Emrah SARIÇAM 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Zaman ayırıp okuyum yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekleme ve Geç çalışma sorunu 2010 1.4 Benzin+LPG Fiestam vardır. Aracın su radyatörü patladı ve bu şekilde bindim, hararet yaptığı ve hararet ışığı yandı anda stop ettim kabutu kaldırdım su bitmiş ve sanayiye çekici ile götürdüm. CONTASI YANMAMIŞ, sırasıyla aracın ağır bakımları da yapıldı, Triger Seti + Devir Daim Pompası V Kayışı Su radyatörü Klima Radyayörü Buji + Buji Kablosu + Ateşleme bobini değişti. Aracı teslim aldıktan ertesi günü ilk marşa bastığımda gıv gıv gıv ediyor çalışmıyor, uzun uğraşlar sonucunda çalıştırıyorum, stop ettikten 1 dk sonra deniyorum hemen alıyor marşı. Bazen almamazlıkta yapıyor akabinde. Ayrıca araç benzinde ve gaz da 2.devri geçince pedala yüklenince tekleme yapıyor, arıza ışığı yanıp yanıp sönüyor. Benim ne yapmam lazım bu sorun neden olur ? Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 7 saat önce Paylaş 7 saat önce LPG tesisatı kontrol edilmeli memelerden içeri gaz doluyor olabilir motor bu yüzden boğulup ilk seferde zor çalışıyordur. Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM 7 saat önce Yazar Paylaş 7 saat önce ama her ne olduysa bu parçalar değiştikten sonra meydana çıktı sorun. öncesinde hiçbir sorunu yoktu arabanın. Ferhat Yavuz yazdı: LPG tesisatı kontrol edilmeli memelerden içeri gaz doluyor olabilir motor bu yüzden boğulup ilk seferde zor çalışıyordur. ama ilk çalışmada benzinle çalışıyor bu araç sıralı sistem. Yorum bağlantısı
Hakan Adalıoğlu 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Günaydın, triger seti değişmiş, insanın aklına ilk o geliyor. Acaba sente kaçmış olabilir mi? Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Triger değişimi sonrası olduğu için akla gelen ilk şey sente tabi. Sıfır buji bobin ve kabloda mümkün değil yapmaz normalde. Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce Abilerim onu ustaya söyledim, ben bu işe yeni başlamadım dedi. Siz yine bi kontrol edin dediysem de ısrarcı o değil diyor. Değişmedik parça kalmadı araçta, Allah aşkına biri destek atsın ne yapacağım ? ürünlerin hepsi orjinalin 1 tık altı ürünler. çok para verdim. Gazcıya gidecek diyor, beyin diyor, binbir türlü şey söylüyor. Bu geç çalışma ve tekleme olayı (ışık yanıp yanıp sönüyor teklerken) sente'den mi başka ne olabilir ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Araç ilk çalışırken geç çalışma sorunu lpg kaynaklı olabilir.. Bir süre benzinde kullanıp gözleyeblir misiniz.. 2000 devir civarında tekleme ateşleme hatası olabilir. Sorunların tümü için sente kontrol edilebilir. Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Araç ilk çalışırken geç çalışma sorunu lpg kaynaklı olabilir.. Bir süre benzinde kullanıp gözleyeblir misiniz.. 2000 devir civarında tekleme ateşleme hatası olabilir. Sorunların tümü için sente kontrol edilebilir. benzinde kullandım bir süre gözlemledim, geç çalışma sorunu devam etti. 2000 devir civarında tekleme için ateşleme bobini buji kablosu ve buji takıldı bujiler (65) e göre ayarlandı. Ama usta ısrarla senteye bakmak istemiyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Emrah SARIÇAM yazdı: benzinde kullandım bir süre gözlemledim, geç çalışma sorunu devam etti. 2000 devir civarında tekleme için ateşleme bobini buji kablosu ve buji takıldı bujiler (65) e göre ayarlandı. Ama usta ısrarla senteye bakmak istemiyor Neden orijinal buji kullanmadı. Subaplar yanık değil ise 2000 devirde tekleme ateşleme sorunudur. Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Mehmet Ozyurek yazdı: Neden orijinal buji kullanmadı. Subaplar yanık değil ise 2000 devirde tekleme ateşleme sorunudur. orjinal fomoco buji kullandı (daha önce sıfır takmıştı autocraft 1 gün kullandım tekleme oldu) tekleme sorunu düzeldi. aracın geç çalışma nedeni nedir peki tam olarak ? arabayı start vermeden önce vınn sesi geliyor benzin pompasından. ama 5.6 defa da çalışıyor. usta benzin pompası arızalı arabada başka bir sorun yok dedi. bar düşük geliyor diye söyledi. yarın ilk marşı usta ile basacağız. Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 57 dakika önce Paylaş 57 dakika önce Emrah SARIÇAM yazdı: ama her ne olduysa bu parçalar değiştikten sonra meydana çıktı sorun. öncesinde hiçbir sorunu yoktu arabanın. ama ilk çalışmada benzinle çalışıyor bu araç sıralı sistem. Gaz deposunun oradaki vanadan gazı kapatıp 2-3 gün sadece benzinde kalsın deneyin, sıkıntı geçmezse ateşleme sistemine bakın Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 48 dakika önce Paylaş 48 dakika önce Emrah SARIÇAM yazdı: Abilerim onu ustaya söyledim, ben bu işe yeni başlamadım dedi. Sorun nedir, neden olmuştur bilemem ama bu cümleyi kuran kişiye asla hatasını kabul ettiremezsiniz Krank sensöründen tutun, enjektör, buji, yakıt pompası ve birçok yere gider iş. Bu sök tak öncesi yoktuysa sorun krank sensöründen başlayın. Tam oturmamıştır, sente kaçıktır vs 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 41 dakika önce Paylaş 41 dakika önce Emrah SARIÇAM yazdı: aracın geç çalışma nedeni nedir peki tam olarak ? arabayı start vermeden önce vınn sesi geliyor benzin pompasından. ama 5.6 defa da çalışıyor. usta benzin pompası arızalı arabada başka bir sorun yok dedi. bar düşük geliyor diye söyledi. yarın ilk marşı usta ile basacağız. Ölçtümü yakıp pompası basıncını. Bakımdan önce bu araçta bu sorun olmadığına göre, bakımda ne yapmışsa onlara odaklanmalı. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 38 dakika önce Paylaş 38 dakika önce Geç çalışma sorunu, lpg beyinin diyaframları yırtılır ve manifolda gaz basar. sabah ilk çalışmada boğulur çalışmaz. ama bu sorun tekleme yaptırmaz mesela. ayrıca sorunlar benzinde de devam ediyor. eğer kompresyon testinde değerler normal çıkarsa ateşleme bobini kontrol edilebilir. aracın üstüne montaj dahi yapmadan yenisi denenebilir. ama tüm senaryonun triger değiştikten sonra yaşanması sente ihtimailini çok güçlendiriyor. benim sübaplar değiştiğinde motoru topladıktan sonra senteyi kaçırdıklarını fark etmişlerdi. araç teslimi yarım gün sarkmıştı. bunu da yapan usta fark etti bizden yarım gün daha ek müsade istedi. kibirsiz bi ustayla çalışmak şart Yorum bağlantısı
Emrah SARIÇAM 32 dakika önce Yazar Paylaş 32 dakika önce hiçbir şekilde trigeri açtıramadım ve senteye tekrar bakın desem de hiçbir şekilde hata ollmadığını doğru takıldığını söyledi. yanlış taksak arıza ışığı yakar zaten dedi. biraz araştırmalar yaptım bu yüzden söyledim desem de bize işimizi mi öğretiyorsun dediler. sıfır olarak taktıkları buji bozukmuş, 1 takım sıfır takıldı yeni fomoco marka şuan düzeldi. ilk sıfır buji takımı takıldığında da düzgündü ama yine yapmıştı. Deneyeceğiz, geç çalışma için de benzin pompası teşkisi koydu herhangi bir ölçüm falan yapılmadan direk. Yorum bağlantısı
Recommended Posts