İçeriğe Yönlendir

Mahalle Otoparkı.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz

Merhaba benim evimin etrafında ilçemin etrafında böyle boş alanları otopark yaptılar adında mahalle otoparkı yaptılar bir tek anadolu yakasına mı özgü bir durum. 

Bunu da yeni açmışlar hemen evimin karşısındaki boş araziye yapmışlar. İyi yapmışlar ellerine sağlık ciddi otopark sorunu vardı mahallede

IMG_20260724_190046.jpg

IMG_20260724_185925.jpg

IMG_20260724_185902.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

30 senedir ertelenen otopark yasasının geçici çözümleri

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

30 senedir ertelenen otopark yasasının geçici çözümleri

Sadece kendi belediyemde 8 tane tamamlanmış 7 tanede yapımı süren mahalle otoparkı varmış. Her köşe başında bir tane görüyordum. Samandıradada görmüştüm 

image.png.1855766dd98b72108e7c9bc8d73c550c.pngimage.png.07a825fd130e2c52e3da1e38b068656d.png

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Mevcut alanda önceden bir yapi var miydi? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Amerikada public parking diye böyle yerler var downtown gibi yerlerde katlı bile oluyor 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

2000 senesinden sonra yapılan her bina otopark ücretinin %25'ini ödedi. Devlet otopark yeri gösterince kalan %75'i de ödemek zorunda. Otopark o dairenin olacak

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2000 senesinden sonra yapılan her bina otopark ücretinin %25'ini ödedi. Devlet otopark yeri gösterince kalan %75'i de ödemek zorunda. Otopark o dairenin olacak

Ben en son 850k odedim belediyeye otopark harci direk bakanligin hesabina yatirdim halkbenk.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

O nasıl oldu. Belediyenin parası niye bakanlığa gitti

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O nasıl oldu. Belediyenin parası niye bakanlığa gitti

Belediyelere vermiyorlar bence artik. Direk bakanliga yatirdim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

Belediyelere vermiyorlar bence artik. Direk bakanliga yatirdim.

Geçen seneye kadar belediye alıyordu. Bi bakayım nerede sizin paralar :)

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kaldirim parasi bile iade olmuyor 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Kullanılan alanların mülkiyeti belediyeye veya maliyeye ait ise ve planda otopark alanı olarak ayrılmışsa çok güzel uygulama. 

Aksi takdirde geçici çözüm olur. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yapılamayan otoparkların ücreti, 2021 e kadar İbb hesabına yatıyordu diye hatırlıyorum. 

Sonra ilçe belediyelerinin hesabına yatırılmaya başlandı. Hala bu uygulama devam ediyor. 

Sinan Akgöl yazdı:

Ben en son 850k odedim belediyeye otopark harci direk bakanligin hesabina yatirdim halkbenk.

Bakanlığın hesabına yatırıldığını ilk defa duydum. Bi yanlışlık olabilir mi?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Serkan Karadağ yazdı:

Bakanlığın hesabına yatırıldığını ilk defa duydum. Bi yanlışlık olabilir mi?

Bizzat ben yatirdim. Belediye hesabina gibi yatirilsada vakiflar hesabindan merkez bankasi havuzuna oradan bakanliga oradan belediyeye. Yarisi sizden yarisi bizden odemeleride mesele suan yapilmiyor. Ortagin diger santiyelerden 160milyon alicagi var e devletten 17 sayfa pdf var. Bir şantiyemde yan parseldeki tecavuz yuzunden otopark girisi dar oldu belediyeyle cebellestim otopark harcini yatirim arac donucrk mesafe kalmiyor dememize ragmen yaptirdilar -2 sonuc sadece Citroen c1 donuyor. Kimin ne yaptigi belli degil. Her gun sistem degisiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sinan Akgöl yazdı:

Bizzat ben yatirdim. Belediye hesabina gibi yatirilsada vakiflar hesabindan merkez bankasi havuzuna oradan bakanliga oradan belediyeye. Yarisi sizden yarisi bizden odemeleride mesele suan yapilmiyor. Ortagin diger santiyelerden 160milyon alicagi var e devletten 17 sayfa pdf var. Bir şantiyemde yan parseldeki tecavuz yuzunden otopark girisi dar oldu belediyeyle cebellestim otopark harcini yatirim arac donucrk mesafe kalmiyor dememize ragmen yaptirdilar -2 sonuc sadece Citroen c1 donuyor. Kimin ne yaptigi belli degil. Her gun sistem degisiyor.

Ben biraz uzak kaldım. Otopark paraları ilçe belediyelerine yatmaya başladıktan sonra bir süre tl olarak tutuldu. O sıra ciddi enflasyon da vardı.  Paralar hiç oldu yani. Gerçi kaybeden belediye kazanan devlet oldu. Enflasyondan kayıp devlete giren zarar demek. 

Bazı belediyeler o paraları lüzumlu halden başka şeylere kullandı. 

Demekki şimdi bakanlık ey koydu paranın kullanımına. İzinden dönüşte bi bakayım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben biraz uzak kaldım. Otopark paraları ilçe belediyelerine yatmaya başladıktan sonra bir süre tl olarak tutuldu. O sıra ciddi enflasyon da vardı.  Paralar hiç oldu yani. Gerçi kaybeden belediye kazanan devlet oldu. Enflasyondan kayıp devlete giren zarar demek. 

Bazı belediyeler o paraları lüzumlu halden başka şeylere kullandı. 

Demekki şimdi bakanlık ey koydu paranın kullanımına. İzinden dönüşte bi bakayım

Ee belediyeler teminat mektubu aliyor benim teminat mektubu fen isleri cop atik temizleme taseron sirketine verilmisti. Insaat bitim suresince sonra belediyeden aldim mektubu geri iskan sonrasi.😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...