Furkan Avcı 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bizim tosunun sensör problemini çözdükten sonra uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü fırsat bulamadığım bir problemi daha vardı. Normal düz yolda 100-150 km/s farketmiyor düz gidişte bir problem yokken gazı dipleyip hızlanırken araç sağa sola dalma diye tabir ettiğimi çekme sıkıntısı oluyordu, rahatsız edecek derecede ama. Fırsatını bulunca bizim ustaya hiçbir şey demeden abi arabayı sen kullan bir yola çıkalım dedim, bunda ne var ya dedi, gaza yüklen ustam diyince ne oluyor ya dedi. lifte kaldırdık aracı ön arka rot, burç vs hiç problem görünmüyor, lastikleri ön arka yaptık. denedik yok. Sonra dur bizim Doğanlar Rot balansa gidelim, Nihat usta baksın dedi. Gidince anlattık durumu. Nihat usta: hmmm gaza basınca ha dedi, aracı rot tezgahına aldı ama yukarı kaldırdı, aracın tekerlekler yerde basıyor yani çırak sağ tekeri bir salladı direk rot kolunda 1-2 cm boşluk çıktı ortaya ayrıca ayar civatası da sıyırmış. ( lifte kaldırınca sallasak bile gram oynamıyordu) sol tarafa geçtik kolda sıkıntı yok ama travers takozu artık dağılmış o tekerde 2 cm kadar ileri geri oynuyor. Ama şunu belirteyim takırtı tukurtu asla yoktu arka tarafta, lastik lastik kısma değdiği için ses yapmıyordu muhtemelen. Sonuç olarak Teşhisi koyduk. Geldik rot kolları ve tüm takozları değişeceğiz, hepsini lemförder alalım dedik ama sadece Orjinal var. Takozları, rot kollarını, civatasını, somununu, pulunu hepsini orjinal sipariş verdik Parçalar gelince usta aradı dedi hepsi geldi ama eksantrikli ayar civatası gelmedi, Almanya sipariş Neyse merak etme çözeceğiz dedi... Sonra bana fotoğraflar geldi yine derin bir nefes aldım Değişen parçaların hepsi aracın fabrika çıkışından beri üstünde duran parçalar ( 18 yıllık) Bütün işlemler Eskişehir Hasyıldız da Hasan ustada yapıldı. Ustalar sağolsunlar takma sökme işleminde balyozla girişme yerine ince ince çalışmışlar, çektirme aparatının ucuna başlık uydurup tersine çalıştırıp takmışlar bütün soketleri Geldik son aşamaya çıkan ayar vidası şöyle bir şey: kafa kısmı rot kolunu sağa sola itmek üzere tasarlanmış. Bunu bulamayınca usta iyi bir tornacıda yaklaşık 1.5 saat uğraşarak çelik vidadan yukarıdakinin birebir kopyasını yapıyorlar Sonuç olarak aracın arkası pamuk gibi olmakla beraber gezme çekme problemi kayboldu. Ben arkanın bu kadar yumuşayacağını düşünmemiştim doğrusu. 7 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 saat önce Paylaş 1 saat önce kırmızı halı ile bekliyorlar bugün de gelirmi acaba abimiz diye... 1 4 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Arabanın yürüyeni inmiş direkt. Bu müşteriye çay da söylenir kebap da. Geçmiş olsun bi 18 sene daha kafa rahat inşallah. 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Çağrı Alaf yazdı: Arabanın yürüyeni inmiş direkt. Bu müşteriye çay da söylenir kebap da. Geçmiş olsun bi 18 sene daha kafa rahat inşallah. direkt yandaki restoranı kapatıyorlardır bence. Furkan Avcı yazdı: Bizim tosunun sensör problemini çözdükten sonra uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü fırsat bulamadığım bir problemi daha vardı. Normal düz yolda 100-150 km/s farketmiyor düz gidişte bir problem yokken gazı dipleyip hızlanırken araç sağa sola dalma diye tabir ettiğimi çekme sıkıntısı oluyordu, rahatsız edecek derecede ama. Fırsatını bulunca bizim ustaya hiçbir şey demeden abi arabayı sen kullan bir yola çıkalım dedim, bunda ne var ya dedi, gaza yüklen ustam diyince ne oluyor ya dedi. lifte kaldırdık aracı ön arka rot, burç vs hiç problem görünmüyor, lastikleri ön arka yaptık. denedik yok. Sonra dur bizim Doğanlar Rot balansa gidelim, Nihat usta baksın dedi. Gidince anlattık durumu. Nihat usta: hmmm gaza basınca ha dedi, aracı rot tezgahına aldı ama yukarı kaldırdı, aracın tekerlekler yerde basıyor yani çırak sağ tekeri bir salladı direk rot kolunda 1-2 cm boşluk çıktı ortaya ayrıca ayar civatası da sıyırmış. ( lifte kaldırınca sallasak bile gram oynamıyordu) sol tarafa geçtik kolda sıkıntı yok ama travers takozu artık dağılmış o tekerde 2 cm kadar ileri geri oynuyor. Ama şunu belirteyim takırtı tukurtu asla yoktu arka tarafta, lastik lastik kısma değdiği için ses yapmıyordu muhtemelen. Sonuç olarak Teşhisi koyduk. Geldik rot kolları ve tüm takozları değişeceğiz, hepsini lemförder alalım dedik ama sadece Orjinal var. Takozları, rot kollarını, civatasını, somununu, pulunu hepsini orjinal sipariş verdik Parçalar gelince usta aradı dedi hepsi geldi ama eksantrikli ayar civatası gelmedi, Almanya sipariş Neyse merak etme çözeceğiz dedi... Sonra bana fotoğraflar geldi yine derin bir nefes aldım Değişen parçaların hepsi aracın fabrika çıkışından beri üstünde duran parçalar ( 18 yıllık) Bütün işlemler Eskişehir Hasyıldız da Hasan ustada yapıldı. Ustalar sağolsunlar takma sökme işleminde balyozla girişme yerine ince ince çalışmışlar, çektirme aparatının ucuna başlık uydurup tersine çalıştırıp takmışlar bütün soketleri Geldik son aşamaya çıkan ayar vidası şöyle bir şey: kafa kısmı rot kolunu sağa sola itmek üzere tasarlanmış. Bunu bulamayınca usta iyi bir tornacıda yaklaşık 1.5 saat uğraşarak çelik vidadan yukarıdakinin birebir kopyasını yapıyorlar Sonuç olarak aracın arkası pamuk gibi olmakla beraber gezme çekme problemi kayboldu. Ben arkanın bu kadar yumuşayacağını düşünmemiştim doğrusu. ama bunlar egzantrik ayar vidası. ayarı yapamaz delik merkezde ise. lasitk açıları için önemli olaiblir.eski jeeplerde bütün rot ayarları bunlarla yapılıyordu. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Doğan Arşiray yazdı: direkt yandaki restoranı kapatıyorlardır bence. ama bunlar egzantrik ayar vidası. ayarı yapamaz delik merkezde ise. lasitk açıları için önemli olaiblir.eski jeeplerde bütün rot ayarları bunlarla yapılıyordu. Komple sanayiyi kapatıyorlar Aynısı yapıldı hocam eksantrikli olacak şekilde, rot ayarı da yapıldı yani Yorum bağlantısı
Recommended Posts