İçeriğe Yönlendir

C3 Kalkışta titreme

Yalcin Karaca

Recommended Posts

Yalcin Karaca
(düzenlendi)

Merhabalar,

C3 almaya karar verdim ve bu hafta 32000 kilometrede 2023 model otomatik 1.2 puretech elle donanımlı bir tane buldum ve arabam.com’da detaylı bir expertiz yaptırdım. Araba motor, kaporta, beyin, elektronik vb sorunsuz çıktı. Zaten hasar kaydı da yok. Ancak yol testini yapan çalışan sadece araba kalkarken şanjımanda küçük bir titreme olduğunu söyledi. Raporda da "Kalkış esnasında vuruntu hissediliyor, şanjıman ve şaft sistemi kontrol edilmeli. İlk kalkışta silkeleme yapıyor. Kontrol ettiriniz" yazıyor. Ben farketmedim. Belki daha önce hep manuel aracım olduğu içindir. Araba giderken hiç bir sorun yokmuş geçişler gayet iyi dedi. Şanjımana baktırmak için yetkili servise götürmek istedim ama çok yoğun olduğu için en erken ağustos ayına randevu veriyorlar. Bulunduğum bölgede de citroen'den anlayan iyi bir usta bulamadım. Arabayı cuma gününe kadar almam lazım. Sizce ne yapmalıyım? Bu şekilde alırsam ileride ciddi ve pahalı bir sorun çıkarır mı?

tarihinde Yalcin Karaca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

32 bin km’de şanzımanda sorun var mı yok mu diye soru sorulan otomobil alıyorsunuz.

Yani buradan bazı çıkarımlar yapabiliyor olmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tamer Topaç yazdı:

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

32 bin km’de şanzımanda sorun var mı yok mu diye soru sorulan otomobil alıyorsunuz.

Şimdi bu motor 1.2 VTi mi. (83 hp)

Üzerinde EGS 5 şanzıman mı var. 

Bunları bilmek lazım

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yalcin Karaca
Ali Darbaz yazdı:

Şimdi bu motor 1.2 VTi mi. (83 hp)

Üzerinde EGS 5 şanzıman mı var. 

Bunları bilmek lazım

1.2 puretect 110 bg  eat 6

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Valla yapamadım

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Yalcin Karaca yazdı:

Tork konvertörlü ve iyi bir şanzımandır. Bu titremeyi siz hissediyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Yalcin Karaca yazdı:

Valla yapamadım

Motor kayışlı ama şanzıman taş gibi bir şanzıman. O şanzıman kolay kolay bozulmaz belki garipinize giden bir çalışma sistemi vardır. O şanzıman ilk harekete müteakiben clutch kitliyor olabilir. Tork  converterli olduğu için böyle bir şey yapar ama nasıl bir histir bilmiyorum silkeleme olur mu yorum yapamıyorum

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Eat6 ise titreme aks boslugu filandir. Aks yerine şaft yazan eksperede guvenmem bi goturun rot balansciya baksin aks alt takima. Şaft bulursa sizin araçta araci ona hediye edin. Takilmayin ayrica eat serisi sanzimanlar kemikli ve hissettirir vites grcislerini o titreme 3 siljndirli motordan dusuk devir ve rolantidende olabilir. Motor kulagi 1 silindir eksik oldugu icin bi tik uzundur sebebide odur. Takilmayin dogru yag total quartz psa onayli 0w30 yag degisimini yapin kullanin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...