Murat Sahın 14 Ağustos Yazar Paylaş 14 Ağustos Tamer Topaç yazdı: Evet öyle olmuş 50-60 bin km' de ve kısmi yağ değişimi öneriliyor. 3-4 litre boşaltım ve sonrası üzerine ilave Acaba bu değişim sonrası adaptasyon gerekiyor mu ki Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 14 Ağustos Paylaş 14 Ağustos hiçbirşey gerekmiyor adaptasyon vs aisin aw-1 karşılayan yağlardan istediğin ile değişim yapabilirsin. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 14 Ağustos Paylaş 14 Ağustos Murat Sahın yazdı: Tapa tamam, onda sorun yok da araca cihaz bağlayıp adaptasyon yapılması gerekir diyenler var, gerekmez diyenler var. Hee sen şanzımandan bahsediyorsuuuunnn Karter tapası falan deyince aklım motora gitti 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 14 Ağustos Yazar Paylaş 14 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Bunu bir yıl tut, indirim kazan.. Çekirdek varsa düşüneyim, indirim de neymiş 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Ağustos Yazar Paylaş 15 Ağustos Şanzıman yağını değiştirdik. 5 lt kadar boşaldı, o kadar eklendi. Daha önce muhtemelen değişmemiş dedi usta çıkan yağa bakarak. Vuruntu olur mu korkusu vardı, tam aksine vites geçişleri yumuşadı. 8 bin sonra tekrar gideceğim, bir degisim daha yapalım dedi usta. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Murat Sahın yazdı: 8 bin sonra tekrar gideceğim, bir degisim daha yapalım dedi usta. Ustayı 8 binde durduran şey neydi acaba? Niye 5 yada 10 değil. Daha önce değişmediği ihtimali sebebiyle mi tekrar değişim yapılacak. Yetkili servis bana hiç böyle bi şey demedi. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Ağustos Yazar Paylaş 15 Ağustos Alptuğ Özcan yazdı: Ustayı 8 binde durduran şey neydi acaba? Niye 5 yada 10 değil. Daha önce değişmediği ihtimali sebebiyle mi tekrar değişim yapılacak. Yetkili servis bana hiç böyle bi şey demedi. Hiç değişmediği için bir kez daha değiştirelim dedi. 8 bin demesi araba 170 binde, 180 bin bakımı ile takip edebilmem için 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Mehmet Ozyurek yazdı: Bunu bir yıl tut, indirim kazan.. 1 yıl tutmasın satarken indirimi satış rakamına eklesin Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Ağustos Paylaş 15 Ağustos Murat Sahın yazdı: (Gugıldan gelecekler için; atmosferik benzinli araç, kullanıma bağlı olarak 15 litre de yakabilir) Çağlar abiden ödünç yazmamışsın? 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Ağustos Yazar Paylaş 15 Ağustos İlkay Başaran yazdı: Çağlar abiden ödünç yazmamışsın? Çabiden ödünç vesile ile 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 12 saat önce Yazar Paylaş 12 saat önce Gelen zamlar ve gelmeye devam edecek olması sebebi ile lpg montajında karar kıldık. Ayda 20 bin benzin alıyor olmanın bunda etkisi büyük tabi. Çabiden ödünç vesile ile, guguldan gelenler için; 1- BRC Platinum 2- Lovato OBD2 3- Atiker Grand Bu üçü araca en uygun kitler ancak bildiğimiz üzere aslolan montaj ve ayar konusu. Ustam ile görüştüm, BRC Platinum çok güzel lakin enjektör tasarımı ve senin aracın manifold tasarımı sebebi ile hortumlar uzun kalır, diğer ikisinde montaj daha iyi olur dedi. Bu sebeple Lovato ve Atiker arasında kaldık. Atiker Grand yaklaşık %30 daha ucuz, daha önce kullandım ve bir şikayetim yoktu. Uzun araştırmalar sonucunda hem daha stabil bir yazılımı ve regülatör basıncı olması hem de OBD bağlantısı ile araç beyni ile haberleşerek LPG yakıt haritasına gerekli müdahalelerde bulunabildiği bilgisine istinaden Lovato OBD 2 de karar kıldık ancak ustam ısrarla iki kit ile de sorun yaşamayacağımı söyledi. Arıza ışığı yanmaması için AFR ayarı şart. Hem 1.6 e torq egea hem de samimi arkadaşımın 1.6 corollası için aynı kit uygulanacak. @Çağlar Bayur Yarın montaj var, dikkat et diyeceğin bir şey var mı abi? Günde sadece 1 araca montaj yapan, daha önce bir kaç kez gittiğim ve memnun kaldığım, oldukça övülen bir usta. 42 lt simit tank, lovato obd 2 sistem. AFR ayarını yapacak, proje ve sızdırmazlık dahil anlaştık. 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Murat Sahın yazdı: Günde sadece 1 araca montaj yapan, Benim arabaya 2 saatte takmıştı lpgyi ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 saat önce Paylaş 11 saat önce Murat Sahın yazdı: Yarın montaj var, dikkat et diyeceğin bir şey var mı anektarı ustaya bırak şay içmeye git bitince ararsın de . ben öyle yapmıştım göz görmeyince gönül katlanıyor nozül önemli o kaliteli ise gerisi aynı zaten 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: Benim arabaya 2 saatte takmıştı lpgyi ? 2 kişi çalışıyorlarmış. Bir arkadaşın araca da taktıracaktık, beraber gelelim dedik, günde bir araca montaj yapıyorum dedi. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Murat Sahın yazdı: 2 kişi çalışıyorlarmış. Bir arkadaşın araca da taktıracaktık, beraber gelelim dedik, günde bir araca montaj yapıyorum dedi. 2 kişilerdi evet. Ben de geleyimde bi baktırıyım. Gaza ilk geçtiğinde motor 2 3 dk ilk gazı zor alıyor Yorum bağlantısı
Murat Sahın 10 saat önce Yazar Paylaş 10 saat önce Oğuzkan Işık yazdı: 2 kişilerdi evet. Ben de geleyimde bi baktırıyım. Gaza ilk geçtiğinde motor 2 3 dk ilk gazı zor alıyor Gel gel Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 10 saat önce Paylaş 10 saat önce Murat Sahın yazdı: 2 kişi çalışıyorlarmış. Bir arkadaşın araca da taktıracaktık, beraber gelelim dedik, günde bir araca montaj yapıyorum dedi. Demekki titiz calisiyor buda iyi birsey hayirli olsun simdiden Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 9 saat önce Paylaş 9 saat önce Murat Sahın yazdı: Gel gel 1 porsiyon karaköy yerim ben 1 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 6 saat önce Paylaş 6 saat önce aylık 20 bin yakıt masrafı şimdi tahminen ne kadara düşecek çoktandır lpg kullanmadım yada kaç km de parasını çıkaracak Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Fatih Keskin yazdı: aylık 20 bin yakıt masrafı şimdi tahminen ne kadara düşecek çoktandır lpg kullanmadım yada kaç km de parasını çıkaracak Lpg 40lira. 15bin yakar az yakıyo diye iyice basar 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 44 dakika önce Yazar Paylaş 44 dakika önce Fatih Keskin yazdı: aylık 20 bin yakıt masrafı şimdi tahminen ne kadara düşecek çoktandır lpg kullanmadım yada kaç km de parasını çıkaracak 8 litre benzin yakıyor 100 km'de, litresi 85,60 TL (km'de 6,8 TL) 10 litre lpg yaksa 100 km'de, litresi 41 TL (km'de 4,1 TL ) km başına 2,7 TL'den aylık 5 bin civarı fayda sağlar. Ama 1 ay sonra benzin ne kadar olur lpg ne kadar olur onu bilemiyorum. Mevcut koşullarda 8 ayda amorti eder. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 dakika önce Paylaş 16 dakika önce Murat Sahın yazdı: 1 ay sonra benzin ne kadar olur lpg ne kadar olur onu bilemiyorum tramp giderse amorti süren uzar ama yine de kar kardır Yorum bağlantısı
Recommended Posts