İçeriğe Yönlendir

FPV Drone

Remzi Karaca

Recommended Posts

Remzi Karaca
(düzenlendi)

Merhaba Ahali,

Bir kaç ay önce FPV Drone ile ilgili bir e-ticaret girişimimiz oldu. (Ankara)
Ürün çeşitliliğini yavaş yavaş artırmaya çalışıyoruz. Şimdilik batarya, pervane ve bazı elektronik ürünler bulunuyor.
Bu ay içerisinde 2 farklı markaya ait uçuşa hazır FPV Drone gelecek.
İlgilenenlere duyurulur... 

www.fpvigo.com

instagram

LOGO.jpg

tarihinde Remzi Karaca tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Muhammet  Ölmez

Başarılar dilerim. İlgi duyduğum bir alan, takip edeceğim sitenizi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Drone işinde misin Hacım. 

Bize tekiniğinden bahsetsene.. Her isteyen dron alıp uçurabliyor mu? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Mehmet Ozyurek yazdı:

Drone işinde misin Hacım. 

Bize tekiniğinden bahsetsene.. Her isteyen dron alıp uçurabliyor mu? 

İHA'nın ağırlığına göre değişiyor durum. Eğer 500gr üzeri bir İHA uçuracaksanız ehliyetiniz olmalı, sisteme kayıtlı olmanız gerek vs. 500gr altındakiler için bir ehliyet kayıt gerekmiyor. Her bölgede uçuramazsınız ama. Maksimum 120 metre yükseğe çıkarabilirsiniz falan filan. Amatör çekim yapmak için alacaksanız DJI gibi markaların sistemleri sizi kurallara uymaya zorluyor zaten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
Bahadır TÜFEKCİ yazdı:

İHA'nın ağırlığına göre değişiyor durum. Eğer 500gr üzeri bir İHA uçuracaksanız ehliyetiniz olmalı, sisteme kayıtlı olmanız gerek vs. 500gr altındakiler için bir ehliyet kayıt gerekmiyor. Her bölgede uçuramazsınız ama. Maksimum 120 metre yükseğe çıkarabilirsiniz falan filan. Amatör çekim yapmak için alacaksanız DJI gibi markaların sistemleri sizi kurallara uymaya zorluyor zaten. 

Yeni yönetmelik çıktı artık ağırlık yok. Oyuncaklar ve dronelar şeklinde ikiye ayrıldı.

Drone için Ehliyet şart.

Benim ehliyetim yok, kullanıcı değil satıcıyız...

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Remzi Karaca yazdı:

Merhaba Ahali,

Ürün çeşitliliğini yavaş yavaş artırmaya çalışıyoruz. Şimdilik batarya, pervane ve bazı elektronik ürünler bulunuyor.

www.fpvigo.com

instagram

LOGO.jpg

Hayırlı olsun. Bu alanda yaklaşık 6-7 yıl önce öğrencilerimle oldukça çalışmıştık. Kendi dronumuzu bir şekilde yaptık. 2 abimiz biri Balıkesir diğeri İstanbul'dan her gün sorular sorduk, teknik bilgiler aldık. O dönem aliexpress banggood'dan kısa sürede geliyordu. En büyük sıkıntı pildi. Bazı firmalar kablo siparişlerinin içine pil koyup risk alıp gönderim yapıyorlardı. Ancak son gümrük yasaları ile birlikte bu işte imkansız hobi sınıfına girdi. Fiyatlar zaten malum. İnsallah sizler bu alandaki ihtiyaçları giderirsiniz. Gerçekten çok zevkli bir hobi/spor bu FPV pilotluğu... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

Sivil havacılık genel müdürlüğü sitesinde birkaç ay önce pilot lisansı almıştım, şuan açık mı bilmiyorum sistem, sorulara cevap verip sonunda pilot lisansı alabiliyordunuz. Lisans tipi: IHA-0 Sportif / Amatör şeklinde. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir

Remzi Karaca yazdı:

Merhaba Ahali,

www.fpvigo.com

instagram

LOGO.jpg

Hayırlı olsun. 

Bu gümrük yönetmelik cart curt işleri ile Allah kolaylık versin. Biz çok uğraştık, federasyonundan tutun tüm paydaşları bu işin nasıl içine ederiz diye çabalarken tutunmak çok zor. x

Ben çok uğraştım, çok haksızlıklara maruz kaldık. Sporcularımızın lisanslarını geçersiz saydılar, şampiyon olmalarına rağmen başkalarını podyuma çıkardılar. Oğlumu bakanlık davet etti açılışta sahne çıkarmak için, provalar yapıldı vs. son dakika sizin çocuk özel okulda okuyormuş gidin siz burdan dediler. (halbuki tüm bilgileri paylaşmıştık öncesinde istemişlerdi)

Drift şampiyonasında Tosfed başkanının ricasıyla görüntüleri birine verdik, TRT'de haberlerde yayınlandı adımız dahi geçmedi, görüntüleri alan elemanın adı ve logosu ile paylaştılar hepsini. Ralli şampiyonasını Eskişehir ayağını çekmeye gittik, 2ci gün piste almadılar. 

O dönemin bakanı drfit videomu paylaştı, ne adım geçti ne bir şey. Milyon izlendi ama bize faydası olmadı. 

Neyse sattım her şeyi, bıraktım rahatladım :) elimde tek kalan şey o zamanlardan sponsorumuzun bize özel yaptığı koltuk kaldı. 

image.png.911a6970d184ea1d9f4a650c0eed5990.png

Hobi olarak yapılacaksa mükemmel. Ancak profesyonel yapmaya kalkınca tüm amatör branşlarda olduğu gibi taş koyan çok oluyor. 

FPV ile ilgili genel tavsiye; yasalar ve keyfi uygulamalar çok insanı yoruyor. 

3inc yada daha küçük dronlarla mahallenin spiderman'ı gibi evde bahçede vs. uçmanın tadı çok ayrı. Hem zararsız hem de kırımı daha az oluyor. 

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Onur Demir yazdı:

Hayırlı olsun. 

Bu gümrük yönetmelik cart curt işleri ile Allah kolaylık versin. Biz çok uğraştık, federasyonundan tutun tüm paydaşları bu işin nasıl içine ederiz diye çabalarken tutunmak çok zor. x

Ben çok uğraştım, çok haksızlıklara maruz kaldık. Sporcularımızın lisanslarını geçersiz saydılar, şampiyon olmalarına rağmen başkalarını podyuma çıkardılar. Oğlumu bakanlık davet etti açılışta sahne çıkarmak için, provalar yapıldı vs. son dakika sizin çocuk özel okulda okuyormuş gidin siz burdan dediler. (halbuki tüm bilgileri paylaşmıştık öncesinde istemişlerdi)

Drift şampiyonasında Tosfed başkanının ricasıyla görüntüleri birine verdik, TRT'de haberlerde yayınlandı adımız dahi geçmedi, görüntüleri alan elemanın adı ve logosu ile paylaştılar hepsini. Ralli şampiyonasını Eskişehir ayağını çekmeye gittik, 2ci gün piste almadılar. 

O dönemin bakanı drfit videomu paylaştı, ne adım geçti ne bir şey. Milyon izlendi ama bize faydası olmadı. 

Neyse sattım her şeyi, bıraktım rahatladım :) elimde tek kalan şey o zamanlardan sponsorumuzun bize özel yaptığı koltuk kaldı. 

image.png.911a6970d184ea1d9f4a650c0eed5990.png

Hobi olarak yapılacaksa mükemmel. Ancak profesyonel yapmaya kalkınca tüm amatör branşlarda olduğu gibi taş koyan çok oluyor. 

FPV ile ilgili genel tavsiye; yasalar ve keyfi uygulamalar çok insanı yoruyor. 

3inc yada daha küçük dronlarla mahallenin spiderman'ı gibi evde bahçede vs. uçmanın tadı çok ayrı. Hem zararsız hem de kırımı daha az oluyor. 

Onur Bey, sanırım sizin çocuğunuz benim o dönem öğrencilerime izlettirdiğim o yetenekli çocuktu. 7 yaşındaydı o dönemler. Birkaç videosunu izlettirmiştim sizin yayınladığınız. Sports TV de de bir yayınını izlemiştik. Bizimkiler lise öğrencisi olduğu için onları güdülemek amacıyla . Gerçekten çok yetenekliydi. Şu anda ne durumda ? Bıraktı mı fpv yi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...