Süleyman Özçelik 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) Herkese merhalar, 2016 1.6 TDCI aracım gaza basınca kısa süreli olarak siyah duman atmakta.Forscan üzerinden yaptığım analiz fotoğraflarını ekliyorum.Ayrıca duman videosu ile ecu yakıt analiz videosunu url üzerinden görüntüleyebilirsiniz.EGR fotoğrafında A ve B olmak üzere 2 adet PID verisi bulunmakta bu kısım üzerinde bir problem olabileceğini düşünmekteyim.Konu hakkında bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Araç herhangi bir hata kodu vermemekte. Duman ve ECU istenen/sağlanan yakıt videosu 2 saat önce tarihinde Süleyman Özçelik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Egr ve enjektör ilk şüpheliler. Enjektörlerin cihazla kontrol edilmesi lazım. Yorum bağlantısı
Süleyman Özçelik 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Ü.Emre Kartal yazdı: Egr ve enjektör ilk şüpheliler. Enjektörlerin cihazla kontrol edilmesi lazım. Sorun gördüğünüz nokta neresi açıklayabilirmisiniz? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 49 dakika önce Paylaş 49 dakika önce Süleyman Özçelik yazdı: Sorun gördüğünüz nokta neresi açıklayabilirmisiniz? Gösterdiğiniz değerler ile yorum yapmak tamamen öylesine olur. Egr aktüatörü 0 pozisyonunda görünüyor. Motor sıcak mı soğuk mu onu bile bilmiyoruz. Belki çalışmasına gerek yok belki çalışmıyor. Tamamen havada bir bilgi yani. Sadece bir örnek yazdım bunu. Görselle olacak iş değil, o programla da çok kurcalamayın gerçekten iş açar başınıza bir yanlış yaparsanız. Kaç kişinin aracı ciddi problem yaşadı, ayarı geri alınca düzelir gibi bir şey de değil baya uğraştırır. Forumda bile belki 10 kişiyle bu şekilde düzeltmeye uğraştık, gerek yok. Arızayı siz değil ustası bulacak Bahsettiğiniz durumun zaten 2 şüphelisi olur genelde, ikisini de yazdım. Enjektörler sökülüp makinede bakılacak, başka türlü olmaz o iş. Yorum bağlantısı
Recommended Posts