İçeriğe Yönlendir

Şanzıman yağı değişimi

Arif Şayakdokuyan

Recommended Posts

Arif Şayakdokuyan

Herkese iyi günler, kazasız belasız sürüşler dilerim. 

2 ay önce 167 binde 2010 focus otomatik vites titanyum aldım. Şuana kadar aracın şanzımanı yağı değişmediğine emin olduğum için şanzıman yağını ve filtresini değiştirmek istiyorum.

Sizlere sormak istediğim hangi yağı almalıyım ? Özel serviste mi yetkili serviste mi değişimi yaptırmalıyım ? Malzemeleri ben alıp götürsem değişim yapar mı özellikle yetkili servis.

Şanzıman yağı değişimi için işçilik fiyatları hakkında bilginiz var mı ?

Herkese şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Bu zamana kadar hiç değişmeyen bir otomatik şanzımanın yağını değiştirmek riskli baya. 

Yağ için aracın kitapçığına bakın, hangi sertifikada yağ vermişse onu alın. 

Biraz pahalı olur ama yetkili servisten destek almak iyi olabilir, en azından bir problem çıkarsa servis daha ilgili olur. 

Ben olsam komple karterini açtırırı temizlik yaptırırdım eğer filtre dışarıdaysa. Filtre karter içindeyse zaten sökülecek. 

Yorum bağlantısı
Coşku Mert

şanzımanın iç yapısını bilmiyorum ama içindeki eski yağ tamamen tahliye edilebiliyorsa yenilemek iyi olur. yarısı eski yarısı yeni yağ gibi bir durum olursa o problem işte

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Aracın kitapçığında hangi özelliklerde yağ istediğini ve kaç litre olduğunu tespit ederdim. 

Sonra sanayide vakum makinesi  ile değiştiren yerlerden kendi yağım ile değiştirirdim. 

Yağ değişim sırasında gerçekten kitapçıkta dediği miktarda eski yağ çıkıp çıkmadığını kontrol ederdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Tork konventorun icini makina ile ceken yerde yaptirin. 2lt zaten icerde kalir yeni eski kokteyl olur anlami olmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl
(düzenlendi)
Arif Şayakdokuyan yazdı:

Herkese iyi günler, kazasız belasız sürüşler dilerim. 

2 ay önce 167 binde 2010 focus otomatik vites titanyum aldım. Şuana kadar aracın şanzımanı yağı değişmediğine emin olduğum için şanzıman yağını ve filtresini değiştirmek istiyorum.

Sizlere sormak istediğim hangi yağı almalıyım ? Özel serviste mi yetkili serviste mi değişimi yaptırmalıyım ? Malzemeleri ben alıp götürsem değişim yapar mı özellikle yetkili servis.

Şanzıman yağı değişimi için işçilik fiyatları hakkında bilginiz var mı ?

Herkese şimdiden teşekkür ederim...

Tam bu detaylari yaziyor iken, daha once bir uyemiz detaylica yazmis. Ayni sanzimani bende kullanip yagini degistirmistim. Tamamen konvertorde cihazla bosaldiginda 6.7 litre alir. 

tarihinde Sinan Akgöl tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...