İçeriğe Yönlendir

Bakım Sonrası Geç Çalışma ve Tekleme Sorunu

Emrah SARIÇAM

Recommended Posts

Emrah SARIÇAM

Zaman ayırıp okuyum yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekleme ve Geç çalışma sorunu

2010 1.4 Benzin+LPG Fiestam vardır. Aracın su radyatörü patladı ve bu şekilde bindim, hararet yaptığı ve hararet ışığı yandı anda stop ettim kabutu kaldırdım su bitmiş ve sanayiye  çekici ile götürdüm. 

CONTASI YANMAMIŞ, sırasıyla aracın ağır bakımları da yapıldı, 
Triger Seti + Devir Daim Pompası 

V Kayışı

Su radyatörü

Klima Radyayörü

Buji + Buji Kablosu + Ateşleme bobini değişti.

Aracı teslim aldıktan ertesi günü ilk marşa bastığımda gıv gıv gıv ediyor çalışmıyor, uzun uğraşlar sonucunda çalıştırıyorum, stop ettikten 1 dk sonra deniyorum hemen alıyor marşı. Bazen almamazlıkta yapıyor akabinde. 

Ayrıca araç benzinde ve gaz da 2.devri geçince pedala yüklenince tekleme yapıyor, arıza ışığı yanıp yanıp sönüyor. 

Benim ne yapmam lazım bu sorun neden olur ? 

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

LPG tesisatı kontrol edilmeli memelerden içeri gaz doluyor olabilir motor bu yüzden boğulup ilk seferde zor çalışıyordur.

Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM

ama her ne olduysa bu parçalar değiştikten sonra meydana çıktı sorun. öncesinde hiçbir sorunu yoktu arabanın. 

Ferhat Yavuz yazdı:

LPG tesisatı kontrol edilmeli memelerden içeri gaz doluyor olabilir motor bu yüzden boğulup ilk seferde zor çalışıyordur.

ama ilk çalışmada benzinle çalışıyor bu araç sıralı sistem. 

Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu

Günaydın, triger seti değişmiş, insanın aklına ilk o geliyor. Acaba sente kaçmış olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Triger değişimi sonrası olduğu için akla gelen ilk şey sente tabi. Sıfır buji bobin ve kabloda mümkün değil yapmaz normalde. 

Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM

Abilerim onu ustaya söyledim, ben bu işe yeni başlamadım dedi. Siz yine bi kontrol edin dediysem de ısrarcı o değil diyor. Değişmedik parça kalmadı araçta, Allah aşkına biri destek atsın ne yapacağım ? ürünlerin hepsi orjinalin 1 tık altı ürünler. çok para verdim. Gazcıya gidecek diyor, beyin diyor, binbir türlü şey söylüyor. Bu geç çalışma ve tekleme olayı (ışık yanıp yanıp sönüyor teklerken) sente'den mi başka ne olabilir ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Araç ilk çalışırken geç çalışma sorunu lpg kaynaklı olabilir.. Bir süre benzinde kullanıp gözleyeblir misiniz.. 

2000 devir civarında tekleme ateşleme hatası olabilir.

Sorunların tümü için sente kontrol edilebilir.

Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM
Mehmet Ozyurek yazdı:

Araç ilk çalışırken geç çalışma sorunu lpg kaynaklı olabilir.. Bir süre benzinde kullanıp gözleyeblir misiniz.. 

2000 devir civarında tekleme ateşleme hatası olabilir.

Sorunların tümü için sente kontrol edilebilir.

benzinde kullandım bir süre gözlemledim, geç çalışma sorunu devam etti. 2000 devir civarında tekleme için ateşleme bobini buji kablosu ve buji takıldı bujiler (65) e göre ayarlandı. Ama usta ısrarla senteye bakmak istemiyor 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Emrah SARIÇAM
  • Yeni Oluştur...