey yaptırıp kapatmak istiyorum. Halojen mercek yerine başka mercek taksak ne değişir, yine LED ampul ile kullanıp muayene dönemi halojene dönerim. Kesilme çizgisi olduğu için insanları hiç rahatsız etmiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...