İçeriğe Yönlendir

ÖTV’de Çekiş Sistemine Göre Vergi Düzenlemesi

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Üstteki türkiye tablosu gibi gören. Benim gözümde o saydıklarınız yok mesela. Başka şeyler hatırlıyorum

Neler? Yaz bilelim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1974 gdp amerika 7225 türkiye 1301

2025 gdp amerika 94430 türkiye 18040

1974 oran 5.55

2025 oran 5.24

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Askeri açıdan işgal “edebildik”.

işgal etmeye teoride hakkımız vardı. Ettik. Şimdi ne olacak meraktayım asıl.

İşgal; kendimize, kıbrıslı Türk kardeşlerimize ait olmayan topraklarda olur. Kıbrusın tamamını alsaydık o zaman işgal etmiş olurduk. Biz savunma hakkımızı kullandık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bunlar kelime oyunları. keşke tamamını işgal etseydik. Hadi ben tanımı değiştireyim müdahale hakkımızı tamamında kullansaydık. O zaman çözümü getirmek daha kısa ve kolay olurdu. Tabi kolay da değil ingiliz üssü var o var bu var. Aradan geçen 50 senede hala kıbrıs türk halkının 150 binde kalması da bir başka ayıbımız.  

Bugün böyle bir harekat yapmamız neredeyse mümkün değil. 

İrana bi numara çektirilecek gibi bir his var içimde. 

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Kıbrısta ilk yerleşim hiçbir zaman Rumlara ait olmadı Troya gibi Anadolu Halklarından aldılar Kıbrısı biz İşgal etmedik yaptıkları Soykırımın karşılığını verdik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ya arkadaşlar konuyu kaçırıyorsunuz. Kıbrısa harekat düzenleyebildik demek istedik. Şu an türk nüfusunun rum nüfusuna oranı 1/3 mü? Bitti. Eskiden nasıldı? Yine aynı. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Metin Uzunoğlu yazdı:

Hocam biz hiç bir zaman Kıbrısı işgal etmedik. Kıbrısa yaşayan, köylerinin sahibi olan, yüz yıllardır orada yaşayan Türk kardeşlerimizin soykırıma uğramalarına engel olduk, yaşamlarını sağladık. Eğer kıbrıs barış harekatı yapılmasaydı Kıbrıs gümülcine gibi Türk azınlığın yaşadığı bir rum şehri olacaktı. Sizden avrupa birliğinin yunan üyelerinden duyabileceğim bir cümle duyduğuma halen inanamıyorum. 

Metin Uzunoğlu yazdı:

İşgal; kendimize, kıbrıslı Türk kardeşlerimize ait olmayan topraklarda olur. Kıbrusın tamamını alsaydık o zaman işgal etmiş olurduk. Biz savunma hakkımızı kullandık. 

Askeri açıdan yapılan aslında işgaldi. Bugün dahi KKTC'nin hiç bir yerde tanınmaması, orada doğan insanların Rum tarafından pasaport alıp AB'de özgürce seyahat edebilmesi, KKTC'nin defacto oluşu ile işgal olduğunu tüm dünya kabul ediyor. Tabi biz kuzey tarafını güney tarafından kurtardık.

Ancak geniş açıdan bakmak lazım. Bunu yapmasaydık katliamların arkası kesilmeyecekti. İyi ki de yaptık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

İngiliz pasaportu verip ingiltereye pompaladılar türkleri. Senelerce.

Mevcut kıbrıs nüfusunun iki katı kıbrıslı türk ingilterede

300,000+: The wider demographic figure that includes second- and third-generation British-born Turkish Cypriots, as cited in reports such as those by the UK Parliament Home Affairs Committee

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

1974 gdp amerika 7225 türkiye 1301

2025 gdp amerika 94430 türkiye 18040

1974 oran 5.55

2025 oran 5.24

Hocam Türkiye'de yaşadığım için pasaportta kullanmadığım için domestic per captiva bakıyorum. 

Orada hiç fena değiliz dünya 13 cüsü. Yunanın gdp yüksek ama, ülkelerinde geçinemedikleri çok net görülüyor. Türk yunan turizm anlaşması yapıldığında her yerde Yunan tweetlerini okumuştum, hatta en çok Türkiye'den turist gelsin bahşiş bırakıyorlar diye seviniyorlardı.

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

ülkelerinde geçinemedikleri çok net görülüyor. Türk yunan turizm anlaşması yapıldığında her yerde Yunan tweetlerini okumuştum, hatta en çok Türkiye'den turist gelsin bahşiş bırakıyorlar diye seviniyorlardı.

2 senede bir mutlaka Yunan yapıyorum. Geçinemediklerini kim diyor? Adamlar ekonomik kriz döneminde bile jiplerini bize satmış :) 

Bahşiş seviyorlar çünkü kendi kültürlerinde bahşiş diye bir şey yok. Sabah kafede garson olarak gördüğün kız, akşam barda karşına afet olarak çıkabiliyor. Burada kaç garson akşam eğlenmesine gidebiliyor?

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Sani Gerşon yazdı:

2 senede bir mutlaka Yunan yapıyorum. Geçinemediklerini kim diyor? Adamlar ekonomik kriz döneminde bile jiplerini bize satmış :) 

Bahşiş seviyorlar çünkü kendi kültürlerinde bahşiş diye bir şey yok. Sabah kafede garson olarak gördüğün kız, akşam barda karşına afet olarak çıkabiliyor. Burada kaç garson akşam eğlenmesine gidebiliyor?

Garson agir markajdaymis Yabanci damat dizisi yabanci gelin diye cekilmesine cok az kalmis

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

Senelere bakarak milli geliri inceledim dünyanın gerisinde artmış hatta artmamış.

1990 da yunanistan, kıbrıs, bulgaristan, kore, malezya, suriye, zimbabwe nereyle karlılaştırırsan karşılaştır şimdi aradaki makas büyük. 1974 te kıbrısı işgal ettik. 
halkın yaşantısı da önemli. 1974 te 40 milyon nüfus. İstanbul daha temiz sakin. Tarım para ediyor. Meralarda sürü hayvanları. Apo siyasal bilgiler fakültesinde. Libya bize yardım etmiş. Yunanistan natodan çıkmış. Bir sürü şimdi özelleştirilen fabrikalar devletin ve iyi kötü çalışıyor. Hilton oteli emekli sandığına ait. Sosyal barış daha düzgün. Konut problemi pek yok. Komşuya saygı var. Ülkede en azından bir ülkü birliği var.

ÖTV sayesinde ülke felan gelişmedi. Vergi ile ülke gelişmez. 

Evet 1990 da internet yoktu ama amerikada da yoktu sadece akademik ağdı. 91 de ticarileşti.

Arabalar karbüratörlüydü

Zamanında 'devlet fabrika işletmez' diyen geri zekalılar şimdi Çin'in ekonomik büyümesini övüyor.

Sonra kızılay depremde çıplak kalmış adama çadır satınca auuu. :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Sani Gerşon yazdı:

Her gün Yunana twitter hesaplarını Stalklıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Darbaz yazdı:

bi git dolaş gel bence sen yunanı önce.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Ali Darbaz yazdı:

Burada da "eghonomi çoh güzel" diyen twitler var, yollayayım mı, onları da stalk'layın :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

bi git dolaş gel bence sen yunanı önce.

Sani Gerşon yazdı:

Burada da "eghonomi çoh güzel" diyen twitler var, yollayayım mı, onları da stalk'layın :)

2020 yılından beri Yunanlıları stalklayıp haber kurumlarına haber uçuruyorum. Yunan Haber siteleri bir keresinde yaptığım fake haberi tvde yayınlamıştı. Çok eğleniyordum kızım küçükken. Sınır kapısından geçersem beni Gözaltına alırlar. 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Az önce çocuğu doktora götürüp geldim. Mondeo bakımda, babamla gittik, arabayı babama kullandırdım ve sağ koltukta sağı solu izledim. Arkasında 4x4 yazan siyah renkli filmli ve çakarlı superblerle doldu ortalık. 

Gerisini yazarsam emmi kızar. 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Mehmet Göktürk yazdı:

Eski mobiletler ne kullanışlıydı.. Hele endurolar.

Ve de biyonik 51

image.jpeg.7f0875050dfa62075c3f5b3dcc4310c0.jpeg

Bizim yan komşunun oğlu Metin abinin vardı bu bionik 51'den jantları beyaz değildi ama. Tekel sigara fabrikasında çalışıyordu. 9-10 yaşlarındaydım.

2 oğlu vardı küçüğün adı Kenan büyüğün adını hatırlamıyorum. Büyük benden 1-2 yaş küçüktü bazen döverdim :D küçüğü benim adım Kenan değil Kenan Paşa derdi :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...