İçeriğe Yönlendir

Kafam Çok Karışık, TOGG T10X v1 v2 ?

Uğur Kamil

Recommended Posts

Uğur Kamil
Ali Cihangiroğlu yazdı:

yıllık 10 binde aslında sana araba lazım değil bence, zira durumun benim gibi :)  bakım ve parçaya gelince, 10 yıl oda en az sadece yağ ve filtre değişirsin ve elektrikliyle aynı bakım parasını verirsin, altında araba var değilmi, bence kullan geç, alma ve satma.

Burası küçük şehir, istanbul ankara gibi alternatif ulaşım yolları çok yok. 

Çoğu yere taksi ile gitmem gerekir, maaşın yarısı taksi ve ulaşıma gider. 

Birçok kişi için araba bir ulaşım aracı ama ben araba kullanmayi, temizlemeyi ve onunla gezmeyi sevenlerdenim. 

Arabayı alip evin önünde yatıranlardan değilim sadece bulunduğum yer küçük olduğu icin fazla km yapmiyorum.

Rize merkeze gezmeye gidip gelsem 40 km. Trabzona gezmeye gitsem 200 km. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Uğur Kamil yazdı:

Patronda ev3 var kısa mesafe ve 200 km uzun yol kullanmisligim var. Elektirikli araç benim kullanımıma uyuyor. Normal kullanimda ortalama ayda en fazla 2 sarj yetiyor hatta togg la cok dikkatli kullanimda 1 sarjla 3 haftadan fazla kullanabilirim. 

Belki biliyorsunuzdur, bende de c3 aircross uzun menzil var. Benim ihtiyacımı karşılıyor, hacim vs olarakta rahat. 

Bütçe işin içine girince 200 verince başka 300 verince başka 500 verince bambaşka seçenekler çıkıyor :)

Togg olacaksa v1 değil güncel olanı almaya çalışın ki daha güncelde kalabilin bir süre. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ali Darbaz yazdı:

kızın üniversite masrafı ne olacak. Okuması için ingiltereye gönderesim var. Ahuru paraları arabayı bağlar birde 4 sene taksit ödesek üff, kursların yıllık maliyeti 300 bin tl geçti

Kızı okutma o paralara bir iş kur dua etsin sana

Ü.Emre Kartal yazdı:

Togg olacaksa v1 değil güncel olanı almaya çalışın ki daha güncelde kalabilin bir süre. 

V1 V2 yazdığına bakmayın biri comfort biri higlan gibi düşünün :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

Dün avm de inceledim. Ben 2.5 milyonluk bir şey göremedim. 2.5 milyonu bu arabaya bağlamak için parayı kolay kazanmak lazım. Sitede oturup kapalı garajın olması lazım. Kapıdada güvenlik olmalı ki ev dışındaki 2.5 milyonumun güvende olduğuna kanaat getşrmeliyim. Onuda geçersek bataryalı bir arabanın 2 sene sonra 1000 km menzilli teknolojisi çıkınca değer kaybınıda göze almak lazım. 

Tam olarak ne olmasını bekliyordun bilmiyorum ama o aradığın özellik 2,5 milyonluk hiç bir arabada olmayacak. 

İçten yanmacıların (ben de bu gruptayım) akülü arabaya binen arkadaşlara karşı tek argümanı menzil kaldı zaten. 1000 km tek şarj ile gidip 2 saatte şarj olabilen bir şey yapabildiklerinde senin cruze da benim mondeo da değer olarak bundan nasibini alacak buna emin ol. 

Ali Darbaz yazdı:

2.5 milyon çok para abi. O paraya siteli güvenlikli eve çıkarım , 2008 Vectra felan binerim. Yaşlandıkca ve yeni arabalar kullandıkca mesleki deformasyon artık arabaya yüksek para bağlamayı anlamsızlştırıyor.

Dar bir bakış açısı. Senin güvenlikli site ihtiyacın vardır, o önceliklidir falan, okey de ihtiyacı ve önceliği farklı olanlar var. Adam 2008 vectra alıp güvenlikli eve mi çıkayım togg mu alayım dememiş, iki seçenek arasında sormuş, v1 ve v2. Yoksa o paraya büyükbaş alıp ahırına koymayı mantıklı bulan arkadaşım da var. O mantıklı buluyor diye hepimiz kurbanlık dana besleyemeyiz bence :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Tam olarak ne olmasını bekliyordun bilmiyorum ama o aradığın özellik 2,5 milyonluk hiç bir arabada olmayacak. 

İçten yanmacıların (ben de bu gruptayım) akülü arabaya binen arkadaşlara karşı tek argümanı menzil kaldı zaten. 1000 km tek şarj ile gidip 2 saatte şarj olabilen bir şey yapabildiklerinde senin cruze da benim mondeo da değer olarak bundan nasibini alacak buna emin ol. 

Dar bir bakış açısı. Senin güvenlikli site ihtiyacın vardır, o önceliklidir falan, okey de ihtiyacı ve önceliği farklı olanlar var. Adam 2008 vectra alıp güvenlikli eve mi çıkayım togg mu alayım dememiş, iki seçenek arasında sormuş, v1 ve v2. Yoksa o paraya büyükbaş alıp ahırına koymayı mantıklı bulan arkadaşım da var. O mantıklı buluyor diye hepimiz kurbanlık dana besleyemeyiz bence :D 

arda arda 0 km arabaları şirket aracı olarak kullanınca sıfır araba nefisi neredeyse kalmadı. İşimden dolayı military class heavy industrial 2.8 milyona Foton pickup gibi arabaya veririm mesela.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ali Darbaz yazdı:

arda arda 0 km arabaları şirket aracı olarak kullanınca sıfır araba nefisi neredeyse kalmadı. İşimden dolayı military class heavy industrial 2.8 milyona Foton pickup gibi arabaya veririm mesela.

Yine öznel bir bakış açısı. Ben bu dediğini bedava verseler binmem mesela. İhtiyaçlar farklı çünkü. Bana gündelik kullanıma yılda 30 bin km binilecek araba lazım. Sen şirket aracı kullanıyorsun, dolayısı ile sana keyfi bişeyler lazım. Ben şirket aracı kullansam kendime explorer falan alırdım v8 olanından...

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Yine öznel bir bakış açısı. Ben bu dediğini bedava verseler binmem mesela. İhtiyaçlar farklı çünkü. Bana gündelik kullanıma yılda 30 bin km binilecek araba lazım. Sen şirket aracı kullanıyorsun, dolayısı ile sana keyfi bişeyler lazım. Ben şirket aracı kullansam kendime explorer falan alırdım v8 olanından...

Oolmaz o v8 işi. Gördük Ethem'in bmw 7 serisi maceralarını. Parayı arabaya değil, gezmeye tozmaya harcıyacam. 3 ayda 4500 km yol yaptım. 2500 kmlik bir yolculuk daha eklenecek yakında. Hayat araba alıp borçlanmak için çok kısa. 4 krediden 2 tanesi kapandı. Daha yeni yeni gezmeye başladık. Başkası olsa hemen kredi çekeyim arabayı büyüteyim der. Capitalizmin rüyasına ve nefsimizin ilizyonuna kapılıp yıllarca borcunu ödeyeceğimiz bir dipsiz kuyuya düşmek için çok yaşlandım. Hayatımızın yarısı bitti Kalan süre faiz ödeyerek geçiremeyecek kadar kısa. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...