İçeriğe Yönlendir

2.8 Milyon - 3 Milyon Arası Bütçeyle Superb mi E180 mi?

Hidayet Selim Yıldırım

Recommended Posts

Hidayet Selim Yıldırım

2825'e 2023 superb 1.5 tsi l&k alıyoruz sağ olun yorumlarınız için

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Fatih Keskin yazdı:

45 ten sonra x4 oluyor

Hee

Ok ok :tongue:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Forumda (misal) 98 mondeo alana, "o çok iyi seçim, güzel araba bakımlarını yaptın mı keyifle binersin" denirken, 2019  yılında 2004 model E kasa Mercedes için, ön yargılardan dolayı insanlar aynı şeyi söyleyemedi :) Hep masraf açarsa çok pahalıya patlar düşüncesinden. Arıza yapma olasılığı aynı yaştaki her araçla aynıydı aslında. X marka D veya E segment her araçla. Arızaları olmadı mı, 5 sene içinde oldu ama burada abartıldığı kadar hiç bir şey olmadı. Hiç yolculuğumun sonunda "çok şükür bozulmadan geldim" demedim. 

Hevesimi aldım. Üst kasasına param yetse gene MB alırdım :) 

98 mondeo 300 bin tl ye alınıyor ama. Bu 3 milyon. İkisi de sanayide oluyor nüans burada 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Merakımdan gemimiye sordum

Eğer önceliğim "Sıfıra yakın araba konforu olsun, kafam rahat etsin, teknolojik oyuncakları güncel olsun, yarın satmak istediğimde ilana koyduğum hafta satılsın ve bagajına dünyaları yükleyeyim" ise gözüm kapalı 2023 Skoda Superb L&K alırdım. Mantığın ve Türkiye pazarının rasyonel seçimi budur.

Ama eğer ben "Gerçek bir premium hissiyatı istiyorum, trafikte herkesin kullandığı sıradan bir D segmenti passat/superb türevi araç görmek istemiyorum, MTV'sini ve parça tedarik süresini dert etmem, arabaya bindiğimde beni dünyadan izole etsin ve ömürlük bir mekanik sağlamlığı olsun" diyorsam kesinlikle Lexus ES 300h alırdım.

Özetle; Superb mantığın, Lexus ise prestij ve mühendisliğe duyulan saygının seçimidir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Lexus  mi :)

Yani bir toyoto

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
İlkay Başaran yazdı:

98 mondeo 300 bin tl ye alınıyor ama. Bu 3 milyon. İkisi de sanayide oluyor nüans burada 

Tuvalette ekmek yemediysen, (bu konudaki araç) 80.000 km 10 yaşında mercedesle sanayiye ilk bir kaç eksiğini hallettikten sonra sadece bakıma gidersin. Arıza olasılığı da diğer segment aynı yaştaki araçlardan daha az olur- aynı olsun. Silecek suyu tamamlamaya, lastik havasına bakmaya gidersin sanayiye. 10 yaşındaki ya da 15 olsun- aracın  neden sürekli arıza çıkaracağını düşünüyoruz ki? 

Böyle düşünmeyenler bu arabaları alıp biniyor, düşünenler de almayıp binmiyor. Tercih meselesi.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Önder Özcan yazdı:

Tuvalette ekmek yemediysen, (bu konudaki araç) 80.000 km 10 yaşında mercedesle sanayiye ilk bir kaç eksiğini hallettikten sonra sadece bakıma gidersin. Arıza olasılığı da diğer segment aynı yaştaki araçlardan daha az olur- aynı olsun. Silecek suyu tamamlamaya, lastik havasına bakmaya gidersin sanayiye. 10 yaşındaki ya da 15 olsun- aracın  neden sürekli arıza çıkaracağını düşünüyoruz ki? 

Böyle düşünmeyenler bu arabaları alıp biniyor, düşünenler de almayıp binmiyor. Tercih meselesi.

Tercih meselesi kısmına katılıyorum. Zaten tercihimi ve sebebini yazdım bende.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

eski mercedes ile yenileri aynı değil. Sanayide de çözülemiyor bir çok şey. Ya da çözüm olacak sanayi pahalı oluyor. 

mercedes artık çok karmaşık elektrik mekanik tasarımla ucuz parçaya kaçtı. S klasta bile

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Önder Özcan yazdı:

Biz heye yoka konu açıyorum ya, ondan öyle düşünüyorlar :D hergün sanayideyiz :P Ben arıza oldu döndüm diyince yolda kaldım diye düşünülebilir halbuki geri eve 60km geldim mesela. 

Şu ana kadar 18 yaşında S350 320.000 km ye kadar hiç yolda kalmadım. 

C320 de aynı şekilde 370.000 km ye kadar hiç yolda kalmadım. 

Dedim ya aynı paraya Megane alan hiç S e binmemiş olur tercih burda nüans da :D

Neyse Allah kaza bela arıza vermesin cümlemize. 

Süperb de hayırlı olsun :flowers:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

eski mercedes ile yenileri aynı değil. Sanayide de çözülemiyor bir çok şey. Ya da çözüm olacak sanayi pahalı oluyor. 

mercedes artık çok karmaşık elektrik mekanik tasarımla ucuz parçaya kaçtı. S klasta bile

Şehir efsanesi :) 

Furkan Avcı yazdı:

Biz heye yoka konu açıyorum ya, ondan öyle düşünüyorlar :D hergün sanayideyiz :P Ben arıza oldu döndüm diyince yolda kaldım diye düşünülebilir halbuki geri eve 60km geldim mesela. 

Aynen böyle.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Eskiler de çok karmaşık elektrik sistemine sahip diyor Önder abi :crazy:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Furkan Avcı yazdı:

Şu ana kadar 18 yaşında S350 320.000 km ye kadar hiç yolda kalmadım. 

C320 de aynı şekilde 370.000 km ye kadar hiç yolda kalmadım. 

Dedim ya aynı paraya Megane alan hiç S e binmemiş olur tercih burda nüans da :D

Neyse Allah kaza bela arıza vermesin cümlemize. 

Süperb de hayırlı olsun :flowers:

Dediğim gibi ne sendeki elektronik tamir yeteneğim var ne el becerim ne de zamanım. Evet yolda kalmadın ama kalacağım diye döndün bu da bir nüans. Megan parasına aynı yaşta mb varsa söyleyin de alalım. 5 yaşında s kasa parasına almadık bu arabayı. Bir stop lamlası arızasında 3 5 kere kucakta elektronikçi gezen de vardı ya da astronomik rakama yenisini alacaksın. Ha arıza basit miymiş evet basit. Anlayanı bulursan ama. 

Şaftıydı defransiyeliydi 4matiğiydi derken megan parasını yerdi işi bilmeyen ya da elinden iş gelmeyen adamla.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Köksal Yılmaz yazdı:

Eskiler de çok karmaşık elektrik sistemine sahip diyor Önder abi :crazy:

Demez ya bence. Demiyor. KArdeşimde de 2013 model 1.6 cla var. Maşallah metres gibi.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Lexus ES 300h alırdım.

Daha üst bir klasman var mı bilmiyorum. Olay budur, anlamak için binmek lazım. Bir gün başka hiçbir arabaya hevesim kalmazsa alıp geçeceğim. Herhalde beni gömer, bir de 500'leri var fiyatlar SLS AMG'lerle, GTR 35'lerle yarışıyor. :( 

image.png.ff00e3920954b9788e6c84e0a47431b3.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Furkan Avcı yazdı:

Mehmet abi kafes dövüşü nerede olacak diyor :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
İlkay Başaran yazdı:

Mehmet abi kafes dövüşü nerede olacak diyor :crazy:

Bursa orta galiba ya da Susurluk 😂 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Furkan Avcı yazdı:

Bursa orta galiba ya da Susurluk 😂 

Çatlı nın rövanş provası mi olacak :P

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...