İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Çıkma Far ve Ön Tampon

Kaan Karakaya

Recommended Posts

Kaan Karakaya

Merhaba Arkadaşlar,

Geçtiğimiz hafta aracın sağ köşesinden öndeki araca çarpmak suretiyle küçük bir kaza geçirdim. Sağ far kırıldı, kaput uç kısmı ve orta kısmında hafif yamulma oldu, ön tamponda hafif kırıklar oluştu, çamurluk (orta kısmında yamulma mevcut) kayma yaptığı için sağ kapıyı sıkıştırıp açılmasını engelliyor.

Hatır işi kaporta işlemleri için 20.000 TL, tampon ve kaput boyası için 12.000 TL işçilik ücreti aldım.

TYC/DEPO marka farlar 10.000 TL, orijinali 35.000-40.000 TL arasında; yan sanayi tampon 3.700 TL, orijinali 40.000 TL civarında. Normal zamanda olsa orijinal parçaları alıp devam ederdim ancak maddi olarak en kötü zamanıma denk geldi.

Araştırmalarımda, yan sanayi kaporta parçaları kullananlarda da parçaların uyum sorunu olduğuna dair genel bir görüş var. Bu yüzden, yan sanayi kullanmak yerine tamir veya yan sanayi fiyatına yakınsa çıkma parça ile sorunumu çözmek istiyorum. Tamponu tamir ettirmeyi düşünüyorum.

Çıkmacılara gitmeden önce buradan sormak istedim. Elinde veya tanıdıklarında aracıma uygun çıkma gündüz ledli ve mercekli orijinal sağ (Parça Kodu: C1BB 13W029 CH) far bulunan var mı? Cebime uygun temiz çıkma ön tampon tekliflerini de değerlendirebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Araçtaki hasarı gösteren görseli aşağıda paylaşıyorum.

1786084533049.jpg.346fca1b24e5bc5a318fa2d1a9083c6e.jpg

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Geçmiş olsun,

Ben olsam çıkmadan önce eldekini tamir ettiririm.

Far için cam değişimi, ayak tamiri hatta kasa değişimi bile yapıyorlar. Çıkma fiyatıyla kıyaslayın sarısite vs üzerinden. 

Kaputun ucu düzelir ve boyanır, bu hasar için kaputu değiştirmek kayıp oluşturur, değişen yazmalık hasar değil. 

Çamurluk düzelir, önemli bir hasar yok gibi. Eğer alt vida yerinde yırtık yoksa daha da kolay olur. 

Tampon tamir olur zaten çoklu kırık ayrılma vs yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçmiş olsun.

Kaput boyanacak, tampon onarılır. Çamurluk bel verdiği için sanki en uğraştıracak parça o gibi geldi bana.

Farı ben de çıkma bakardım. Hem vakit kaybını önler hem de onarım için harcanacak para ile yakın olacaktır düşüncesindeyim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya

Teşekkür ederim.

Çamurlukta da kaputun sağ tarafında da hafif dışa kamburlaşma var maalesef.  Kaput tamir olacak ve yapabilirse lokal olarak boyanacak. Tamponu da tamir ettirme niyetindeyim.

Farın ayakları tamamen kırıldı, içinde hasar var mı bilmiyorum ama şu an çalışıyor. Far ayağı tamir seti satılıyor ayakları kendim de tamir edebilirim ancak orijinal camı düz olmadığı için (Gündüz ledi ve sinyal kısmında desenler var) orijinalle bire bir benzer bir cam olmadığı sürece cam değişimine sıcak bakmıyorum. Biraz takıntılıyımdır. Dolayısıyla çıkma en mantıklı seçenek kalıyor. Uygun fiyata temiz bir çıkma far bulamazsam yan sanayi far alıp cam değişimi de yapabilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Kaan Karakaya yazdı:

Teşekkür ederim.

Çamurlukta da kaputun sağ tarafında da hafif dışa kamburlaşma var maalesef.  Kaput tamir olacak ve yapabilirse lokal olarak boyanacak. Tamponu da tamir ettirme niyetindeyim.

Farın ayakları tamamen kırıldı, içinde hasar var mı bilmiyorum ama şu an çalışıyor. Far ayağı tamir seti satılıyor ayakları kendim de tamir edebilirim ancak orijinal camı düz olmadığı için (Gündüz ledi ve sinyal kısmında desenler var) orijinalle bire bir benzer bir cam olmadığı sürece cam değişimine sıcak bakmıyorum. Biraz takıntılıyımdır. Dolayısıyla çıkma en mantıklı seçenek kalıyor. Uygun fiyata temiz bir çıkma far bulamazsam yan sanayi far alıp cam değişimi de yapabilirim.

Ankara gibi bir yerde  dert edilecek şeyler değil bunlar Kaan bey. Bu işin merkezinde yaşıyorsunuz. Size gereken parçaları sağlam olan başka bir hasarlı orijinal far çıkmacilarda mutlaka denk gelir.  Gerisi de kaporta işçiliği zaten

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
(düzenlendi)

İnan Bey, hem parça hem de fikir alma konusunda burası daha güvenilir geldiği için bu konuyu açtım. Çok şükür fazla hasar yok, araç da sorunsuz hareket ediyor şu an :) Bu yüzden acele etmeden gerekli parçaları temin etmeye çalışacağım. Burası olmazsa hafta sonu çıkmacıları gezeceğim.

Aras Ford kapandı mı? Google yorumlarında son yorumda kapandığı yazılmış, Soner Bey'i aradım açmıyor, bilgisi olan var mı?

tarihinde Kaan Karakaya tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Farın çıkma temizleri 6-8000 civarı. Eğer tamiri maliyetli ise değişim yapılır. Ancak alacağınız çıkmada gündüz ledi sağlığına dikkat edin. 

Diğer parçalar kesin onarılsın, çıkma bile olsa mükemmel olmayacak yine ufak tefek işi olur. Değişen yazılmaz, boya yazılır hem maddi hem de sonrası satışta daha az yorar. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...